, ,

5 μύθοι για τις σχέσεις που αξίζει να επανεξετάσετε

Αν θέλετε να βρείτε την αληθινή αγάπη θα πρέπει να σταματήσετε να επανεξετάσετε αυτούς τους 5 μύθους για τις σχέσεις. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει η 

Αν θέλετε να βρείτε την αληθινή αγάπη θα πρέπει να σταματήσετε να επανεξετάσετε αυτούς τους 5 μύθους για τις σχέσεις. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει η  δημοσιογράφος Melanie Swan σε πρόσφατο άρθρο της. Πρόκειται για πέντε κοινές πεποιθήσεις, που όπως λέει η ίδια μπορεί να σας εμποδίσουν να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο και εάν τις έχετε, αξίζει να τις αναθεωρήσετε.

1. Αν κάποιος στα 40 του είναι ελεύθερος, θα υπάρχει σοβαρός λόγος

Αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Ορισμένες φορές είναι απλά ζήτημα συγχρονισμού. Δεν γνωρίζουμε όλοι το σωστό άτομο στα 20 ή ακόμα και στα 30 μας. Και δεν διαθέτουμε όλοι μας τις σωστές συνθήκες για να μπορέσει μια σχέση να αναπτυχθεί, ακόμα και αν το προσπαθήσαμε. Να κρίνετε έναν άνθρωπο από το χαρακτήρα του και όχι από την ιστορία του.

Advertisment

Κάντε το τεστ: Τι τύπος συντρόφου είστε μέσα σε μία σχέση;

2. Μπορείτε να αλλάξετε έναν άνθρωπο, αν προσπαθήσετε πολύ

Είστε μαζί του/της αρκετά χρόνια· επιμένει στο ότι δεν θέλει παιδιά ή γάμους, αλλά εσείς έχετε αυτή την ελπίδα. Είναι μάλλον απίθανο ότι αυτή η σχέση μπορεί να έχει ευτυχισμένο τέλος. Πιστέψτε τους όταν σας λένε ότι δεν θέλουν κάτι. Δεν λένε ψέματα, ούτε υπάρχει κάποια κρυφή επιθυμία. Οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν, αλλά όχι με τον δικό σας ρυθμό ή εξαιτίας σας.

3. Οι εφαρμογές γνωριμιών είναι σπατάλη χρόνου

Ο έρωτας και η αγάπη ναι, μπορούν να βρεθούν σε μια τέτοια ιστοσελίδα/ εφαρμογή και το λέω από προσωπική εμπειρία. Κι εγώ γνώρισα την πρώτη μου αγάπη στο Tinder. Αν το χρησιμοποιείτε έξυπνα, μπορείτε να γνωρίσετε ανθρώπους τους οποίους σε άλλη περίπτωση δεν θα είχατε την ευκαιρία να συναντήσετε ποτέ.

Advertisment

Διαβάστε: Αυτός είναι ο λόγος που χωρίζετε…

4. Η αγάπη όλα τα νικά

Υπάρχει μόνο ένα άτομο που μπορεί να μας θεραπεύσει ολοκληρωτικά και πάντα και αυτό το άτομο είναι ο εαυτός μας. Μην προσπαθείτε να σώσετε κάποιον. Είναι τόσο μάταιο, όσο και να προσπαθήσετε να τον αλλάξετε. Αν κουβαλούν μαζί τους ζητήματα από άλλες σχέσεις, την παιδική ηλικία, από οπουδήποτε- εκτός αν είναι πρόθυμοι να αυτό- θεραπευτούν, εσείς δεν μπορείτε να τους θεραπεύσετε. Δεν μπορείτε ποτέ να περπατήσετε το μονοπάτι κάποιου άλλου για εκείνον, ασχέτως του πόσο πολύ τον αγαπάτε. Εμπιστευθείτε με.

Διαβάστε: 9 σημάδια ότι βιώνετε ψυχική αγάπη με το σύντροφό σας

5. Η αγάπη είναι αρκετή

Ένα από τα σκληρότερα μαθήματα που πήρα στο δικό μου ταξίδι ήταν αυτό. Η αγάπη από μόνη της δεν είναι αρκετή. Ασχέτως τι σας λένε οι ταινίες, το ευτυχισμένο τέλος δεν συμβαίνει έτσι απλά. Μια δυνατή, βιώσιμη σχέση είναι σαν ένα παζλ. Αν τα σημαντικά σημεία δεν ευθυγραμμίζονται και δεν ταιριάζουν με κάποιον τρόπο, τότε εσείς δεν ταιριάζετε. Αν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε στο πώς να σκεφτείτε, να πράξετε, να συνδεθείτε και να μείνετε μαζί, δεν έχει σημασία πόσο πολύ αγαπιέστε. Απλά δεν λειτουργεί.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση