,

Ισχυρή καλλυντική κρέμα χεριών με ριγανέλαιο

Απολυμαντική κρέμα χεριών με έλαιο ρίγανης Η ρίγανη έχει εξαιρετικές απολυμαντικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες της οποίας τα οφέλη έχουμε δει στο αναλυτικό άρθρο

Απολυμαντική κρέμα χεριών με έλαιο ρίγανης

Απολυμαντική κρέμα χεριών με έλαιο ρίγανης

Η ρίγανη έχει εξαιρετικές απολυμαντικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες της οποίας τα οφέλη έχουμε δει στο αναλυτικό άρθρο Ρίγανη: η ανεκτίμητη αξία του ελληνικού βοτάνου και οι ιδιότητές του.

Advertisment

Υλικά

6 μεταλλικά δοχεία ή γυάλινα βάζα χωρητικότητας περίπου 30 γραμμαρίων (καλό είναι να αποφύγετε το πλαστικό όταν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια)

2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας

¼ του φλιτζανιού έλαιο καρύδας

Advertisment

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

½ κουταλιά της σούπας Βιταμίνη Ε (προαιρετικά)

25 – 30 σταγόνες έλαιο ρίγανης δείτε εδώ πως θα το φτιάξετε: Ριγανέλαιο: Ιδιότητές και χρήσεις για αδυνάτισμα και έλεγχο της πίεσης

Παρασκευή

Βάλτε στο μάτι της κουζίνας ένα δοχείο που θα περιέχει 30 γραμμάρια νερού και μέσα ένα γυάλινο βάζο (είναι προτιμότερο κάποιο με στόμιο, διότι έτσι είναι πιο εύκολο να ρίξετε το μείγμα) και λιώστε σιγά-σιγά εκεί το κερί μελισσών και το έλαιο καρύδας. Διατηρήστε τη θερμοκρασία από μέτρια ως χαμηλή, διότι πρέπει να λιώσουν αργά (και να μην γίνουν πάρα πολύ ζεστά). Δεν χρειάζεται να τα ελέγχετε συνεχώς, θα λιώσουν μόνα τους (συνήθως μέσα σε 10-15 λεπτά).

Ενώ το μείγμα λιώνει, βγάλτε τα καπάκια από τα μεταλλικά δοχεία, αφού θα πρέπει να κάνετε γρήγορες κινήσεις μόλις ετοιμαστεί το μείγμα (κρυώνει και σκληραίνει γρήγορα, γι’ αυτό να είστε σε ετοιμότητα). Μόλις λιώσει, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν λιώσει καλά.

Βγάλτε το μείγμα από την κουζίνα. Προσθέστε γρήγορα το αιθέριο έλαιο ρίγανης και ανακατέψτε. Προσεκτικά, γεμίστε τα δοχεία. Περιμένετε μέχρι το μείγμα να σκληρύνει εντελώς πριν τοποθετήσετε τα καπάκια (θα χρειαστούν περίπου 15 έως 20 λεπτά).

Βάλτε ένα αυτοκόλλητο στα καπάκια και αυτό ήταν όλο! Χρησιμοποιήστε το στα χέρια σας ως μια φυσική ενυδατική κρέμα.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση