,

Μπορεί το Τάι Τσι να μας ανακουφίσει από τον πόνο στη μέση;

Μπορεί το Τάι Τσι να μας ανακουφίσει από τον πόνο στη μέση; Το Τάι Τσι είναι ένα αρκετά γνωστό είδος ήπιας, συγχρονισμένης άσκησης που

Μπορεί το Τάι Τσι να μας ανακουφίσει από τον πόνο στη μέση;

Μπορεί το Τάι Τσι να μας ανακουφίσει από τον πόνο στη μέση;

Το Τάι Τσι είναι ένα αρκετά γνωστό είδος ήπιας, συγχρονισμένης άσκησης που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο στη μέση και στον αυχένα. Μοιάζει με την αρχαία Κινεζική πολεμική τέχνη «Tai Chi Quan» (Τάι Τσι Τσουάν), αλλά το Τάι Τσι έχει προσαρμοστεί για να περιλαμβάνει περισσότερο θεραπευτικές ιδιότητες παρά τεχνικές πολεμικής.

Advertisment

Το Τάι Τσι αποδεικνύεται πολύτιμο για ανακούφιση από τον πόνο στη μέση, στον αυχένα και από άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, επειδή αντίθετα με άλλα είδη άσκησης, αυτή είναι ήπια, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει ένα μεγαλύτερο βαθμό κίνησης. Επιπροσθέτως, δεν έχει καθόλου απότομες κινήσεις που θα είχαν αντίθετα αποτελέσματα στη σπονδυλική στήλη.

Πώς το Τάι Τσι ανακουφίζει από τον πόνο στη μέση;

1. Κίνηση:

Οι ήπιες, συνεχιζόμενες και αέρινες κινήσεις βελτιώνουν την ευθυγράμμιση, τη στάση, δύναμη, ευλυγισία του σώματος, τον συγχρονισμό και την αντοχή.

2. Αναπνοή:

Η εστιασμένη και ρυθμική αναπνοή δίνει την απαραίτητη προσοχή για ένα χαλαρωμένο σώμα και ενισχύει τη συνολική κυκλοφορία του αίματος. Οξυγονωμένο αίμα ρέει προς τους μύες και τον εγκέφαλο με τις πρακτικές του Τάι Τσι.

Advertisment

3. Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος:

Κάποιες έρευνες προειδοποιούν ότι οι βουλωμένες αρτηρίες και η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση, καθώς το αίμα που μεταφέρει θρεπτικά απαραίτητα στοιχεία δεν φτάνει σωστά στους μύες. Αυτό μπορεί ύστερα να προκαλέσει κράμπες. Η σωστή αναπνοή κατά το Τάι Τσι μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

4. Διαλογισμός/χαλάρωση:

Η χαλαρή ψυχική κατάσταση κατά το Τάι Τσι μαζί με τις κινήσεις και την αναπνοή λέγεται ότι μειώνει το στρες και το άγχος, κάτι που βοηθά και στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες.

5. Οικουμενική χρήση του:

Το Τάι Τσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί πραγματικά από όλους εξαιτίας των εύκολων κινήσεων του. Το προτιμούν πολύ οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι ακόμα και στα ογδόντα ή ενενήντα τους, αφού χρειάζονται κάποια μορφή καθημερινής άσκησης.

6. Χρόνιος πόνος:

Το Τάι Τσι μπορεί ακόμα και να ανακουφίσει και να θεραπεύσει έως ένα βαθμό τον επίμονο και χρόνιο πόνο στη μέση, αν συνδυαστεί με τη σωστή φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα οφέλη του Τάι Τσι εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση