Η μαγνητική έκτη αίσθησή μας

Όπως είναι γνωστό διάφορα ζώα, όπως τα μεταναστευτικά πουλιά, τα δελφίνια, οι μέλισσες, οι χελώνες και άλλα, έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν τα μαγνητικά

magnitiki-aisthisi

Όπως είναι γνωστό διάφορα ζώα, όπως τα μεταναστευτικά πουλιά, τα δελφίνια, οι μέλισσες, οι χελώνες και άλλα, έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν τα μαγνητικά πεδία της Γης και συντονιζόμενα με αυτά να βρουν το δρόμο τους διανύοντας τεράστιες αποστάσεις. Αυτά τα είδη έχουν μία μαγνητική «πυξίδα» που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που είναι κωδικοποιημένες στα μαγνητικά πεδία της Γης.

Advertisment

Διαβάστε επίσης από τη Βιολέττα Ψωφάκη


Ο γεωφυσικός Joe Kirschvink ερευνά το κατά πόσο η μαγνητική αίσθηση, που θεωρεί πως είναι η 6η αίσθηση, υπάρχει στους ανθρώπους σαν υποσυνείδητη επίγνωση και αποτελεί μέρος της εξελικτικής τους ιστορίας. «Η μαγνητική αίσθηση ενδέχεται να είναι η πρωταρχική αίσθηση» λέει ο Joe Kirschvink. Τα πειράματα που έκανε με εθελοντές έδειξαν πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιδρά στα μαγνητικά πεδία. Σύμφωνα με τον Kirschvink το γεγονός πως υπήρχε αντίδραση μόνο όταν το μαγνητικό πεδίο περιστρεφόταν με φορά αντίθετη του ρολογιού δείχνει την πόλωση της ανθρώπινης μαγνητικής πυξίδας.

Η Γη και η ιονόσφαιρα παράγουν συχνότητες που κυμαίνονται από 0.01 hertz μέχρι 300 hertz, μερικές από τις οποίες είναι ακριβώς ίδιες με αυτές του εγκεφάλου, του αυτόνομου νευρικού συστήματος και του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί πως οι διακυμάνσεις στα μαγνητικά πεδία της Γης και του Ήλιου μπορούν να μας επηρεάσουν. Υπάρχει, λοιπόν, σύνδεση μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος με συναφείς γεωμαγνητικές συχνότητες.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν με ποιον τρόπο τα πεδία αυτά μας επηρεάζουν, αλλά μήπως επηρεάζουμε κι εμείς αυτά τα πεδία; Ερευνητές του Ινστιτούτου των Μαθηματικών της Καρδιάς έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «The Global Coherence Initiative (GCI)» και πιστεύουν πως επειδή οι συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων και του καρδιακού ρυθμού μας αλληλεπικαλύπτονται με της Γης, δεν είμαστε μόνο αποδέκτες των συναφών βιολογικά πληροφοριών, αλλά και αποστολείς αυτών. Τροφοδοτούμε με πληροφορίες το παγκόσμιο πεδίο συνέχεια.

Οι έρευνες που γίνονται σε αυτό το πεδίο είναι εξαιρετικής σημασίας για τον κόσμο μας. Η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο, είμαστε στο κατώφλι ενός νέου σταδίου κοινωνικής, πολιτισμικής και πνευματικής εξέλιξης. Το αποτέλεσμα της μετάβασης αυτής δεν είναι βέβαιο, γι’ αυτό χρειάζεται μία μετατόπιση της ανθρώπινης συνείδησης που θα φέρει καινούργια μοντέλα συνεργασίας, ενότητας, ισορροπίας και αρμονίας στις προσωπικές και στις συλλογικές μας σχέσεις.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9783072

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8199794

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3833489/

https://www.researchgate.net/publication/5784247_Solar_activity_revolutions_and_cultural_prime_in_the_history_of_mankind

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση