, , , ,

5 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας

5 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας Πώς επιτυγχάνουμε αυτή τη φαινομενικά άπιαστη κατάσταση του να αγαπάμε τον εαυτό μας, σε

5 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας

5 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας

Πώς επιτυγχάνουμε αυτή τη φαινομενικά άπιαστη κατάσταση του να αγαπάμε τον εαυτό μας, σε έναν κόσμο όπου συχνά νιώθουμε αποσυνδεμένοι από εμάς τους ίδιους; Η αγάπη για τον εαυτό μας σίγουρα απαιτεί προσπάθεια, χρόνο και αφοσίωση, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουμε καν από πού να ξεκινήσουμε. Μπορεί να πιστεύετε ότι εσείς το έχετε ήδη καταφέρει χωρίς κόπο, αλλά σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε κάποια σημάδια που μπορεί να δηλώνουν ότι χρειάζεται να σκάψετε λίγο βαθύτερα για να αποδεχτείτε και να αγαπήσετε πραγματικά τον εαυτό σας.

Advertisment

1. Νιώθετε αποσυνδεδεμένοι από τον εαυτό σας

Με τους περισσότερους ανθρώπους να στερούνται χρόνου και χαλάρωσης, φυσικά δεν είναι περίεργο που κάποιες φορές νιώθουμε αποσυνδεδεμένοι και «χαμένοι». Ωστόσο, αν νιώθετε έτσι πολύ συχνά, μπορεί να σημαίνει ότι δεν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας. Για να το επιτύχετε, πρέπει να συνδεθείτε με το μέρος εκείνο του εαυτού σας που κρύβεται κάτω από όλα τα στρώματα που έχετε δημιουργήσει για να προστατευτείτε στον σκληρό αυτό κόσμο.

Αν νιώθετε σαν ξένος στο ίδιο σας το σώμα, το να περάσετε λίγο χρόνο στη φύση ή το να πάρετε μερικές βαθιές ανάσες, μπορεί να κάνουν θαύματα στην ψυχολογική σας κατάσταση. Μάθετε να επανασυνδέεστε με τη μητέρα γη και αποσυνδεθείτε από τον «πραγματικό κόσμο» για λίγο. Θα νιώσετε πολύ πιο αληθινοί και ζωντανοί όταν ξεφύγετε λίγο από την «τρελή» πραγματικότητα.

2. Δεν φροντίζετε την υγεία σας

Αν καταφεύγετε στο φαγητό, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή άλλες ουσίες για παρηγοριά, τότε πιθανώς δεν φροντίζετε πολύ καλά τον εαυτό σας. Η αδιαφορία για την υγεία σας είναι ένα σίγουρο σημάδι που υποδεικνύει ότι δεν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας, αλλά σε έναν κόσμο συνεχούς στρες, αυτό μπορεί να επιδεινώσει μια κατάσταση. Ζούμε σε μια απαιτητική, στρεσογόνα κοινωνία και το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε μια πληθώρα προβλημάτων υγείας που τείνουν να επιδεινώνονται με τον χρόνο, αν δεν τα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα. Να θυμάστε ότι πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας, γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εσάς.

Advertisment

3. Θέλετε πάντα να ξεφεύγετε/δραπετεύετε από τον εαυτό σας

Ορισμένες φορές, μπορεί να νιώθουμε παγιδευμένοι μέσα στον εαυτό και στα σώματα μας και απλά να θέλουμε να ξεφεύγουμε με κάποιο τρόπο. Ωστόσο, αυτή η λαχτάρα, όπως και η φυγή από τα προβλήματα μας δεν θα λειτουργήσει ποτέ, γιατί στο τέλος της μέρας, θα συνειδητοποιήσετε ότι και πάλι με ένα άτομο μένετε να σας κοιτά προβληματισμένο μέσα από τον καθρέφτη. Τον εαυτό σας. Αλλά εσείς θέλετε να ξεφύγετε από την αντίληψη που έχετε γι’ αυτόν, επειδή δεν τον αγαπάτε πραγματικά. Όμως βλέπετε, το πώς αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας είναι το παν εδώ.

Αν δείτε τον εαυτό σας υπό θετικό φως, και δουλέψετε για μια υγιή αυτo-εικόνα, τότε δεν θα νιώθετε πια τόσο παγιδευμένοι. Δείτε τα θετικά σας στοιχεία και μην εστιάζετε τόσο στο να διορθώσετε τα «αρνητικά».

4. Δεν έχετε υγιείς σχέσεις

Αν βρίσκεστε ξανά και ξανά σε ασταθείς, τοξικές σχέσεις, τότε ίσως δεν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας. Οι σχέσεις σας πρέπει να ενισχύουν την όρεξη σας για ζωή και ευεξία, και όχι να σας απομυζούν τη χαρά και την ευτυχία. Αν μπερδεύεστε και χάνεστε μέσα σε κακές σχέσεις, ίσως αυτό σημαίνει ότι έχετε κάποια θέματα τα οποία πρέπει να επεξεργαστείτε μέσα σας, ώστε να μπορέσετε να έλκετε τους σωστούς ανθρώπους.

Μπορούμε να δεχτούμε μόνο την αγάπη που νομίζουμε ότι αξίζουμε, οπότε αναρωτηθείτε: «Αξίζω κάτι καλύτερο;». Αν ναι, τότε βρίσκεστε στο σωστό δρόμο για την ανάπτυξη μιας σταθερής και υγιούς σχέσης με τους άλλους. Η αγάπη για τον εαυτό μας σημαίνει και την απομάκρυνση μας από τοξικές σχέσεις που το μόνο που κάνουν είναι να μας καταστρέφουν, αλλά επίσης σημαίνει και την προσπάθεια δόμησης υγιών σχέσεων με τους γύρω μας.

5. Νιώθετε αποσυνδεδεμένοι από τη ζωή

Δυστυχώς, πολλοί από εμάς νιώθουμε κατ’ αυτό τον τρόπο σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, αν αγαπούσαμε πραγματικά τους εαυτούς μας, δεν θα κυνηγούσαμε τον τρόπο ζωής που θα μας έφερνε την μεγαλύτερη ευτυχία; Δεν θα δουλεύαμε σκληρά για να χτίσουμε μια ζωή, όπου θα μπορούσαμε να νιώθουμε αληθινά ζωντανοί; Αν δεν νιώθετε ενδιαφέρον και πάθος για τη ζωή σας, τότε χρειάζεται να ψάξετε βαθύτερα μέσα σας και να ανακαλύψετε γιατί επιλέξατε αυτή που κάνετε τώρα. Όλοι αξίζουμε μια ζωή στην οποία να νιώθουμε πλήρεις με κάθε τρόπο και το χρωστάτε στον εαυτό σας αυτό. Μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση