Δεν σε απορρίπτουν, σε ανακατευθύνουν

Τις περισσότερες φορές έχουμε μια στρεβλή άποψη για τον εαυτό μας. Δεν βλέπουμε το μέγεθος των ικανοτήτων και δυνατοτήτων μας. Δεν βλέπουμε πόσο ιδιαίτεροι και μοναδικοί είμαστε. Αποφασίσαμε να «συσκευάσουμε» σε μεγάλες χάρτινες κούτες όλα μας τα χαρίσματα και να τα αφήσουμε ξεχασμένα στα υπόγεια της ύπαρξής μας.

Η μικρή φθαρμένη εικόνα για τον εαυτό μας, παραμορφώνει και διαστρεβλώνει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Βλέπουμε τα λάθη και τις αποτυχίες μας σαν τετελεσμένα γεγονότα και βουτάμε στα νερά της ευτέλειας. Νιώθουμε πως δεν αξίζουμε -εμείς τόσo δα μικροί και όλοι οι άλλοι τεράστιοι. Το όραμά μας, το ταξίδι μας, η ζωή μας, όλα γίνονται φορτία.

Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη ο οποίος αντανακλά το μεγαλείο μας. Μη χάσουμε ποτέ αυτήν την εικόνα. Υπήρξαν προκλήσεις που πιστεύαμε πως είναι μεγαλύτερες από αυτό που αντέχουμε, και όμως είμαστε ακόμη εδώ. Δεν ηττηθήκαμε, δεν σταματήσαμε και χωρίς να το καταλαβαίνουμε τελικά κερδίσαμε, γίναμε ανώτεροι όλων των προκλήσεών μας.

Ας κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά. Ας κρατήσουμε τις σχέσεις μας ζωντανές. Ας κρατήσουμε τους στόχους μας ζωντανούς. Να ζήσουμε τολμηρά και θαρραλέα. Κανείς δε μας απέρριψε, απλά μας ανακατηύθυνε σε κάτι καλύτερο. Μας καθυστερήσανε, μας αργοπορήσανε, αλλά δε μας απαρνήθηκαν. Μας έδωσαν εφόδια να πάμε σε μέρη καλύτερα, σε μέρη όπου οι σπόροι που φυτέψαμε είχαν το σωστό έδαφος να ευδοκιμήσουν και να βγάλουν καρπούς. Μάθαμε πως δε θα ξαναφυτέψουμε λουλούδια σε κήπους που δε θέλουν να τους ποτίζουν.

Είδαμε πως είμαστε πιο σπουδαίοι, πιο θαυμάσιοι από ότι πιστεύαμε. Το παρελθόν μας ήταν ένδοξο. Μας τάισε μαθήματα και μας έδωσε θάρρος. Και τώρα οδεύουμε να συναντήσουμε τα μεγαλοπρεπή, λαμπρά μας όνειρα. Αξίζουμε και θα ζήσουμε ανάλογα.

Συγγραφέας Βίκυ Τσώκου

Η Βίκυ Τσώκου με την ιδιότητα της Coach του HeartMath Institute και ως Life Coach Γυναικών, κάνει σεμινάρια και ομιλίες πάνω στη Συναισθηματική και Νοητική Ευημερία, στην Ευτυχία και στις Σχέσεις.
Στόχος της Βίκυς είναι να μάθουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι να αυτο-ρυθμίζονται θετικά, αξιοποιώντας τη Νοημοσύνη της Καρδιάς και τη Δύναμη του Νου ώστε να βρίσκονται λύσεις ακόμη και σε προβλήματα που φαίνονται άλυτα, να βελτιώνεται η εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία, να ενδυναμώνονται οι σχέσεις, να ενισχύεται η διαίσθηση και να αυξάνεται η πνευματική και σωματική ενέργεια. Με σύνθημα ‘Και Γίνεται-Και Μπορείς’ καθοδηγεί το κοινό της να ανακαλύψει πως η Ευτυχία είναι μια δεξιότητα που όλοι μας κατέχουμε.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε