, ,

5 «κρυφά» σημάδια που δείχνουν πως έχετε υπερβολικό στρες

5 σημάδια πως έχετε συσσωρεύσει αρκετό στρες χωρίς να το γνωρίζετε

5 «κρυφά» σημάδια που δείχνουν πως έχετε υπερβολικό στρες

5 «κρυφά» σημάδια που δείχνουν πως έχετε υπερβολικό στρες

Το στρες ομολογουμένως είναι μέρος της ζωής μας. Συνίσταται στην ψυχοκοινωνική πίεση που βιώνεται σχεδόν σε όλα τα περιβάλλοντα, είτε προσωπικά, είτε επαγγελματικά. Οι στρεσογόνοι παράγοντες απαιτούν από τον οργανισμό να αντιδράσει και να προσαρμοστεί συναισθηματικά, βιολογικά και πνευματικά. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο για το  Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν αγχωνόμαστε

Advertisment

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταλάβετε πως είστε στρεσσαρισμένοι αλλά είναι και ορισμένα κρυφά σημάδια τα οποία δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, που συνήθως αγνοείτε.

5 σημάδια πως έχετε συσσωρεύσει αρκετό στρες χωρίς να το γνωρίζετε

1. Πονάτε

Μπορεί ορισμένες φορές να πονάτε σε ορισμένα σημεία του σώματός σας, όπως για παράδειγμα οι ώμοι, και να μην δίνετε και τόση σημασία ή να προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τον πόνο χωρίς αποτέλεσμα. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως το σώμα σας να σας δίνει ένα σημάδι πως έχετε αρκετό στρες μέσα σας και θα πρέπει να το αποβάλετε.

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/5-krifa-simadia-deixnoun-exete-ypervoliko-stress/

2. Κακή ποιότητα ύπνου

Είτε κοιμάστε πολύ, είτε αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο να κοιμηθείτε τα βράδια, ίσως αποτελεί σημάδι ότι έχετε συσσωρεύσει αρκετό στρες μέσα σας. Φροντίστε να χαλαρώνετε τα βράδια με διάφορες τεχνικές, όπως ο διαλογισμός, και ελέγξτε το καθημερινό σας πρόγραμμα ώστε να μην είναι πολύ φορτωμένο.

Advertisment

3. Έχετε εμμονή με τα προβλήματά σας

Όλοι έχουν προβλήματα, είτε μεγάλα είτε μικρά. Αν δεν μπορείτε όμως να σκεφτείτε τίποτε άλλο πέρα από υποχρεώσεις και λογαριασμούς, έχετε πρόβλημα. Το στρες σας έχει κυριεύσει και θα πρέπει να κάνετε κάτι άμεσα. Αποτραβηχτείτε λίγο από τα προβλήματά σας και σκεφτείτε τα πιο αντικειμενικά. Σίγουρα θα είστε πιο ήρεμοι και πιθανώς θα βρείτε τη λύση πιο εύκολα.

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/5-krifa-simadia-deixnoun-exete-ypervoliko-stress/

4. Δεν έχετε υπομονή

Πολλές φορές τα στρεσαρισμένα άτομα, δεν έχουν αρκετή υπομονή και ξεσπούν με το παραμικρό. Αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά σας αλλά και στη σχέση σας με τους άλλους ανθρώπους. Φροντίστε, λοιπόν, να μην «πληρώνουν» άλλοι το δικό σας άγχος βρίσκοντας την πραγματική αιτία των προβλημάτων σας.

5. Συχνή εναλλαγή συναισθημάτων

Το συσσωρευμένο άγχος μπορεί πολύ εύκολα να σας προκαλεί έντονες μεταπτώσεις στη ψυχολογία. Μπορεί τη μία στιγμή να είστε χαρούμενοι και αμέσως μετά λυπημένοι, χωρίς κάποιον σοβαρό λόγο. Αναγνωρίστε το άγχος σας και μιλήστε σε κάποιον γι’ αυτό. Εξωτερικεύστε τα συναισθήματά σας και μην περιμένετε να εκραγούν!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση