, , ,

Την αγάπη δεν τη δίνεις, τη δείχνεις!

Η αγάπη ξεκινά από τον εαυτό σας.

Την αγάπη δεν τη δίνεις, τη δείχνεις!

Photo: Author/Depositphotos

Όλοι επιθυμούν να τους αγαπούν. Κάθε άγνωστος που συναντάτε μέσα του φωνάζει: “Αγάπησέ με, σε παρακαλώ”. Μερικές φορές, υπό το φως των πράξεών τους, οι άνθρωποι μπορεί να δίνουν διαφορετική εντύπωση. Κάποιες φορές ακόμα και οι ίδιοι δεν συνειδητοποιούν τη λαχτάρα που αισθάνονται. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν τους αγαπούν αρκετά. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούν να ξαναζήσουν την αγάπη που βίωσαν ως παιδιά, και έτσι περνούν όλη τους τη ζωή προσπαθώντας να ανακτήσουν αυτό το τέλειο συναίσθημα, αναζητώντας το έξω από τον εαυτό τους.

Advertisment

Κοιτάξτε τη ζωή σας. Πηγαίνετε στο σουπερμάρκετ για να αγοράσετε τρόφιμα, στο σχολείο για να μορφωθείτε, στο γιατρό για να θεραπευτείτε, σε εργολάβο για να χτίσετε το σπίτι σας, στο κομμωτήριο για να φτιάξετε τα μαλλιά σας, στα μαγαζιά για να αγοράσετε τα ρούχα σας. Στρέφεστε στους άλλους για να σας δώσουν αγάπη. Όπως το καρότο που κρέμεται μπροστά από το άλογο για να το παρακινεί, η αγάπη παραμένει πάντα “άπιαστη”. Αν αναζητάτε κάποιον να σας αγαπήσει, θα περάσετε τη ζωή σας μέσα στην απογοήτευση.

Η αγάπη ξεκινά από τον εαυτό σας. Αν δεν αγαπήσετε πρώτα τον εαυτό σας, δεν θα μπορέσετε να βρείτε την αγάπη σε κάποιον άλλο. Μόνο όταν δημιουργήσετε αγάπη και την εκπέμπετε, μέχρι να κατακλύσει τους πάντες και τα πάντα, θα λάβετε αγάπη ως αντάλλαγμα. Αλλά θυμηθείτε, δεν μπορείτε να δώσετε αγάπη σε κάποιον. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να δείχνετε αγάπη. Αυτό σημαίνει να μάθετε να αγαπάτε το μυαλό, τις σκέψεις, το σώμα, τη ζωή και τη θεϊκή δύναμη που έχετε μέσα σας. Μάθετε να αγαπάτε πράγματα όπως τα δέντρα, τα λουλούδια, τα ζώα, το ηλιοβασίλεμα και όλα όσα βλέπετε, αγγίζετε και γεύεστε.

Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν πάντα προβλήματα με το αυτοκίνητό τους; Τα οχήματά τους δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται καλά σε αυτούς. Αντιθέτως, κάποιος άλλος “μιλά” στο αυτοκίνητό του και εκείνο ανταποκρίνεται σε κάθε ταξίδι δίχως να εμφανίζει καμιά βλάβη. Φαίνεται ακόμη και τα άψυχα αντικείμενα να νιώθουν την αγάπη. Ακούγεται εξωφρενικό; Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα άτομα των μετάλλων αντιδρούν διαφορετικά στα διάφορα είδη προσωπικότητας. Η έκφραση αγάπης είναι μια από τις ισχυρότερες ανάγκες μας.

Advertisment

Συμπεριφοριστές επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι αρνητικές διαταραχές συμπεριφοράς δεν δημιουργούνται επειδή δεν εισπράττουμε αγάπη αλλά επειδή δεν εκφράζουμε αγάπη, κάτι που αποδείχτηκε και στην περίπτωση ενός άντρα που διατηρούσε ένα ράντσο-οικοτροφείο, στο οποίο φιλοξενούσε αγόρια και κορίτσια που παρουσίαζαν παραβατική συμπεριφορά. Όταν τα παιδιά πρωτοέρχονταν στο οικοτροφείο, τους έδιναν από ένα ζώο να ταίζουν και να φροντίζουν, μαθαίνοντας έτσι να του δείχνουν αγάπη. Για πολλά από αυτά ήταν η πρώτη μορφή ζωής που μπορούσαν να αγαπήσουν. Το ποσοστό επιτυχίας του σωφρονισμού των συγκεκριμένων παιδιών ήταν εξαιρετικό, απλώς επειδή έμαθαν πώς να δείχνουν αγάπη.

“Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης” Dr. Robert Anthony εκδόσεις διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση