,

Ενεργειακή Ανακύκλωση: Μετατροπή παλαιών σκέψεων και πεποιθήσεων

Έχετε πάει ποτέ σε ένα σπίτι όπου ο ιδιοκτήτης του έχει αποθησαυρίσει έπιπλα και αντικείμενα; Έχετε παρατηρήσει ότι τα δωμάτια μπορεί να προκαλούν μια

Ενεργειακή Ανακύκλωση: Μετατροπή παλαιών σκέψεων και πεποιθήσεων

Έχετε πάει ποτέ σε ένα σπίτι όπου ο ιδιοκτήτης του έχει αποθησαυρίσει έπιπλα και αντικείμενα; Έχετε παρατηρήσει ότι τα δωμάτια μπορεί να προκαλούν μια αίσθηση καταπίεσης και ότι είναι γεμάτα με πολυδιατηρημένη ενέργεια; Όταν κρατάμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, περιορίζουμε τη ροή του φωτός και της ενέργειας για το δωμάτιο ή το σπίτι. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τη ζωτικότητα και τη κινητοποίησή μας.

Η ίδια αρχή ισχύει για τις παλιές άχρηστες σκέψεις, αξίες και πεποιθήσεις που έχουν σωρευθεί κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Οι ανεπίλυτες διενέξεις με άλλα πρόσωπα ή οι παλιές πληγές που δεν έχουν θεραπευθεί μένουν στην ενεργειακή δόνησή μας, στραγγίζοντάς την από το πλήρες δυναμικό και τη ζωτική ενέργειά της.

Advertisment

Οι 2 συνηθέστεροι τρόποι επίλυσης αυτών των ζητημάτων είναι να: «προσπαθούμε να απαλλαγούμε από αυτά» ή «τα τοποθετούμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, έτσι ώστε να μην μας ενοχλούν ή να μην παρεμβαίνουν στη ζωή μας». Στη συνέχεια απλά ξεχνάμε ή αγνοούμε τόσο τις σκέψεις όσο και τα πρόσωπα που εμπλέκονται. Μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο «αρχειοθέτησης μυαλού». Ωστόσο, αυτό δεν μας εγγυάται τίποτα και μερικές φορές αρκεί μόνο η αναφορά του ονόματος ενός προσώπου για να έρθουν στην επιφάνεια ανεπιθύμητα συναισθήματα.

Ρωτήστε τον εαυτό σας – «Μπορούμε να ξεχάσουμε κάτι πραγματικά;». Είναι ακριβώς το ίδιο με το να βάζουμε ανεπιθύμητα πράγματα σε ένα ντουλάπι ή στη σοφίτα – βρίσκονται ακόμα εκεί… Δεν εξαφανίζονται! Όμως σιγά σιγά και σιωπηλά «στραγγίζουν» την ενέργειά μας. Κάθε φορά που έχουμε αρνητικά συναισθήματα προς κάποιον άλλο, δημιουργούμε μια μικροσκοπική «κλωστή» με το εν λόγω πρόσωπο. Αυτές οι «κλωστές» δεσμεύουν και τους δύο, μέχρι να μεταλλαχθούν ή να διαλυθούν.

Εάν οι αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις κατευθύνονται προς τα «μέσα» με τη μορφή αυτοκριτικής, μπορεί να αρχίσουν να εκδηλώνονται ως ασθένειες στο φυσικό σώμα. Όταν το σώμα μας δεν λειτουργεί όπως θα θέλαμε, γινόμαστε ακόμη πιο επικριτικοί προς αυτό – το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί περισσότερη αρνητική ενέργεια ώστε να διευρύνει τον κύκλο των ασθενειών.

Advertisment

Ως παγκόσμια αρχή, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τη δική μας ανεπιθύμητη ενέργεια – μπορούμε μόνο να την μετατρέψουμε σε άλλη μορφή. Όλα όσα βλέπουμε, ακούμε, οσμιζόμαστε, γευόμαστε ή αγγίζουμε, σε συνδυασμό με τα συναισθήματά μας, γίνονται μια δονούμενη ενεργειακή μορφή. Οι πιο κυρίαρχες σκέψεις μας θα εκδηλωθούν στη ζωή μας, απλά επειδή είναι πιο σύμφωνες με τις εσωτερικές πεποιθήσεις μας.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κρυφές αξίες και πεποιθήσεις που εξουσιάζουν τις δράσεις μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Ορισμένες από αυτές αφορούν πολιτιστικά πρότυπα και προσδοκίες της ζωής, τα οποία ενεργοποιούμε και επαναλαμβάνουμε χωρίς συνειδητή επίγνωση.

Η μεταστοιχείωση είναι μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει καθημερινά σε κάθε πτυχή της ζωής – είναι μέρος του κύκλου της φύσης. Για παράδειγμα, κάθε μέρα κάνουμε πέψη των τροφών και τις μετατρέπουμε σε θρέψη για το σώμα μας. Ό,τι απομένει ως απόβλητα, πετιέται για να ανακυκλωθεί. Κάθε ανάσα που παίρνουμε είναι, επίσης, μια διαδικασία μετατροπής. Οι λειτουργίες του σώματός μας είναι ασυνείδητες διεργασίες μεταστοιχείωσης – δεν χρειάζεται να τις σκεφτείτε για να τις ενεργοποιήσετε. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις – αυτά χρειάζονται συνειδητή δράση αγάπης για να μετουσιωθούν σε μια υψηλότερη ή θεραπευτική δόνηση.

Οι τοξίνες που προέρχονται από αυτές τις αρνητικές και «κολλημένες» σκεπτομορφές δημιουργούν τη μεγαλύτερη ζημιά στον πλανήτη. Όλες οι πολεμικές συγκρούσεις και η αναστάτωση προέρχονται από αυτή την πηγή. Παρόλα αυτά, δεν διδασκόμαστε την «ανακύκλωση» ή την αμφισβήτηση των πεποιθήσεων. Οι πεποιθήσεις και οι πολιτιστικές νόρμες είναι πρότυπα συμπεριφοράς που έχουν υιοθετηθεί και κληροδοτηθεί από γενιά σε γενιά.

Εάν οι πεποιθήσεις αφορούν τη φροντίδα, την υποστήριξη, την αγάπη και τον σεβασμό προς κάθε ύπαρξη του πλανήτη, τότε φυσικά θα ενισχύσουν την πλανητική εξέλιξη. Εάν όμως περιορίζουν τη φυσική έκφραση της σοφίας και της αγάπης, τότε θα χρειαστεί να μεταλλαχθούν σε μια μορφή που δημιουργεί ισορροπία και αρμονία για όλους.

Άσκηση για στοχασμό

Πάρτε μια στιγμή για να εξετάσετε αν υπάρχουν πεποιθήσεις ή πρότυπα συμπεριφοράς που περιορίζουν την ενεργειακή δόνησή σας.

• Πώς επηρεάζουν την καθημερινή σας ζωή;

• Τι θα ήταν διαφορετικό στη ζωή σας εάν αυτές μετουσιώνονταν;

• Θέλετε η επόμενη γενιά να έχει τις ίδιες περιοριστικές αξίες; Αν όχι, με ποιες αξίες θα τις αντικαθιστούσατε;

Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη στην αγάπη και τη σοφία – εφόσον χρησιμοποιούμε την κάθε για να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και για να μετουσιώσουμε την ενέργεια που δεν υποστηρίζει την εξέλιξή μας. Αυτό είναι το δώρο της «αυτο-επένδυσης». Δεν είναι εγωιστικό με την παραδοσιακή έννοια – όσο περισσότερο γνωρίζετε ποιοι είστε, τόσο πιο εύκολο γίνεται να εκτιμήσετε και να τιμήσετε τους άλλους. Αν δεν μπορώ να καταλάβω τον εαυτό μου τότε πώς μπορώ να περιμένω οι άλλοι να με καταλάβουν και να ξέρουν τι θέλω ή τι χρειάζομαι;

Αν έχετε την αίσθηση ότι οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν ή σας παρανοούν -είναι η στιγμή να «επενδύσουμε στον εαυτό σας!» Το σημείο εκκίνησης είναι η μεταστοιχείωση. Αυτό θα σας επιτρέψει να λειτουργείτε στο 100% της ενέργειας και της δύναμή σας! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετατρέψουμε την ενέργεια και βέβαια θα μοιραστώ μερικές μεθόδους εδώ – χρησιμοποιήστε ό, τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς εφόσον πάρετε τη συνειδητή απόφαση να μετουσιώνετε τις αρνητικές σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας κάθε μέρα. Είναι χρήσιμο να ελέγχετε τακτικά ότι δεν «συνδέεστε» ασυνείδητα με ένα άλλο πρόσωπο μέσω δυσαρέσκειας, θυμού, ζήλιας κλπ.

Ως αρχή, η μεταστοιχείωση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο κέντρο της καρδιάς και όχι στο μυαλό. Το μυαλό μας βασίζεται στο Εγώ και λειτουργεί εντός του περιορισμού των εμπειριών της ζωής μας. Το κέντρο της καρδιάς συνδέεται απευθείας με τον ανώτερο εαυτό και η πραγματική δόνησή του είναι η αγάπη, η σοφία και η θεϊκή δύναμη. Το κέντρο καρδιάς δεν έχει περιορισμούς και, επειδή δονείται σε μια υψηλότερη συχνότητα, μπορεί να δημιουργήσει μεταστοιχείωση και αλχημεία.

Ουσιαστικά το κέντρο καρδιάς θα μεταμορφώσει την αρνητική ενέργεια σε θετική δόνηση. Η μεταστοιχείωση της ενέργειας δεν απαιτεί πάντα βαθιά αυτοανάλυση ή ασκήσεις αξιολόγησης της ζωής. Μπορεί να μην είμαστε πάντα σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή προέλευση μια πεποίθησης, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μία που είναι πολιτιστική ή οικογενειακή.

Τα βήματα για τη μεταστοιχείωση είναι:

1. Βρείτε έναν ήσυχο χώρο όπου δεν θα σας ενοχλήσουν και, αν είναι δυνατόν, ανάψτε ένα κερί και βάλτε απαλή μουσική.

2. Αναγνωρίστε τυχόν μοτίβα συμπεριφοράς ή πεποιθήσεων που σας περιορίζουν – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στυλό και χαρτί και να σχεδιάσετε τη συμπεριφορά ως ένα μοτίβο ή μια εικόνα στο χαρτί.

3. Κοιτάξτε την εικόνα και αποδεχθείτε την χωρίς κρίση του εαυτού σας ή οποιοδήποτε άλλου πρόσωπου που εμπλέκεται…

4. Τιμήστε τη συμπεριφορά – σχεδιάστε μια όμορφη καρδιά γύρω από την εικόνα σας και ξεκινήστε ένα σιγανό βουητό… για λίγες στιγμές…

5. Κρατήστε την εικόνα στη καρδιά σας και συνεχίστε το βουητό καθώς ξεκινάτε να αισθάνεστε τις δονήσεις της καρδιάς σου να συγχωνεύονται με το χαρτί…

6. Αισθανθείτε το κέντρο της καρδιάς σας να δονείται με το ζωντανό βιολετί φως της μεταστοιχείωσης… φέρνοντας τα πάντα σε ισορροπία και θεία αρμονία.

7. Από το κέντρο της καρδιάς σας πείτε τα εξής: «Είμαι ευγνώμων για όλα όσα μου έχει διδάξει αυτή η εμπειρία».

8. «Ευλογώ όλους όσους έχουν παίξει ρόλο στην μάθηση μου».

9. «Είμαι η θεϊκή δύναμη».

10. «Είμαι η θεϊκή σοφία».

11. «Είμαι η θεϊκή ευσπλαχνία-είμαι αυτό που είμαι».

Αν έχετε την αίσθηση ότι είστε «δεμένος» με ένα άλλο πρόσωπο, επαναλάβετε την παραπάνω άσκηση από τα σημεία 1 έως 7 και στη συνέχεια, προσθέστε τα παρακάτω βήματα:

• Σχεδιάστε έναν κύκλο ενέργειας γύρω σας και ένα άλλο ενεργειακό κύκλο μερικά εκατοστά μπροστά σας.

• Καλέστε οποιονδήποτε είναι μέρος της μάθησής σας, και που μπορεί να είναι «δεμένος» με εσάς, να σταθεί στον άλλο κύκλο.

• Αισθανθείτε το ιόχρου φως από το κέντρο της καρδιάς να διαλύει όλα τα «δεσμά» και τις προσκολλήσεις ανάμεσα σε εσάς και το άλλο πρόσωπο… Συνεχίστε να βουητό όσο το κάνετε αυτό…

• Καθώς αισθάνεστε τα «δεσμά» να διαλύονται, από το κέντρο της καρδιάς σας, ευλογήστε το άλλο πρόσωπο για το ρόλο που έχει διαδραματίσει στην εκμάθηση σας.

• Ζητήστε τους να εγκαταλείψουν τον κύκλο.

• Επαναλάβετε τα λόγια: «είμαι η θεϊκή δύναμη, είμαι η θεϊκή σοφία, είμαι η θεϊκή αγάπη – είμαι αυτό που είμαι».

• Πάρτε μερικές στιγμές για να το αναλογιστείτε.

Σημείωση

Μπορείτε επίσης να καλέσετε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ ή ένα άλλο σοφό ον να πάρει μέρος στην ενεργειακή αποδέσμευση. Όσο περισσότερο ανακυκλώνουμε την αρνητική ενέργειά μας με αγάπη και σεβασμό, τόσο πιο εύκολο γίνεται να μετατοπισθεί η συνείδησή μας πριν η σκέψη μας πάρει μια συγκεκριμένη μορφή. Είναι μια συνεχής διαδικασία και ένα απαραίτητο μέρος της εξέλιξης και ανάληψής μας.

Η μεταστοιχείωση της αρνητικής ενέργειας είναι ένα από τα ισχυρά και πολύτιμα δώρα που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει ότι η ενέργειά σας μπορεί να ενεργοποιηθεί πλήρως και σε ευθυγράμμιση με τον σκοπό της ζωής σας και την έκφραση της ψυχής σας. Αξίζετε αυτή την επένδυση στον εαυτό– είναι μια πολύτιμη «αλχημεία» που έχει ξεφύγει από πολλούς επιστήμονες εδώ και αιώνες. Η ενέργειά σας θα γίνει ελαφρύτερη, καθαρότερη και θα συνηχεί σε υψηλότερη συχνότητα – η ζωή σας θα ρέει σε θεία αρμονία και χαρά. Η επένδυση στον εαυτό σας θα είναι το θεμέλιο για τις μελλοντικές γενιές στον αγαπημένο πλανήτη μας. Γίνε ο αλχημιστής/μετασχηματιστής της ζωής.

Μετάφραση: Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση