, ,

Ο αληθινός φίλος είναι παντοτινός!

Ο αληθινός φίλος είναι παντοτινός! Στην δουλειά μου συναναστρέφομαι με πάρα πολύ κόσμο. Πρέπει να είμαι ομιλητική, ευχάριστη και γενικά επικοινωνιακή. Λίγες μέρες πριν

Ο αληθινός φίλος είναι παντοτινός!

Ο αληθινός φίλος είναι παντοτινός!

Στην δουλειά μου συναναστρέφομαι με πάρα πολύ κόσμο. Πρέπει να είμαι ομιλητική, ευχάριστη και γενικά επικοινωνιακή. Λίγες μέρες πριν με ρώτησε ένας γνωστός μου πώς ένας τόσο κοινωνικός άνθρωπος δεν έχει πολλούς φίλους. Μα έχω, απάντησα αλλά λίγους, χωρούν στα δάχτυλα της μίας μου παλάμης, κάτι σαν γροθιά… Δυσκολεύτηκε να το πιστέψει. Φαντάσου να του έλεγα πως τους θεωρώ και πολλούς!

Advertisment

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την κοινωνικότητα και την εξωστρέφεια με την φιλία! Την καλή επαφή και επικοινωνία με τους ανθρώπους την αναγάγουν σε φιλία! Κι όμως δεν είναι! Η φιλία είναι η πιο ιερή σχέση μετά την γονεϊκή. Δεν έχει να κάνει με εξόδους και ξέφρενα ξενύχτια.

Οι φίλοι είναι το καλύτερο δώρο των ουρανών για να δοκιμαστείς ως άνθρωπος. Να μάθεις πώς είναι να είσαι εκεί όταν σε χρειάζεται κάποιος, να έρθεις στην θέση του άλλου και ας μην έχεις επιλέξει την ζωή του, να τον προστατεύεις, να τον ακούς, να σωπαίνεις, να γίνεσαι στήριγμα. Να είσαι εκεί! Η ευκαιρία σου να μάθεις και να καλλιεργήσεις την ενσυναίσθηση, να ακούς χωρίς να κρίνεις. Οι σχέσεις των ανθρώπων πλέον έχουν περάσει σε έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας. Το ίδιο και οι πιο στενές φιλίες! Περισσότερα μηνύματα και ομιλία στο κινητό, περισσότερα mail, περισσότερο chat.

Λιγότερη επαφή; Όχι! Λιγότερο φίλοι; Όχι! Όσους κολλητούς είχες θα έχεις όσο καιρό κι αν κάνετε να ειδωθείτε! Οι φίλοι ουσίας διαχρονικά ήταν, είναι και θα είναι λίγοι στη ζωή σου. Και ναι, οι καλοί φίλοι παραμένουν φίλοι ακόμη κι έτσι! Οι ρυθμοί μας μόνο έχουν αλλάξει! Αν αισθανθούν πως τους χρειάζεσαι το σίγουρο είναι πως θα είναι εκεί πριν καν το ζητήσεις. Τους φίλους τους συνδέει μια αόρατη από ψυχής ενέργεια που δεν ερμηνεύεται. Οι φιλίες είναι τόσο ξεκάθαρες στα δύσκολα! Οι φίλοι αν είναι φίλοι θα είναι εκεί, οι γνωστοί στα δύσκολα είτε θα παραμείνουν γνωστοί είτε θα γίνουν άγνωστοι λες και δεν συναντήθηκαν ποτέ οι δρόμοι σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να ξεχωρίσεις τα ξερά από τα χλωρά είναι να παρατηρήσεις τι θα συμβεί στην ζωή σου στην επόμενη δυσκολία σου είτε να σηκώσεις αυτή τη στιγμή το τηλέφωνο και να πεις “δεν είμαι καλά, σε χρειάζομαι”. Ο φίλος μπορεί και διαβάζει ακόμη και την χροιά της φωνής σου! Από τον φίλο δεν μπορείς να κρυφτείς από τον εαυτό σου μπορείς! Ο αληθινός φίλος θα στα πει χύμα και τσουβαλάτα αν αντιληφθεί πως οδεύεις σε κάποιο “δις εξαμαρτείν”.

Ο φίλος θα είναι εκεί την στιγμή που θα θες να γίνεις σκνίπα και θα κάνει πως πίνει μαζί σου για να είναι εκεί να σε μαζέψει όταν εσύ θα έχεις γίνει κομμάτια, ο φίλος θα μάθει πρώτος την χαρά σου και πρώτος την λύπη σου. Ο φίλος δεν θα φοβηθεί να σου πει την αλήθεια γιατί ξέρει πως διαφορετικά δεν είναι φίλος μα κιαν δεν θες να την αποδεχθείς εκείνος πάλι εκεί θα είναι! Ο φίλος είναι η κλεφτή ανάσα στο δυνατό γέλιο σου και το χαρτομάντηλο που θα σκουπίσει τα δάκρυά σου!

Μην φοβάσαι να μείνεις μακριά από τους γνωστούς “φίλους”, γιατί με λυκοφιλίες μόνος είσαι και απλά δεν θες να το παραδεχθείς. Καταλαβαίνω… είναι in να βγαίνεις έξω, να περιστοιχίζεσαι από κόσμο που φαίνεται να θέλει την παρέα σου. Σε έχουν ρωτήσει όλοι αυτοί πώς είσαι όταν δεν γελάς, τι κάνεις όταν σωπαίνεις, αν χρειάζεσαι κάποιον μακριά από τα φώτα και τον κόσμο;

Κάνε χώρο λοιπόν και άδειασε καθετί αρνητικό από την ζωή σου! Άδειασέ την από κάθε γνωστό “φίλο” που περιμένει μόνο να σε χρησιμοποιήσει την στιγμή που θα σε χρειαστεί! Κάνε χώρο για το καινούργιο για το διαφορετικό, μόνο έτσι θα έρθουν αληθινοί φίλοι στην ζωή σου, μόνο τότε θα αισθανθείς την ασφάλεια και την θαλπωρή μιας αυθεντικής φιλίας. Όταν χάσεις τους γνωστούς “φίλους” μη το δεις ως απώλεια αλλά ως την ενέργεια που θα σε οδηγήσει σε αυτό που σου αξίζει!

Στην αληθινή διαχρονική φιλία! Γιατί ο πραγματικός φίλος είναι παντοτινά φίλος…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση