, , ,

Θλίψη – Άγχος – Γαλήνη: Τρία συναισθήματα που καθορίζουν τη ζωή

Ζήσε τις στιγμές του «τώρα». Ξέχνα τις πικρίες του «χθες». Για να μη βασανίζεσαι «αύριο»

Θλίψη - Άγχος - Γαλήνη: Τρία συναισθήματα που καθορίζουν τη ζωή

Θλίψη – Άγχος – Γαλήνη: Τρία συναισθήματα
που καθορίζουν τη ζωή

Γράφει η Αθηνά Γραμμόζη

Advertisment

Τρία δυνατά συναισθήματα τα οποία υπαγορεύουν ΜΙΑ ζωή, της οποίας την ποιότητα καθορίζει ο άνθρωπος με την επιλογή του. Επιλέγεις να ζεις με ένα μυαλό «φυλακισμένο» στις σκέψεις του παρελθόντος; Τότε μόνος σου καταδικάζεις τον εαυτό σου να ζει με κυρίαρχο συναίσθημα τη ΘΛΙΨΗ. Άρα οποιαδήποτε ενέργειά σου, θα φέρει πάντα το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Μην προσκολλάσαι στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ γιατί ό,τι ήταν να σου δώσει,στο έδωσε… Μάθε να μην εξαρτάσαι από κανέναν και από τίποτα, από εμπειρία ή ανάμνηση. Η εξάρτηση από το παρελθόν, όσο ευχάριστη και αν είναι, το μόνο που κάνει είναι να κομματιάζει το παρόν. Ό,τι έζησες τότε, καλό ή κακό, το έζησες για να γεμίσεις με εμπειρίες αυτή, τη μια ζωή και να παραδειγματιστείς για το ΜΕΛΛΟΝ… Αυτό το χρονικό διάστημα το οποίο δεν έχει έρθει ακόμη, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο λειτουργεί σαν αόρατος ρυθμιστής της ζωής σου.

Σταμάτα να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι να δουν

Advertisment

Επιλέγεις να ζεις με γνώμονα σκέψεις βασισμένες στο τι θα συμβεί αύριο; Τότε επιλέγεις να βιώνεις με κυρίαρχο το χιλιο-ειπωμένο συναίσθημα, ΑΓΧΟΣ. Είναι ευεργετικό όταν είναι ελεγχόμενο και σε μικρές ποσότητες.Η κατάχρησή του όμως βλάπτει σοβαρά την υγεία. Φτάνει μόνο να σκεφτείς πως βιάζεσαι να κατακτήσεις κάτι άγνωστο, κάτι το οποίο δεν γνωρίζεις καν, που αγνοείς παντελώς την «ύπαρξή» του, γιατί πολύ απλά δεν έχει έρθει ακόμη και όταν έρθει, θα το προσπεράσεις, θα το αγνοήσεις, γιατί έχεις μάθει να βιάζεσαι.

Το λένε ΠΑΡΟΝ… Ναι,έτσι λέγεται το χρονικό διάστημα που ζεις, αλλά δεν το ζεις! Είναι αυτό που αν του δώσεις την απαραίτητη προσοχή και σημασία, θα σου το ανταποδώσει, χαρίζοντάς σου ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα, τη ΓΑΛΗΝΗ. Σίγουρα θα έχεις ακούσει ή χρησιμοποιήσει και εσύ ο ίδιος φράσεις όπως: «Απόλαυσε τη στιγμή» ή «Ζήσε το τώρα» και άλλες, ποικίλες, παρόμοιου περιεχομένου. Πόσες φορές όμως το έκανες πράξη; Θυμήσου. Ή μήπως δεν προλαβαίνεις γιατί έχει κατακλυστεί το μυαλό σου από θλιβερές σκέψεις, αναπολώντας το παρελθόν; Ή είσαι τόσο αγχωμένος για το αύριο, με αποτέλεσμα να μην αφήνεις χώρο σε μυαλό και καρδιά να απολαύσουν το σήμερα;

Δώσε χώρο στη ΓΑΛΗΝΗ να γεμίσει τη ζωή σου και να την έχεις συνοδοιπόρο για να κατακτήσεις την ευτυχία. Το συνώνυμό της, η ηρεμία, είναι ο καλύτερος οδηγός και για να ξεχάσεις αλλά και για να προχωρήσεις. Μιας και οι απαντήσεις σε όλα αυτά που ψάχνεις, έρχονται πάντα σε ένα μυαλό ξεκούραστο. Ζήσε λοιπόν τις στιγμές του «τώρα». Ξέχνα τις πικρίες του «χθες». Για να μη βασανίζεσαι «αύριο».

Latest posts by Αθηνά Γραμμόζη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση