Τα σκυλιά βελτιώνουν την υγεία μας

Τα σκυλιά βελτιώνουν την υγεία μας Όλοι αγαπάμε τους σκύλους. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα, ωστόσο, κάποιοι που φοβούνται ότι οι σκύλοι μπορεί να τους

Τα σκυλιά βελτιώνουν την υγεία μας

Τα σκυλιά βελτιώνουν την υγεία μας

Όλοι αγαπάμε τους σκύλους. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα, ωστόσο, κάποιοι που φοβούνται ότι οι σκύλοι μπορεί να τους δημιουργήσουν προβλήματα υγείας. Αν εξαιρέσουμε αυτούς που έχουν διαπιστωμένη αλλεργία στην τρίχα του σκύλου και οι οποίοι πράγματι πρέπει να βρίσκονται μακριά από τους καλούς μας φίλους, οι υπόλοιποι απλά διατηρούν απαρχαιωμένες αντιλήψεις οι οποίες έχουν καταρριφθεί.

Advertisment

Η σωστή υγιεινή, η τακτική ιατρική παρακολούθηση και ο εμβολιασμός επιτρέπουν την άριστη συμβίωση μαζί μας χωρίς κανέναν κίνδυνο. Απεναντίας μάλιστα, ο ανθρώπινος οργανισμός φαίνεται να αποκομίζει πολλά οφέλη από τη συμβίωσή μας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι γυναίκες που ζουν με σκύλο στο σπίτι την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι λιγότερο πιθανό να γεννήσουν παιδιά με αλλεργίες, επειδή τόσο η μητέρα όσο και το έμβρυο «εξοικειώνονται» με μια ευρεία γκάμα μικροβίων. Εκτός αυτού, παλαιότερη έρευνα Φινλανδών επιστημόνων είχε δείξει ότι τα μωρά που μεγαλώνουν με κατοικίδια, ειδικά σκύλους, έχουν λιγότερες πιθανότητες για κρυολογήματα και λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά την παιδική ηλικία. Άλλες μελέτες επισημαίνουν τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, τη πτώση του επιπέδου της ορμόνης του στρες, την κορτιζόλη κ.α.

Αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω και το γεγονός ότι ο σκύλος είναι μία από τις καλύτερες μορφές ψυχοθεραπείας, τότε , ναι, μπορούμε να πούμε άφοβα ότι οι φίλοι μας, όχι μόνο δεν μας βλάπτουν, αλλά θα έπρεπε να σκεφτούμε την υιοθέτησή τους ακόμα και μόνο για την καλύτερη υγεία μας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση