Προϊόντα με “χαμηλά λιπαρά” και “χωρίς ζάχαρη”: Τι πρέπει να προσέχετε

Προϊόντα με “χαμηλά λιπαρά” και “χωρίς ζάχαρη”: Τι πρέπει να προσέχετε Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη στροφή στην πιο

Προϊόντα με "χαμηλά λιπαρά" και "χωρίς ζάχαρη": Τι πρέπει να προσέχετε

Προϊόντα με “χαμηλά λιπαρά” και “χωρίς ζάχαρη”: Τι πρέπει να προσέχετε

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη στροφή στην πιο υγιεινή διατροφή. Περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν τις ετικέτες των προϊόντων και πολλοί από εμάς προτιμούμε προϊόντα με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς ζάχαρη για να προστατεύσουμε την υγεία μας… αλλά και τη φόρμα μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως ένα προϊόν με χαμηλά λιπαρά δεν είναι απαραίτητα αθώο και υγιεινό. Είναι σημαντικό να εξετάζουμε και τα υπόλοιπα συστατικά του καθώς και να μάθουμε πως έχουν αφαιρεθεί αυτά τα λιπαρά ή με τι έχει αντικατασταθεί η ζάχαρη.

Advertisment

Προκειμένου να βάλετε έναν τόνο χημικών στο σώμα σας, είναι προτιμότερο να λάβετε λίγα παραπάνω λιπαρά. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Academy of Nutrition and Dietetics, τέτοιου είδους ενδείξεις, οι οποίες είναι ελκυστικές για τους καταναλωτές, είναι συχνά παραπλανητικές.

«Επί της ουσίας, η ένδειξη για μειωμένη περιεκτικότητα σε κάποιο συστατικό προκαλεί σύγχυση, καθώς είναι σχετική και εστιάζει σε ένα μεμονωμένο συστατικό» σχολιάζει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Λίνζεϊ Σμιθ Τάγιε.

Η νέα μελέτη υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι υποψιασμένοι απέναντι στους ισχυρισμούς για τη διατροφική αξία ενός προϊόντος και να διαβάζουν πολύ προσεκτικά όλα τα συστατικά που αναγράφονται στην ετικέτα στο πίσω μέρος του.

Advertisment

Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε δει  17 τρόφιμα που φαίνονται υγιεινά αλλά δεν είναι

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση