,

Το Μυστικό του Πλουτισμού

Το Μυστικό του Πλουτισμού Το Μυστικό υπήρξε για μένα πραγματική αποκάλυψη. Μεγάλωσα με έναν πολύ αρνητικό πατέρα, ο οποίος πίστευε ότι οι πλούσιοι “πίνουν

Το Μυστικό του Πλουτισμού

Το Μυστικό του Πλουτισμού

Το Μυστικό υπήρξε για μένα πραγματική αποκάλυψη. Μεγάλωσα με έναν πολύ αρνητικό πατέρα, ο οποίος πίστευε ότι οι πλούσιοι “πίνουν το αίμα των άλλων” και πως για να κάνεις λεφτά πρέπει να “πατήσεις επί πτωμάτων”. Οι αρχές που προσπάθησε να μου εμφυσήσει ήταν οι εξής: Όσοι έχουν χρήματα είναι κακοί άνθρωποι, τα λεφτά δεν χαρίζονται, οι πλούσιοι είναι αδίστακτοι, και άλλα τέτοια.

Advertisment

“Ποιος νομίζεις ότι είμαι, ο Ροκφέλερ;” Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός του πατέρα μου. Έτσι, μεγάλωσα πιστεύοντας πραγματικά ότι η ζωή είναι δύσκολη. Μόνο μετά τη γνωριμία μου με τον Γ.Κλέμεντ Στόουν άρχισα να αλλάζω νοοτροπία. Εργαζόμουν ήδη αρκετό καιρό με τον Στόουν, όταν κάποια στιγμή μου είπε: “Θέλω να βάλεις ένα στόχο τόσο μεγάλο, που αν τον κατακτήσεις να απογειωθείς – και να ξέρεις επίσης ότι τον κατέκτησες αποκλειστικά και μόνο χάρη σε όσα σου δίδαξα”.

Εκείνο τον καιρό έβγαζα γύρω στις οκτώ χιλιάδες δολάρια το χρόνο, οπότε είπα: “Θέλω να βγάζω εκατό χιλιάδες δολάρια το χρόνο”. Βέβαια, δεν είχα ιδέα πώς θα γινόταν αυτό. Δεν είχα καταστρώσει κανενός είδους σχέδιο, ούτε έβλεπα να υπάρχει κάποια τέτοια προοπτική, αλλά είπα: “Θα το δηλώσω, θα το πιστέψω, θα συμπεριφέρομαι σαν να μου έχει ήδη συμβεί, και θα το αφήσω στα χέρια του Σύμπαντος”. Και έτσι έκανα.

Ένα από τα πράγματα που με έμαθε ο δάσκαλός μου ήταν να κλείνω καθημερινά τα μάτια και να απεικονίζω νοερά τους στόχους μου, να τους οπτικοποιώ σαν να τους είχα ήδη κατακτήσει. Είχα προχωρήσει σε τέτοιο σημείο, ώστε έφτιαξα ένα χαρτονόμισμα των εκατό χιλιάδων δολαρίων και το κόλλησα στο ταβάνι. Έτσι, το πρώτο πράγμα που έκανα κάθε πρωί ήταν να το κοιτάζω, υπενθυμίζοντας στον εαυτό μου ότι αυτός ήταν ο στόχος και η πρόθεσή μου. Κατόπιν, έκλεινα τα μάτια και οπτικοποιούσα αυτό τον τρόπο ζωής, των εκατό χιλιάδων δολαρίων.

Advertisment

Περιέργως πώς, τίποτα το συνταρακτικό δε συνέβη για καμιά τριανταριά ημέρες. Δεν είχα καμιά απολύτως πρωτοποριακή ιδέα και κανείς δεν προθυμοποιήθηκε να μου προσφέρει χρήματα. Είχαν περάσει περίπου τέσσερις εβδομάδες, όταν μου ήρθε η ιδέα των εκατό χιλιάδων δολαρίων. Απλώς μου ήρθε. Είχα γράψει ένα βιβλίο, και το θυμήθηκα. Σκέφτηκα λοιπόν: “Αν καταφέρω να πουλήσω τετρακόσιες χιλιάδες αντίτυπα του βιβλίου μου προς είκοσι πέντε σεντς το ένα, θα βγάλω εκατό χιλιάδες δολάρια”.

Βέβαια, το βιβλίο υπήρχε, εγώ όμως το είχα αφήσει στην τύχη του. (Ένα από τα Μυστικά ορίζει: Αν έχετε κάποια έμπνευση, κάντε την πράξη. Αν το ένστικτό σας σας λέει κάτι, ακολουθήστε το). Δεν είχα ιδέα με ποιο τρόπο θα μπορούσα να πουλήσω τετρακόσιες χιλιάδες αντίτυπα του βιβλίου μου. Και μετά είδα το περιοδικό National Enquirer στο περίπτερο. Φυσικά, το είχα δει εκατομμύρια φορές στα ράφια με τα περιοδικά αλλά ποτέ δεν του είχα ρίξει δεύτερη ματιά. Και ξαφνικά, η ιδέα έλαμψε στο μυαλό μου. Σκέφτηκα: “Αν οι αναγνώστες του περιοδικού μάθουν για το βιβλίο μου, δε θα θέλουν να το αγοράσουν; Τουλάχιστον οι τετρακόσιες χιλιάδες από αυτούς;”

Περίπου έξι εβδομάδες αργότερα, έδωσα μια ομιλία σε εξακόσιους εκπαιδευτικούς, στο κολέγιο Χάντερ της Νέας Υόρκης. Μετά το τέλος της διάλεξης, με πλησίασε μια γυναίκα και μου είπε: “Συγχαρητήρια για την ομιλία σας. Θα ήθελα να σας πάρω συνέντευξη. Ορίστε η κάρτα μου”. Όπως αποδείχτηκε, ήταν δημοσιογράφος και συνεργαζόταν, μεταξύ άλλων εντύπων, με το National Enquirer. Ένιωσα σαν να με είχε χτυπήσει κεραυνός. “Ωχ, αυτό πετυχαίνει πραγματικά!” ήταν το πρώτο που σκέφτηκα. Όντως, η δημοσιογράφος έγραψε ένα άρθρο για το βιβλίο μου και οι πωλήσεις άρχισαν κυριολεκτικά να εκτοξεύονται.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι προσέλκυσα στη ζωή μου όλα αυτά τα διαφορετικά γεγονότα και όλους τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιογράφου. Και για να μη σας τα πολυλογώ, εκείνη τη χρονιά δεν έβγαλα εκατό χιλιάδες δολάρια. Βγάλαμε ενενήντα δύο χιλιάδες τριακόσια είκοσι εφτά δολάρια. Αλλά δε μ΄έπιασε και κατάθλιψη που δεν έλαβα το ακριβές ποσό. Κάθε άλλο μάλιστα.

Ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος μπορούσε να το πιστέψει! “Είναι καταπληκτικό!” λέγαμε και ξαναλέγαμε. Όσο για τη γυναίκα μου, εκείνη γύρισε και μου είπε: “Αφού πετυχαίνει για εκατό χιλιάδες δολάρια, λες να πετύχει και για ένα εκατομμύριο;” Κι εγώ της απάντησα: ” Δεν ξέρω, νομίζω πως ναι. Ας δοκιμάσουμε”.

Ο εκδότης μου μου έδωσε μια επιταγή για το πρώτο μας βιβλίο της σειράς “Βάλσαμο για την ψυχή”. Και μάλιστα έβαλε μια γελαστή φατσούλα δίπλα στη υπογραφή του, αφού ήταν η πρώτη επιταγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων που υπέγραφε στη ζωή του. Το ξέρω λοιπόν από προσωπική πείρα, αφού το δοκίμασα.

Πετυχαίνει αυτό το πράγμα; Πετυχαίνει πραγματικά το Μυστικό; Εγώ το δοκίμασα. Πέτυχε στην εντέλεια, και τώρα απολαμβάνω την κάθε μέρα της ζωής μου.

Τζακ Κάνφιλντ

Η γνώση του Μυστικού και η σκόπιμη χρήση του νόμου της έλξης μπορεί να εφαρμοστεί στα πάντα, σε κάθε πτυχή της ζωής σας. Αρκεί να ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για καθετί που θέλετε να δημιουργήσετε. Το θέμα του ποσού δε διαφέρει στο ελάχιστο.

“Το Μυστικό” Ρόντα Μπερν εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση