, ,

Πώς θα συνεργαστούμε με το Νόμο της Έλξης;

Πώς θα συνεργαστούμε με το Νόμο της Έλξης; Το πρώτο βήμα για να συνεργαστείτε με το Νόμο της Έλξης είναι να συνειδητοποιήσετε πού δίνετε

Πώς θα συνεργαστούμε με το Νόμο της Έλξης;

Πώς θα συνεργαστούμε με το Νόμο της Έλξης;

Το πρώτο βήμα για να συνεργαστείτε με το Νόμο της Έλξης είναι να συνειδητοποιήσετε πού δίνετε την προσοχή σας. Ποιες είναι οι σκέψεις που κυριεύουν το μυαλό σας; Διότι αυτό στο οποίο δίνετε, ηθελημένα ή άθελά σας, την ενέργεια και την προσοχή σας είναι αυτό που θα προσελκύσετε στη ζωή σας.

Advertisment

Για να πάρετε μια πρώτη αίσθηση, παρατηρείστε τι υπάρχει γύρω σας, ποια είναι η πραγματικότητα που σήμερα βιώνετε. Σας αρέσει αυτό που βλέπετε; Ή κάποια πράγματα χρειάζονται βελτίωση; Εφόσον βλέπετε κάτι που σας ικανοποιεί, προσπαθήστε να εντοπίσετε τις σκέψεις που σας έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, γιατί είναι θετικό να συνεχίσετε να τις έχετε. Εάν, απεναντίας, βλέπετε κάτι που δεν σας ικανοποιεί σε κάποιο ή κάποια από τα πεδία της ζωής σας, δεν πρέπει να αποθαρρύνεστε. Διότι αυτό που βιώνετε σήμερα δεν καθορίζει πώς θα είναι η ζωή σας από εδώ και στο εξής, αφού οι σκέψεις σας μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι το μυαλό μας χρειάζεται μόνο δεκαεφτά δευτερόλεπτα για να αλλάξει εστίαση. Μετά το πέρας των δεκαεφτά δευτερολέπτων αποκτάτε τη δόνηση αυτού που σκέφτεστε και τότε ο Νόμος της Έλξης προσελκύει και άλλη παρόμοια σκέψη. Εάν συνεχίσετε την ίδια διαδικασία, εξήντα οχτώ δευτερόλεπτα αρκούν για να αλλάξουν και να σταθεροποιήσουν την ενέργειά σας σε άλλο σημείο. Δοκιμάστε μόνοι σας αυτή τη στιγμή. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, κάποιον με τον οποίο έχετε μια όμορφη σχέση. Μείνετε σε αυτή τη σκέψη για λίγο, χρονομετρήστε τον εαυτό σας για εξήντα οχτώ δευτερόλεπτα και δείτε τα συναισθήματά σας να αλλάζουν, να γίνονται πιο ευχάριστα, πιο ενθουσιώδη και πιο απολαυστικά.

Εάν, λοιπόν, θέλετε να επιφέρετε μια αλλαγή στη ζωή σας, τώρα πλέον γνωρίζετε ότι πρέπει πρώτα να αλλάξετε την ενέργεια που εκπέμπετε σχετικά με αυτό μέσω των πεποιθήσεων, των σκέψεων και των συναισθημάτων σας. Πρέπει να αποκτήσετε μια νέα πεποίθηση, σκέψη ή συναίσθημα, που η ενεργειακή του δόνηση να έρχεται σε αρμονία με όσα θέλετε να βιώσετε. Εάν, παρ΄όλα αυτά, στις πρώτες σας προσπάθειες να εφαρμόσετε το νόμο δεν δείτε άμεσα αποτελέσματα, σας συστήνω να επιμείνετε στην προπόνηση του εαυτού σας σε αυτή την υψηλότερη ενεργειακή συχνότητα που προσφέρει η νέα πεποίθηση την οποία υιοθετείτε.

Advertisment

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί δεν έχετε λάβει ακόμη αυτά που επιθυμείτε, πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν είναι επειδή δεν το αξίζετε, λόγω του ότι δεν είστε αρκετά έξυπνοι, εξαιτίας της “μοίρας” που σας εναντιώνεται ή επειδή κάποιος άλλος πρόλαβε και απέκτησε αυτός αυτό που εσείς θέλατε. Οφείλεται απλά στο ότι κρατάτε ακόμα τον εαυτό σας – έστω και αν δεν το κάνετε συνειδητά – σε ένα μοτίβο δόνησης που είναι ασύμφωνο με τη δόνηση αυτού που επιθυμείτε να φέρετε στη ζωή σας. Είναι δηλαδή αποτέλεσμα της απόκλισης της δόνησης που σήμερα εκπέμπετε από τη δόνηση αυτού που επιθυμείτε.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Βασική λειτουργία του μυαλού μας και συγκεκριμένα του υποσυνείδητού μας είναι η διατήρησή μας στη ζωή. Αυτή η βιολογική εντολή για επιβίωση είναι βέβαιο ότι θα αντισταθεί σθεναρά σε οποιαδήποτε αλλαγή θελήσετε να κάνετε. Καθώς ο “φόβος του αγνώστου” είναι εξαιρετικά ισχυρός στους περισσότερους ανθρώπους, θα σαμποτάρει οποιαδήποτε προσπάθειά σας. Πρέπει να κατανοήσετε ότι, από τη στιγμή που αναπνέετε, ο εγκέφαλός σας είναι ικανοποιημένος γιατί έχει πετύχει το στόχο του. Έστω και αν αυτό που βιώνετε είναι πολύ λίγο σε σχέση με τις δυνατότητες ή τις επιθυμίες σας.

Για να μπορέσετε να ξεπεράσετε το υπάρχον πρόγραμμα συντήρησης και επιβίωσης του μυαλού σας θα πρέπει να κάνετε διάλογο με τον εαυτό σας, συστηματικά και με συνέπεια, παραθέτοντας αυτό που προσπαθείτε να κάνετε, τους νέους σας στόχους και τις νέες σας επιδιώξεις στη ζωή. Με αυτόν τον τρόπο, το μυαλό σας θα μπορέσει να γίνει σύμμαχός σας. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της ασυμφωνίας που υπάρχει ανάμεσα στη δόνηση αυτού που επιθυμείτε και στη δόνηση αυτού που εκπέμπετε. Δεν μπορείτε να προσελκύσετε κάτι στη ζωή σας ενώ σκέφτεστε και νιώθετε το αντίθετο.

Δεν μπορείτε, δηλαδή, να προσελκύσετε την τέλεια ερωτική σχέση, ενώ το μυαλό σας είναι προσκολλημένο στον φόβο της μοναξιάς. Δεν μπορείτε να προσελκύσετε την αφθονία όταν το μόνο που σκέφτεστε είναι τα χρέη σας. Δεν μπορείτε να ονειρευτείτε το τέλειο σώμα όταν επίμονα κατηγορείτε τον εαυτό σας για τα παραπανίσια κιλά. Η ποιότητα αυτών των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων είναι διαμετρικά αντίθετη με την επιθυμία σας. Και όπως έχουμε ήδη πει, μπορείτε να έλξετε μόνο καταστάσεις που είναι σε σύμπνοια με τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας.

Ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί με τρόπο επαληθεύσιμο, ακλόνητο και προβλέψιμο. Δεν γίνονται εξαιρέσεις. Μόνο εάν αλλάξει η ποιότητα των πεποιθήσεων και των σκέψεών σας, θα αλλάξει και αυτό που εμφανίζεται στο βίωμά σας. Αξίζει λοιπόν να αφιερώσετε χρόνο για να εντοπίσετε εκείνες τις πεποιθήσεις, σκέψεις, συναισθήματα ή πράξεις που σας μποδίζουν να κάνετε την αλλαγή.

“Γιατί δεν μου το είπε κανείς;” Νικόλ Μαντζικοπούλου εκδόσεις διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση