Το Φεστιβάλ “Αγκαλιάζοντας τη Χαρά” ολοκληρώθηκε

Aγκαλιάζοντας τη Χαρά Αφιερωμένο σε όλους όσους ήμασταν εκείAdvertisment Το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα σαββατοκύριακο. Και αυτό,γιατί μετά από τόσον

Φεστιβάλ “ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ” στις 4-5 Φεβρουαρίου

Aγκαλιάζοντας τη Χαρά

Αφιερωμένο σε όλους όσους ήμασταν εκεί

Advertisment

Το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα σαββατοκύριακο.

Και αυτό,γιατί μετά από τόσον καιρό, όλοι μας- εκπαιδευτές, εθελοντές,εκπαιδευόμενοι- όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά, αγκαλιάσαμε τη χαρά!

Αυτήν τη χαρά, που τον τελευταίο καιρό έμοιαζε να έχει εξαφανιστεί, η τουλάχιστον να κρύβεται κάπου,απογοητευμένη,μεταξύ μοναξιάς και ματαίωσης, με τη σκέψη ότι είναι περιττή και τίποτε δε μπορεί να αλλάξει…

Advertisment

Πραγματικά σας λέω, την αγκαλιάσαμε! Την αγκαλιάσαμε μέσα από τα γελαστά, χαρούμενα πρόσωπα των ανθρώπων που έβγαιναν σαν  μεταμορφωμένοι από τις αίθουσες,μέσα από την προθυμία και την ευγένεια, το σεβασμό και τη συνεργασία μεταξύ όσων εθελοντικά βοηθήσαμε να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ αυτό, μέσα από τη δημιουργική ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και απόψεων στους διαδρόμους έξω , από τη συλλογική έμπνευση και έκφραση που κυριαρχούσε μέσα.

Ξέρετε γιατί;

Γιατί μάθαμε στην πράξη, βιωματικά και αυθόρμητα πώς να την αγκαλιάσουμε-

χορεύοντας,τραγουδώντας,παίζοντας θέατρο, τύμπανα,

δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα που μας βγάζουν έξω από τη ζώνη ασφάλειάς μας, γελώντας, ξετυλίγοντας το νήμα της αφήγησης της δικής μας και των άλλων,μα πάνω απ’όλα, αλληλεπιδρώντας!

Αλληλεπιδρώντας ευφάνταστα και αυθόρμητα μεταξύ μας, παιδιά και ενήλικες μαζί,

συνειδητοποιώντας τη δυναμική της ομάδας, την επικοινωνία και την ικανότητα της σύνδεσης μεταξύ μας , την ευεξία μέσα απ΄τό ομαδικό γέλιο,τη δυνατότητα να συμβιώνουμε αρμονικά, το πώς  να περιορίζουμε το άγχος μας, τον τρόπο να  εκφραζόμαστε όπως  και να θεραπευόμαστε  απ’ότι μας τραυμάτισε,να ρέουμε αβίαστα, απελευθερώνοντας  τη φωνή μας,  να χαιρόμαστε τελικά τη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της!

Γιατί  θυμηθήκαμε οτι η ζωή δεν είναι παρά ένα όμορφο παιχνίδι συμμετοχής,αλληλεπίδρασης και συνδιαλλαγής, με σκοπό τη χαρά της  συν-ύπαρξης, και κοιταχτήκαμε κατάματα γελώντας, παραδεχόμενοι ότι εμείς  μαζί ,κατέχουμε τη δύναμη να παίξουμε με τους κανόνες!

Ελένη Κεπελιάν

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση