,

Ενεργειακές συνδέσεις: Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν

Ενεργειακές συνδέσεις: Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν «Είμαι δεμένος με αυτό τον άνθρωπο», «υπάρχει ένας ισχυρός οικογενειακός δεσμός μεταξύ μας», «είμαστε μια ισχυρή

Ενεργειακές συνδέσεις: Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν

Ενεργειακές συνδέσεις: Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν

«Είμαι δεμένος με αυτό τον άνθρωπο», «υπάρχει ένας ισχυρός οικογενειακός δεσμός μεταξύ μας», «είμαστε μια ισχυρή ομάδα που έχει δέσει και παράγει θεαματικά αποτελέσματα», «νιώθω τόσο εγκλωβισμένος σε αυτή την κατάσταση, μου φαίνεται αδύνατον να απαγκιστρωθώ». Λέξεις, εκφράσεις και συναισθηματικές καταστάσεις που όλοι έχουμε βιώσει και όλοι ανεξαιρέτως χρησιμοποιούμε και εκφράζουμε στην καθημερινότητα μας.

Advertisment

Όπως πάντα, πίσω από τις απλές, καθημερινές μας εκφράσεις κρύβονται μεγάλες εσωτερικές δομές και αλήθειες που κυβερνούν τον μικρόκοσμό μας, αλλά εκπορεύονται και πηγάζουν από τους αιώνιους πνευματικούς νόμους της Συνείδησης που έχουν εδραιωθεί στον μακρόκοσμο. Η ισχυρή έλξη που αισθανόμαστε προς άτομα, σχέσεις, ή καταστάσεις, θετικά ή αρνητικά, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί, στο παρόν ή στο παρελθόν, οφείλονται στις ενεργειακές χορδές ή συνδέσεις.

Πώς ορίζεται μια ενεργειακή σύνδεση, πως συμπεριφέρεται και πως μας επηρεάζει;

Κατ’ αρχήν δημιουργούμε ενεργειακές συνδέσεις αυτόματα, κάθε φορά που στρέφουμε την προσοχή μας σε κάποιον ή σε κάτι. Όσο πιο ισχυρό είναι το συναισθηματικό φορτίο που παράγει το αντικείμενο της σύνδεσης, τόσο πιο μεγάλη και ισχυρή είναι η ενεργειακή σύνδεση. Θα πρέπει να διευκρινήσουμε ότι οι εν λόγω συνδέσεις λειτουργούν σαν πραγματικές χορδές ή λώροι που κυριολεκτικά μας δένουν με ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις και δημιουργούνται στο πεδίο του ενεργειακού ή αιθερικού σώματος, γνωστού και ως σώματος της ενέργειας.

Το αιθερικό είναι το αμέσως λεπτοφυέστερο σώμα μετά το φυσικό και είναι ορατό σαν ένα λευκό περίβλημα που πολλοί ορίζουν και ως αύρα. Η κύρια λειτουργία του αιθερικού σώματος είναι η απορόφηση και διανομή της ζωτικής ενέργειας –πράνα- μέσω των κύριων και δευτερευόντων ενεργειακών κέντρων και μεσημβρινών. Είναι στο επίπεδο του αιθερικού σώματος που εργαζόμαστε με θεραπευτικά συστήματα όπως ο βελονισμός, η ομοιοπαθητική, η γιόγκα, το σιάτσου, η ρεφλεξολογία κ.α. για να επιφέρουμε θεραπεία και εναρμόνιση και στο επίπεδο του φυσικού σώματος, μια και όλες ανεξαιρέτως οι ασθένειες εμφανίζονται πρώτα στο επίπεδο του αιθερικού σώματος πριν εκδηλωθούν στο φυσικό.

Advertisment

Οι ενεργειακές συνδέσεις ξεκινούν από το πεδίο του ενεργειακού μας σώματος και εκτείνονται σαν χορδές ή λώροι που προσκολούνται και αγκιστρώνονται στα ενεργειακά σώματα άλλων ανθρώπων ή καταστάσεων, μεταφέροντας αντίστοιχης ποιότητας ζωτικό, συναισθηματικό ή και διανοητικό φορτίο. Είναι συνεπώς εύκολο να αντληφθεί κανείς πως είμαστε ενεργειακά συνδεδεμένοι με τα μέλη της οικογένειας και τα παιδιά μας, τον σύντροφο μας, τους φίλους και συναδέλφους μας, ακόμα και τους «εικονικούς» φίλους του προφίλ μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι «συνδεδεμένοι» μαζί μας και βλέπουν τις φωτογραφίες και τις καθημερινές αναρτήσεις μας.

Οι περισσότερες ενεργειακές συνδέσεις δημιουργούνται στα κέντρα του πρόσθιου και οπίσθιου ηλιακού πλέγματος, γιατί από όλα τα ενεργειακά κέντρα, το ηλιακό πλέγμα αποτελεί την έδρα του συναισθηματικού σώματος και κυβερνά την έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ισχυρά αρνητικά κυρίως συναισθήματα όπως ο θυμός, η χαιρεκακία και η ζηλοφθονία δημιουργουν έντονη αίσθηση δυσφορίας στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος και συχνά χρόνιες γαστρο-οισοφαγικές και πεπτικές νόσους και διαταραχές.

Ωστόσο, το είδος κάθε ενεργειακής σύνδεσης καθορίζεται από δύο κύριους παράγοντες: α) το είδος της δραστηριότητας που εκδήλωνουμε και β) τη συναισθηματική χροιά ή ποιότητα που παράγεται. Για παράδειγμα, οι ανθρωποι που παράγουν έργα διάνοιας, αρθρογραφούν, συγγράφουν, διδάσκουν, κάνουν ερευνητικό έργο δημιουργούν και δέχονται ενεργειακές συνδέσεις με όλους τους αποδέκτες της δραστηριότητας τους όπως μαθητές, αναγνώστες και εκδότες, κυρίως στο επίπεδο του ενεργειακού κέντρου του λαιμού, που σχετίζεται με την κατώτερη διάνοια.

Παρομοίως οι ειδικοί των επαγγελμάτων συμβουλευτικής και υγείας όπως γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, θεραπευτές δημιουργούν και δέχονται ενεργειακές συνδέσεις με τους θεραπευόμενους και πελάτες τους, στο κέντρο της καρδιάς, του ηλιακού πλέγματος αλλά και του αφαλού, που παραδοσιακά σχετίζονται με τη συμπόνοια, τη συναισθηματική υποστήριξη αλλά την μεταφορά ζωτικής, ενδυναμωτικής ενέργειας στις πάσχουσες περιοχές. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για την ενεργειακή μας υγεία και προστασία να συνειδητοποιήσουμε πως οι συνδέσεις που δημιουργούμε στο σεξουαλικό μας κέντρο είναι από τις πιο ισχυρές και έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο ενεργειακό μας σώμα, ακόμα και όταν μια σχέση ή απλή επαφή έχει ολοκληρωθεί, ή συνέβη μόνο για ένα βράδυ.

Η διάκριση στην επιλογή ερωτικών συντρόφων είναι πραγματικά σημαντική γιατί όταν συνδεόμαστε σεξουαλικά ανταποκρινόμενοι αποκλειστικά και μόνο στο ένστικτο της απόλαυσης και της επιθυμίας ή με σκοπό να επιβεβαιώσουμε τη ματαιοδοξία της «κατάκτησης», εκθέτουμε χωρίς διάκριση τον εαυτό μας σε μια βαθιά και μακροχρόνια ενεργειακή ανταλλαγή με ανθρώπους που δεν έχουμε αφιερώσει χρόνο να γνωρίσουμε πραγματικά και να αξιολογήσουμε το επίπεδο της συνειδησιακής τους καθαρότητας και αρετής, ενώ ήδη έχουμε εκτεθεί και αφομοιώσει το ενεργειακό τους δυναμικό.

Επιπρόσθετα, η συναισθηματική χροιά ή ποιότητα της ενεργειακής σύνδεσης καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επίδραση στο ενεργειακό μας σώμα. Κάθε φορά που κάνουμε επικριτικές σκέψεις, κουτσομπολεύουμε λεκτικά έναν άλλον άνθρωπο ή σκεφτόμαστε αρνητικά για τον εαυτό μας, δημιουργούμε μια ενεργειακή σύνδεση που μεταφέρει την τοξική ενέργεια της αρνητικότητας, πλήττοντας το ενεργειακό σώμα του άλλου ανθρώπου αλλά φυσικά και το δικό μας, γιατί δημιουργείται εκατέρωθεν ανταλλαγή ενέργειας. Οι αρνητικές σκέψεις, λέξεις και συναισθήματα κάθε είδους λειτουργούν σαν ραπίσματα στο ενεργειακό σώμα τόσο του ανθρώπου που τα δέχεται, όσο και αυτού που δημιουργεί.

Νομίζω πως όλοι έχουμε βιώσει την εξάντληση που συνοδεύει τα έντονα αρνητικά συναισθήματα, τις εκρήξεις θυμού, ζήλειας ή φόβου αλλά και την ενέργεια που δημιουργείται μέσα μας και γύρω μας όταν μιλάμε ή σκεφτόμαστε χωρίς αγάπη, σεβασμό και στοργή για έναν άλλο άνθρωπο. Η ενεργειακή μόλυνση και ρυπαρότητα που δημιουργείται πλήτει πρωτογενώς και πρωτευόντως αυτόν που τη δημιουργεί και δευτερευόντως αυτόν που τη δέχεται, είτε το γνωριζει, είτε όχι. Αντιθέτως έχετε αισθανθεί την καθαρότητα, την ενεργειακή διαύγεια αλλά και την ευπρέπεια που υπάρχει σε λατρευτικούς χώρους όπως εκκλησίες ή αρχαίοι ναοί, όπου οι ανθρωποι είναι προσεκτικοί με τη συμπεριφορά τους και καθημερινά απαγέλλονται προσευχές και δεήσεις προς το Θείο για το καλό της ανθρωπότητας.

Αντιστοίχως το αίσθημα ανάτασης και ευφορίας που υπάρχει μέσα μας όταν ερωτευόμαστε ή βοηθάμε, φροντίζουμε έναν άλλον άνθρωπο μέσα από την καρδιά μας ή προσευχόμαστε για το καλό ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Αυτή είναι και η βάση της θεραπευτικής επίδρασης που έχει η προσευχη ή η απλή λεγόμενη καλή προαίρεση προς τον εαυτό μας και τους άλλους. Δημιουργούμε δυνατές ενεργειακές συνδέσεις που τις τροφοδοτούμε συνειδητά με σκέψεις και συναισθήματα στοργής, ενδιαφέροντος, θεραπείας και αγάπης, οι οποίες μεταφέρονται και επιδρούν με ωφέλεια στο ενεργειακό σώμα του άλλου ανθρώπου, αφού πρώτα έχουν θρέψει με τις ίδιες ποιότητες το δικό μας.

Ωστόσο, η ζωή είναι ένας δυναμικός στίβος εξέλιξης όπου μοιραία και αναπόφευκτα οι ανθρωποι σήμερα, περισσότερο από ποτέ ανταγωνίζονται, συγκρίνονται και συγκρούνται στην προσπάθεια τους να ξεχωρίσουν και να επικρατήσουν. Είναι μέρος της ζωής μας και της εξέλιξής μας να πληγώσουμε και να πληγωθούμε, να επικρίνουμε, να κάνουμε άστοχες ενέργειες ή να πάρουμε λάθος αποφάσεις και η λύση δεν είναι να αυτομαστιγωνόμαστε ή απλώς να κηρρύτουμε και να ηθικολογούμε. Το να αναλαμβάνουμε όμως την ευθύνη για την ποιότητα που δημιουργούμε και μοιραζόμαστε στις σχέσεις μας, στην καθημερινότητα μας, είναι σίγουρα κάτι που οφείλουμε και πρέπει να μάθουμε, ώστε να είναι η επίδραση μας όσο πιο πολύ μπορούμε ωφέλιμη και αν μη τι άλλο λιγότερο βλαπτική.

Ένας πολύ αγαπημένος μου φίλος πάντα δίδασκε στις ιατρικές του διαλέξεις πως επειδή οι σκέψεις μας είναι αόρατες και δεν φαίνονται, δεν σημαίνει πως δεν επιδρούν στον κόσμο των ορατών φαινομένων. Είναι μέρος της εξέλιξης και της ωρίμανσής μας να συνειδητοποιήσουμε πως είναι απολύτως προς το συμφέρον μας το να μην βλάπτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους με τις σκέψεις, τις λέξεις και προθέσεις μας. Και αν ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε από συμπόνοια, ας αλλάξουμε τουλάχιστον από συμφέρον ως τη δική μας προστασία και όφελος από την αποφυγή της αρνητικότητας.

Είναι πάντα το αποτέλεσμα που μετράει και αλλάζει την ποιότητα της ζωής μας προς το καλύτερο και κυρίως ως προς το πιο εξελικτικό. Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουμε τη ροή της αρνητικότητας, να απεγκλωβιστούμε από σχέσεις ή καταστάσεις που έχουν πάψει να μας εξελίσουν και να θεραπευθούμε από μνήμες και τραυματικές εμπειρίες του παρεθόντος, είναι η επίγνωση της αρνητικότητας που δημιουργείταιι και η συνειδητή διαχείριση των ενεργειακών μας συνδέσεων.

Τεχνική για τη λύση των αρνητικών ενεργειακών συνδέσεων:

• Νοερά επικαλεστείτε βοήθεια, προστασία και θεραπεία σε όποια αρχή πιστεύετε.

• Δημιουργείστε την πρόθεση να συγκεντρώσετε όλες τις αρνητικές ενεργειακές χορδές που έχουν συνδεθεί στο ενεργειακό σας σώμα, είτε αυτές που έχετε δημιουργήσει εσείς, είτε αυτές που έχουν δημιουργήσει άλλοι προς εσάς, είτε χορδές που σας συνδέουν με αρνητικές εμπειρίες και καταστάσεις.

• Με το δεξί σας χέρι αρχίστε να συγκεντρώνετε τις χορδές από την κορυφή της κεφαλής και προς τα κάτω και με το αριστερό σας χέρι από το επίπεδο των πελμάτων και προς τα πάνω μέχρι να φθάσετε στο ύψος του ηλιακού πλέγματος, ενώνοντας όλες τις χορδές σε ένα ενιαίο νήμα.

• Με το δεξί σας χέρι εκτελέστε μια απότομη, δυναμική κίνηση σαν να κόβετε το νήμα των χορδών με ένα μαχαίρι, επαναλαμβάνοντας νοερά τρεις φορές τη λέξω «αποκόπτω».

• Οραματιστείτε την οπίσθια πλευρά του σώματος σας και εκτελέστε ακριβώς την ίδια διαδικασία, στο ύψος του σώματος πίσω ακριβώς από το ηλιακό πλέγμα.

• Κρατήστε για λίγο την επίγνωση σας στην αναπνοή σας και δημιουργήστε μέσα σας μια αίσθηση γαλήνης και ήρεμης αποταύτισης.

• Επικαλεστείτε την αποσύνδεση της αύρας σας από αρνητικές συνδέσεις κάθε φορά που βρίσκεστε σε προσευχή ή διαλογισμό. Η θεραπευτική επίδραση είναι ισχυρή και πολύ αποτελεσματική.

Μη διστάσετε να μας απευθύνετε τυχόν ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη φύση των ενεργειακών χορδών και την εκτέλεση της τεχνικής.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση