,

10 ανησυχητικά σημάδια που μας στέλνει ο οργανισμός μας και συχνά αγνοούμε

10 ανησυχητικά σημάδια που μας στέλνει ο οργανισμός μας και συχνά αγνοούμε Το σώμα μας αποτελεί μια από τις πιο πολύπλοκες μηχανές που υπάρχουν.

10 ανησυχητικά σημάδια που μας στέλνει ο οργανισμός μας και συχνά αγνοούμε

10 ανησυχητικά σημάδια που μας στέλνει ο οργανισμός μας και συχνά αγνοούμε

Το σώμα μας αποτελεί μια από τις πιο πολύπλοκες μηχανές που υπάρχουν. Και όπως κάθε «έξυπνη» μηχανή, έτσι και αυτή, μας στέλνει συνέχεια πληροφορίες για τυχόν προβλήματα: σε αυτή την περίπτωση, την κατάσταση λειτουργίας των εσωτερικών μας οργάνων και συστημάτων. Ωστόσο, συχνά αγνοούμε τι μας λέει το σώμα μας και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Δείτε επίσης όλα τα Τσεκάπ που μπορείτε να κάνετε μόνοι στο σπίτι σας.

Advertisment

10 σημάδια στον οργανισμό μας που πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας μπορούν να εμφανιστούν, αν δεν κοιμηθείτε αρκετά. Οι γιατροί προτείνουν να μη κοιμάστε λιγότερο από 7-8 ώρες το βράδυ. Ωστόσο, μπορεί επίσης να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα κάποιου τελείως διαφορετικού προβλήματος, όπως η αναιμία. Αυτό συμβαίνει όταν ο οργανισμός δεν παράγει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια, κάτι που κάνει το δέρμα κάτω από τα μάτια σκουρόχρωμο.

Χρωματικές αλλαγές στα δάχτυλα σας

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα δάχτυλα σας συχνά αλλάζουν χρώμα, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που συμβαίνει αυτό. Αυτό αποτελεί σύμπτωμα του συνδρόμου Ρεϊνό- μια πάθηση κατά την οποία οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν σπασμούς στα αιμοφόρα αγγεία, που με τη σειρά τους δημιουργούν αυτή την αλλαγή χρώματος στα δάχτυλα σας.

Θολή όραση

Αν τα μάτια σας κουράζονται συχνά, και έχετε αρχίσει να παρατηρείτε ότι που και που δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε ανθρώπους ή να διαβάσετε πινακίδες στο δρόμο από κάποια συνηθισμένη κατά τ’ άλλα απόσταση, υπάρχει περίπτωση να έχετε αναπτύξει αστιγματισμό ή μυωπία. Πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον οφθαλμίατρο.

Advertisment

Κηλίδες μπροστά στα μάτια σας

Αυτές παίρνουν διάφορες μορφές: μπορεί να είναι σαν τελείες ή ριγωτές. Μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά και συχνά υπό την παρουσία έντονου λευκού φωτός. Αν συνεχίζετε να τις βλέπετε περισσότερο από μια εβδομάδα, συμβουλευτείτε έναν οφθαλμίατρο. Ίσως αποτελεί μια πρώιμη ένδειξη καταρράκτη ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος με την όραση σας.

Ήχοι στο στομάχι σας

Το γουργουρητό στο στομάχι σας προκαλείται από τις διεργασίες που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή στο γαστρεντερικό σας σύστημα. Αν αυτοί οι ήχοι είναι σχετικά σπάνιοι, δεν είναι καθόλου ανησυχητικό. Αλλά αν θεωρείτε ότι πολύ συχνά το στομάχι σας είναι θορυβώδες ή αν συνοδεύεται από πόνο, τότε πρέπει να δείτε άμεσα κάποιο γιατρό.

Δέρμα που ξεφλουδίζει

Ένα τέτοιο σύμπτωμα αποτελεί ένδειξη έλλειψης βιταμινών από τον οργανισμό σας. Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί γρήγορα να κάνει το δέρμα σας να επιστρέψει στην αρχική του, φυσιολογική κατάσταση. Αν το ξεφλούδισμα συνοδεύεται από φαγούρα, τότε χρειάζεται να δείτε έναν γιατρό χωρίς καθυστερήσεις. Είναι πιθανό να έχετε κάποια μυκητιασική λοίμωξη.

Μερική απώλεια της όσφρησης

Η μείωση της ευαισθησίας της όσφρησης όσο μεγαλώνουμε συμβαίνει ως συνέπεια της βλάβης του νευρικού συστήματος. Αλλά αν είστε σχετικά νέοι και έχετε αρχίσει να παρατηρείτε ότι χάνετε την αίσθηση της όσφρησης, πρέπει άμεσα να δείτε κάποιο γιατρό. Μπορεί να είναι το αποτέλεσμα κάποιου δυνατού κρυώματος ή κάποιας άλλης μόλυνσης από ιό.

Σπασμοί των βλεφάρων

Οι παρατεταμένοι σπασμοί στα βλέφαρα σας μπορεί να υποδεικνύουν ότι τα μάτια σας είναι πολύ κουρασμένα. Για να το αντιμετωπίσετε, μπορείτε να πλύνετε τα μάτια σας με λίγο βαμβάκι, μουσκεμένο σε κρύο νερό. Αν αυτό δεν λειτουργήσει και οι σπασμοί συνεχιστούν, τότε πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από έναν νευρολόγο. Είναι πιθανό ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι ενός σοβαρότερου προβλήματος με το νευρικό σας σύστημα.

Κουδούνισμα στα αυτιά σας

Η εμβοή είναι η αίσθηση κουδουνίσματος ή ο έντονος θόρυβος στα αυτιά σας. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να μη δίνουν σημασία σε αυτή την αίσθηση, πιστεύοντας ότι δεν απειλεί την υγεία τους με κάποιο τρόπο. Αλλά αυτό το συνεχές βούισμα είναι πιθανό να οφείλεται και σε κάποια πάθηση. Ωστόσο, η πιο γνωστή, κοινή αιτία βουίσματος στα αυτιά μας είναι ο συνεχής, δυνατός θόρυβος από συγκεκριμένα είδη (εργασιακού) περιβάλλοντος.

Εξάρθρωση των αρθρώσεων του ώμου

Οι αρθρώσεις ορισμένων ανθρώπων φαίνεται να είναι πολύ χαλαροί ή να μπορούν να κινούνται με ασυνήθιστους τρόπους σε διάφορες κατευθύνσεις. Αυτό αποτελεί ένδειξη ενός ασταθούς ώμου- μια πάθηση, όπου η μπάλα του οστού του ώμου φεύγει από την κοιλότητα της άρθρωσης. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιοι άνθρωποι έχουν απλά γεννηθεί με ευλύγιστες συνδέσεις, αλλά μπορεί επίσης να έχουν προκληθεί από κάποιον τραυματισμό. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι ένα επικίνδυνο σύμπτωμα που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερους τραυματισμούς.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με καρκίνο πριν από την θεραπεία τους
Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Για πρώτη φορά ειδική επέμβαση σε άτομο με αυτισμό
«Period Poverty»: Δωρεάν προϊόντα για την έμμηνο ρύση στα ελληνικά σχολεία
Ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έκανε χρήση υπηρεσιών υγείας, το 2023, λόγω του κόστους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση