, ,

10 σημάδια που μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη ζωή σας

10 σημάδια που μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη ζωή σας Συχνά ζούμε τη ζωή μας χωρίς να καταλαβαίνουμε το γιατί και

10 σημάδια που μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη ζωή σας

10 σημάδια που μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη ζωή σας

Συχνά ζούμε τη ζωή μας χωρίς να καταλαβαίνουμε το γιατί και το τι ακριβώς μας συμβαίνει. Και ύστερα έρχεται ένα σημείο-κλειδί που φέρνει μαζί του την αλλαγή στη ζωή μας. Μια συνειδητοποίηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Το βασικό όμως ζήτημα εδώ είναι το να κατανοήσουμε και να αναγνωρίσουμε ότι η αλλαγή βρίσκεται στο δρόμο μας και θα πρέπει να το δεχτούμε. Σε περίπτωση που νιώθετε ανήσυχοι ή δυσαρεστημένοι, ίσως είστε έτοιμοι για μια αλλαγή. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 σημάδια:

Advertisment

10 σημάδια ότι είστε έτοιμοι για την αλλαγή

1. Νιώθετε ότι στη ζωή σας υπάρχουν πολλές εκκρεμείς υποθέσεις

Αυτό το προαίσθημα αποτελεί το σπουδαιότερο δείκτη ότι κάτι πάει λάθος στη ζωή σας και ότι αυτή σας επιφυλάσσει περισσότερα πράγματα. Να είστε ανοιχτοί σε νέες επιθυμίες και πάθη. Ο προορισμός σας είναι ο στόχος σας. Χρειάζεται να δουλέψετε προς τα εκεί, αν δεν έχετε ήδη φτάσει!

2. Έχετε συνεχώς κακό προαίσθημα και συνεχή φόβο για το μέλλον σας

Εντάξει, σίγουρα όλοι ζούμε με φόβους και υποθέσεις για το μέλλον, που μερικές φορές μας κρατούν σε επιφυλακή, περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Σταματήστε να ανησυχείτε, να βλέπετε κακά σημάδια παντού και να σκέφτεστε τι θα σας συμβεί, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε άσχημα.

3. Πάτε καθημερινά στη δουλειά με βαριά καρδιά

Αν κάνετε μια λαμπρή καριέρα, αλλά ξαφνικά μισείτε το ότι πρέπει να πάτε στη δουλειά σας, τότε πρέπει να παραδεχτείτε ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Συνήθως, όταν οι άνθρωποι βρίσκουν το πρωινό ξύπνημα για τη δουλειά μια σχεδόν επίπονη διαδικασία, τότε σημαίνει ότι έχουν έντονο στρες. Σε περίπτωση που εμφανίζετε παρόμοια προβλήματα, ίσως αντιμετωπίζετε έντονη κόπωση ή ακόμα και κατάθλιψη. Ίσως χρειάζεται να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Advertisment

4. Δεν έχετε αποδεχτεί το παρελθόν και/ή σκέφτεστε υπερβολικά για το μέλλον

Αν σας ανησυχούν έντονα και σας απασχολούν πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν, τότε ίσως πρέπει να αποφασίσετε να τα λύσετε. Να αποδεχτείτε το παρελθόν και όσα λάθη έγιναν εκεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να σχεδιάζουν μια καλύτερη ζωή στο μέλλον. Τα όνειρα είναι η κινητήριος δύναμη μας, αλλά σε περίπτωση που είναι το μόνο που κάνετε και αυτά σας απορροφούν πλήρως, χωρίς τελικά να κινητοποιήστε ποτέ, τότε αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σήμα.

5. Σας λένε συνεχώς να χαλαρώσετε, επειδή εκπέμπετε ανησυχία

Το στρες αποτελεί ένα κομμάτι της σύγχρονης ζωής. Αλλά αν είστε συνεχώς ανήσυχοι και αγχωμένοι και είναι πολύ φανερό στους άλλους, τότε ίσως πρέπει να αλλάξετε κάτι στη ζωή σας, γιατί σας κατατρώει.

6. Νιώθετε συχνά ζήλια για άλλους

Η ζήλια αποτελεί τρανταχτό σημάδι δυσαρέσκειας και έλλειψης ικανοποίησης από τη δική σας ζωή και ουσιαστικά δεν έχει να κάνει άμεσα με το είδος των επιτεύξεων που έχουν καταφέρει οι άλλοι. Η έντονη ζήλια ή φθόνος δείχνει ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας και χρειάζεται να επανατοποθετηθείτε στη ζωή.

7. Νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι και συνήθως ξυπνάτε χωρίς διάθεση

Αν ξεκινάτε την κάθε μέρα σας νιώθοντας κούραση, ίσως αυτό να σηματοδοτεί ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι δεν ξεκουράζεστε σωστά και όσο χρειάζεται το σώμα σας. Είναι πιθανό να κουραστήκατε να παλεύετε για μια καλύτερη ζωή και να είστε στα πρόθυρα αποδοχής της ήττας σας. Κι αυτό βέβαια είναι ένα πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δώσετε την απαιτούμενη προσοχή!

8. Νιώθετε ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι κάτι χρειάζεται να αλλάξει

Το προσωπικό συναίσθημα της πίεσης είναι σημαντικός παράγοντας. Αν εσείς νιώθετε ότι μπορείτε και καλύτερα και ότι ο μόνος δρόμος για βελτίωση είναι η αλλαγή, τότε πρέπει να δράσετε. Αφουγκραστείτε προσεκτικά αυτό που σας λέει το σώμα και ο νους σας.

9. Ασχολείστε πολύ με τα ζητήματα των άλλων, σχολιάζετε τις ζωές τους

Όταν στρέφετε την προσοχή σας αποκλειστικά στο τι κάνουν οι άλλοι, μάλλον είστε δυσαρεστημένοι από τη ζωή σας και έχει πάψει να σας συναρπάζει. Το κουτσομπολιό είναι επιβλαβές για εσάς. Συνειδητοποιήστε ότι πρέπει να αντιμετωπίζετε τη ζωή κατά πρόσωπο και αυτή η προσπάθεια χρειάζεται όλη σας την προσοχή.

10. Ενοχλείστε εύκολα

Αν είστε ευέξαπτοι και νιώθετε ότι σας περιτριγυρίζει αρνητικότητα, τότε ίσως είστε εσείς που πρέπει να αλλάξετε κάτι. Το να διορθώνετε και να φορτώνετε όλη την ευθύνη στο περιβάλλον σας, δεν θα σας πάει πολύ μακριά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση