,

Φτιάξτε το προσωπικό σας σπιτικό, χειροποίητο άρωμα με φυσικά και αγνά υλικά

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό χειροποίητο, προσωπικό, μοναδικό άρωμα χωρίς χημικά; Η Εναλλακτική Δράση σας έχει βρει έναν εξαιρετικό τρόπο. Τα

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Φτιάξτε το προσωπικό σας σπιτικό, χειροποίητο άρωμα με φυσικά και αγνά υλικά

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό χειροποίητο, προσωπικό, μοναδικό άρωμα χωρίς χημικά; Η Εναλλακτική Δράση σας έχει βρει έναν εξαιρετικό τρόπο.

Τα αρώματα είναι μείγματα από διάφορα αρωματικά συστατικά και αιθέρια έλαια, που χρησιμοποιούνται για να προσδίδουν ευχάριστη μυρωδιά. Σε χώρους ή σε αντικείμενα, σε ζώα ή ανθρώπους, οι ωραίες μυρωδιές, πάντα, αφήνουν μέσα μας, το αποτύπωμά τους. Το πόσο έντονη είναι η επίδρασή τους στις αισθήσεις αλλά και στο συναισθηματικό μας κόσμο καθώς και ο σημαντικός ρόλος που παίζουν στη ζωή μας, φαίνεται και από τη χρήση τους από τα αρχαία κιόλας χρόνια.

Advertisment

Στη Μεσοποταμία παρασκεύαζαν αρώματα πριν από 4.000 χρόνια. Η πρώτη, μάλιστα, αρωματοποιός ήταν γυναίκα και την έλεγαν Etruscan, το δε όνομά της είναι χαραγμένο σε σφηνοειδή πινακίδα της Μεσοποταμίας. Στην Κύπρο, η αρχαιολογική σκαπάνη, έφερε στο φως ένα αρχαίο αρωματοποιείο, το οποίο ανήκει στην ίδια χρονολογική περίοδο της 2ης χιλιετίας π.Χ. Στη συνέχεια, η αρωματοποιία εξελίχθηκε από τους Ρωμαίους και τους Πέρσες, ενώ στη σύγχρονη μορφή της, τη συναντάμε στο τέλος του 19ου αιώνα.

Οι μυρωδιές γεννούν μέσα μας συναισθήματα ή διεγείρουν συναισθήματα, που συνδέονται με μυρωδιές και υπάρχουν καταγραμμένα μέσα μας. Τι είναι αυτό που θέλετε να νιώθουν οι άλλοι για σας; Τι θέλετε να τους προκαλέσετε; Ή ακόμη, τι είναι αυτό που θέλετε να νιώσετε εσείς αυτή τη στιγμή ή αυτή την περίοδο της ζωής σας;

Καταγράψτε τα συναισθήματα που επιθυμείτε, αναζητείστε τα ανάλογα αιθέρια έλαια, σύμφωνα με τις ιδιότητές τους (διαβάστε: Αιθέρια έλαια και ιδιότητες) και ετοιμαστείτε να φτιάξετε το άρωμά σας και να φτιάξετε τη διάθεσή σας σύμφωνα με τη θέλησή σας. Αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο, αφήστε τον εαυτό σας να διαλέξει τις μυρωδιές που σας ελκύουν, όταν επιλέξετε τα αιθέρια έλαιά σας.

Advertisment

Συνταγή για να φτιάξετε το προσωπικό σας άρωμα

https://enallaktikidrasi.com/2017/04/spitiko-aroma-fusika-agna-ulika/

Υλικά

2 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό

3 διαφορετικά αιθέρια έλαια (30 σταγόνες συνολικά)

5 σταγόνες φυτική γλυκερίνη

3 κουταλιές της σούπας βότκα

γυάλινο βάζο με στεγανό καπάκι

σταγονόμετρο ή χωνάκι

μπουκάλι για το άρωμα (της αρεσκείας σας)

Πώς θα το φτιάξετε

Ρίξτε το αποσταγμένο νερό στο γυάλινο βάζο. Προσθέστε τη βότκα. Προσθέστε τη γλυκερίνη. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια. Ανακατέψτε το μείγμα. Αν θέλετε να κυριαρχεί το άρωμα από κάποιο αιθέριο έλαιο, προσθέστε άλλες 5 σταγόνες από αυτό. Τοποθετείστε το βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, για 12 ώρες. Μετά από 12 ώρες, ανακινείστε το βάζο, για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Στη συνέχεια, ρίξτε το άρωμά σας στο μπουκάλι που έχετε επιλέξει και απολαύστε το μοναδικό σας άρωμα! Ένας δοκιμασμένος και υπέροχος συνδυασμός είναι της βανίλιας, με σανταλόξυλο και υλάνγκ υλάνγκ. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε ευκάλυπτο, πορτοκάλι και λεμόνι, που αποπνέουν ένα δροσερό, φρουτώδες άρωμα, ιδανικό για όλες τις ώρες! Φυλάξτε το άρωμά σας στο γυάλινο βάζο με το στεγανό καπάκι.

Θα διαρκέσει για περίπου ένα μήνα.

Καλή επιτυχία!!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση