,

Bowtech ενάντια στην αρθρίτιδα

Αρθρίτιδα σημαίνει φλεγμονή σε άρθρωση, συχνά προκαλούμενη από φθορά, τραυματισμό ή μόλυνση. Η αρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως ξεκινά ή

Θεραπεία Bowtech για την αρθρίτιδα

Αρθρίτιδα σημαίνει φλεγμονή σε άρθρωση, συχνά προκαλούμενη από φθορά, τραυματισμό ή μόλυνση. Η αρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως ξεκινά ή χειροτερεύει με τα χρόνια, εμφανιζόμενη για πρώτη φορά μετά την μέση ηλικία. Καθώς το σώμα γερνάει και γίνεται πιο αργό, συχνά αρχίζει να πονάει όλο και περισσότερο, με παλιούς τραυματισμούς ή κατάγματα να παρουσιάζουν μετά από χρόνια για πρώτη φορά προβλήματα.

Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι τόσο άσχημος, που υπολογίζεται ότι το 25% του συνόλου των επισκέψεων στους φυσίατρους αφορά προβλήματα αρθρίτιδας. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και τα στεροειδή συχνά απαλύνουν τον πόνο και αυξάνουν την κινητικότητα, αλλά τείνουν να προκαλούν παρενέργειες οι οποίες συχνά είναι τόσο δυσάρεστες όσο και τα αρχικά συμπτώματα τα οποία θεωρείται ότι θεραπεύουν.

Advertisment

Ο χρόνιος πόνος μπορεί να έχει σοβαρή επίπτωση στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, στερώντας τους την χαρά και συχνά οδηγώντας σε κατάθλιψη. Παρ’ όλο που μπορεί να μην είναι απειλητικός για την ζωή, ο πόνος μπορεί να υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα υγείας και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αντίστοιχα. Η θεραπεία Bowtech μπορεί να προσφέρει μια πιο ολιστική προσέγγιση σε συνδυασμό με τα φάρμακα και σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπει στους πάσχοντες από αρθρίτιδα να μειώσουν την φαρμακευτική τους αγωγή.

Διαβάστε αναλυτικά

Bowtech – Τεχνική Bowen: Τι είναι, πως λειτουργεί, τι θεραπεύει;

Advertisment

Η τεχνική Bowtech μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου ήδη από την πρώτη θεραπεία μέσω απαλών κινήσεων χαλάρωσης. Όταν αισθανόμαστε πόνο σε μια περιοχή, το σώμα μας θα προσπαθήσει να την χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο, υπερ-χρησιμοποιώντας άλλες περιοχές ώστε να το αντισταθμίσει. Φυσικά, τα μοτίβα πυροδότησης σε αυτούς τους μύες έχουν αλλοιωθεί καθώς προσπαθούν να απομακρύνουν τον πόνο από τις αρθρώσεις,προκαλώντας μια αλληλουχία αντισταθμιστικών γεγονότων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες προβληματικές περιοχές και ο τραυματισμός να καταλήγει πιο εκτεταμένος. Εν τέλει αυτό μπορεί να επιφέρει στρεσάρισμα και ένταση σε ολόκληρο το σώμα, κι έτσι αυτές οι απλές κινήσεις χαλάρωσης μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να σπάσουν αυτόν τον κύκλο και να μειώσουν τον πόνο, με τον επαναπροσανατολισμό των ινών στους μύες, τους τένοντες και τους συνδέσμους κι έτσι να επανέλθουν οι ιστοί σε μια κατάσταση ισορροπίας.

Η τεχνική Bowtech δουλεύει με το να διεγείρει την φυσική ενέργεια του σώματος, βελτιώνοντας την στάση και επαναφέροντας τα όργανα στην σωστή τους θέση. Οι κινήσεις του Bowtech βοηθούν στην απελευθέρωση του ουρικού οξέος που συγκεντρώνεται στις αρθρώσεις και το οποίο προκαλεί ακαμψία και πόνο. Παρά την ύπαρξη διαφορετικών τύπων αρθρίτιδας, η τεχνική Bowtechμπορεί να επιφέρει ανακούφιση με την απελευθέρωση της τάσης από τους γύρω ιστούς ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία στο σώμα. Η τεχνική χαλαρώνει τους συσπασμένους μύες και τένοντες και βελτιώνει την λεμφική απορροή στις πρησμένες αρθρώσεις. Έτσι, όταν υπάρχει κατεστραμμένος χόνδρος και τα οστά συνεχίζουν να τρίβονται μεταξύ τους, η τεχνική Bowtechείναι αποτελεσματική στο να ανακουφίζει τον πόνο και να αποκαθιστά την λειτουργικότητα.

Το Bowtech είναι μια ασφαλής, αποτελεσματική και ήπια μορφή σωματικής τεχνικής που μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς την αρθρίτιδα και άλλους πόνους που προκύπτουν με το πέρας της ηλικίας.

Το παρόν αποτελεί μετάφραση από την αγγλική και περίληψη του παρακάτω άρθρου:
www.northstarhealingtherapies.com.au/bowen-therapy-arthritis

Επιμέλεια κειμένου Αντώνης Χρύσουλας Σωματείο bowtech Ελλάδας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Καρκίνος: 7 πρωτοπόροι Έλληνες δημιουργούν εργαλείο AI που ανιχνεύει μεταστάσεις
Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 8 τεχνικές αναπνοής που θα σας χαλαρώσουν στο λεπτό
Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε
11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον | Τα πρώιμα συμπτώματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση