,

Καταρρίπτοντας τα πρότυπα ομορφιάς

Καταρρίπτοντας τα πρότυπα ομορφιάς Εν όψη καλοκαιριού μαζί με τις όμορφες στιγμές, τις ηλιόλουστες μέρες και την απόλαυση της θάλασσας έρχονται και οι ανασφάλειες.

Καταρρίπτοντας τα πρότυπα ομορφιάς

Καταρρίπτοντας τα πρότυπα ομορφιάς

Εν όψη καλοκαιριού μαζί με τις όμορφες στιγμές, τις ηλιόλουστες μέρες και την απόλαυση της θάλασσας έρχονται και οι ανασφάλειες. Ανασφάλειες για το σώμα μας μιας και όλο και λιγότερα ρούχα φοράμε λόγω της ζέστης. Είναι αυτή η εποχή που στις γυναικείες κυρίως παρέες ακούς συνέχεια τη λέξη «δίαιτα» η οποία φυσικά είναι μια αλόγιστη και άμετρη αφαγία που μόνο προβλήματα προκαλεί και δεν βασίζεται, σε καμία περίπτωση, σε μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.

Advertisment

Ακούγοντας λοιπόν προσεκτικά αυτές τις συζητήσεις αναρωτιέμαι αν τελικά τα περιττά κιλά, η κυτταρίτιδα είναι αυτά που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται μειονεκτικά το σώμα τους; Ή μήπως τα πικρόχολα και απρεπή σχόλια των άλλων; Εμείς οι ίδιοι διαλέγουμε σήμερα πώς θα διαμορφώσουμε τη σωματοδομή μας; Ή είναι τα ΜΜΕ και τα social media υπεύθυνα για το ποια σωματοδομή μας αρέσει;

Διαβάστε επίσης από την Ακριβή Αλεξανδράκη

Advertisment


Πριν κάτι χρόνια τα πολύ αδύνατα σώματα ήταν στη μόδα. Ένα πιο χυμώδες κορμί χαρακτηριζόταν «χοντρό» ενώ στην τηλεόραση και στα περιοδικά τα λεπτεπίλεπτα κορμιά υπερπροβάλλονταν και εμείς θέλαμε να τα αποκτήσουμε. Τον τελευταίο καιρό βέβαια κάτι τέτοιο έχει αλλάξει. Πια οι γυναίκες θαυμάζουν έναν «αφύσικο» συνδυασμό που περιλαμβάνει τεράστιους γλουτούς και στήθος, υπερβολικά λεπτή μέση και σαρκώδη χείλη. Αναρωτιέμαι αν κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί δίχως την παρέμβαση κάποιου πλαστικού χειρουργού.

Σε κάθε περίπτωση δεn θέλω απλώς να σας τονίσω τα συνηθισμένα κλισέ όπως ότι «όταν αισθάνεσαι όμορφος δείχνεις και όμορφος». Θέλω να καταλάβετε τη σημασία αυτής της έκφρασης διότι όταν αισθανόμαστε καλά με εμάς το εκπέμπουμε! Δείχνουμε σιγουριά και ηρεμία! Όχι ναρκισσισμό, αλλά νιώθουμε ότι είμαστε καλά με αυτό που είμαστε!

Σας προκαλώ, λοιπόν, να κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας! Να δείτε τι σας αρέσει σε εσάς, να αγαπήσετε εσάς και να μη μισείτε τις ατέλειές σας. Στόχος όλων μας πρέπει να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και όχι να συγκρινόμαστε άσκοπα με άλλα άτομα. Αυτό μόνο μιζέρια μπορεί να φέρει στη ζωή μας.

Καταρρίψτε τα «πρότυπα» αγαπημένοι μου αναγνώστες, μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για εσάς και για το τι σας ταιριάζει. Η σωστή διατροφή και άσκηση και το «ευ ζην» γενικότερα είναι μια φιλοσοφία που έχει σκοπό όχι να μας κάνει ίδιους αλλά να μας γεμίσει αισιοδοξία και ομορφιά. Αυτή είναι η αληθινή ομορφιά, η ξεχωριστή ομορφιά που έχει κάθε άνθρωπος που τον κάνει ξεχωριστό. Εξάλλου αν όλοι ήμασταν ίδιοι ο κόσμος θα ήταν τόσο πληκτικός και ανούσιος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση