,

Πόση επιμονή έχετε; Το τεστ του Πανεπιστημίου York

Η επιμονή είναι η ενέργεια που οδηγεί το ανθρώπινο πνεύμα. Κάνει τον στρατιώτη να ιχνηλατεί το στόχο του, τον εραστή να έλξει το αντικείμενο

Πόση επιμονή έχετε; Το τεστ του πανεπιστημίου York

Η επιμονή είναι η ενέργεια που οδηγεί το ανθρώπινο πνεύμα. Κάνει τον στρατιώτη να ιχνηλατεί το στόχο του, τον εραστή να έλξει το αντικείμενο του πόθου του, τον αθλητή να σπάει τα ρεκόρ. Η επιμονή, όπως όλα τα χαρακτηριστικά, υπάρχει σε διαβαθμίσεις.

Θα επαναλαμβάνατε μια δράση μέχρι να επιτύχετε; Θα ξοδεύατε τη μισή ζωή σας για να λύσετε ένα πρόβλημα; Αυτό το είδος επιμονής έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην επιτυχία  διάσημων ανθρώπων σε διάφορα πεδία, σε όλο τον κόσμο. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν και ο Τόμας Έντισον. Το 1879, μετά από χιλιάδες δοκιμές, κατάφερε τελικά να ανακαλύψει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα. Η επιμονή ήταν κύριο χαρακτηριστικό πολλών άλλων προσωπικοτήτων όπως η M.M. Curie, που ανακάλυψε το ράδιο, ο Graham Bell που εφηύρε το τηλέφωνο κ.λ.π.

Advertisment

Δεν είναι όμως μόνο επιφανείς επιστήμονες αυτοί που ανέδειξαν την επιμονή ως ένα κορυφαίο χαρακτηριστικό της ικανότητας να επιτυhχάνουμε. Όλοι μας αγωνιζόμαστε με προβλήματα όπου η επιμονή μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της ευτυχίας και της δυστυχίας ή ακόμα της ζωής και του θανάτου.

Η επιμονή, σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας Dr J. P. Gailford, από τον πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, αποτελεί την “επιθυμία για επιτυχία”. Είναι συνδεδεμένη με την φιλοδοξία και έναν καταναγκασμό για επίτευξη. Οι άνθρωποι που κατέχουν αυτή την αρετή, είναι συνήθως άτομα με έντονη ανάγκη αναγνώρισης και κοινωνικής καταξίωσης. Τους αρέσει να ενεργούν γρήγορα και πιστεύουν ότι το να βγάζει κανείς χρήματα είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση στη ζωή. Σπάνια υπεκφεύγουν προκλήσεις και συνήθως δεν είναι καταδεκτικοί με τις αποτυχίες. Όταν η αποτυχία τους χτυπά την πόρτα, τότε, καταβάλλουν διπλάσια προσπάθεια ώστε να πετύχουν.

Η επιμονή έχει μελετηθεί ευρέως σε πολλά πανεπιστήμια, όπου οι φοιτητές καλούνται να τιθασεύουν τον χαρακτήρα τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο φόρτο των απαιτήσεων των σπουδών τους. Παρόλο που έχουν δημοσιευτεί πολλά σχετικά ερωτηματολόγια, εμείς επιλέξαμε το ερωτηματολόγιο που βασίζεται στην έρευνα του B. N. Mukherjee, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο York  του Τορόντο

Advertisment

Σας προτείνουμε επίσης να κάνετε τα παρακάτω τεστ:

Ο Φόβος της Επιτυχίας

Η ψυχολογία των χρημάτων – Πόσο εκτιμάτε τα χρήματα;

[viralQuiz id=162]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση