10 τρόποι για να διασκεδάζετε και να απολαμβάνετε το παιχνίδι ως ενήλικες

Είστε ενήλικες τώρα και δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδι και διασκέδαση· αυτά ανήκουν στο αθώο και ξέγνοιαστο παρελθόν, σωστά; Λάθος! Οι ενήλικες μπορούν και

Είστε ενήλικες τώρα και δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδι και διασκέδαση· αυτά ανήκουν στο αθώο και ξέγνοιαστο παρελθόν, σωστά; Λάθος! Οι ενήλικες μπορούν και θα έπρεπε να παίζουν περισσότερο. Για την ακρίβεια, υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν τα πολλά οφέλη του παιχνιδιού στους ενήλικες και περιλαμβάνουν την αυξημένη δημιουργικότητα, παραγωγικότητα και την αίσθηση ευεξίας. Χρειαζόμαστε λοιπόν το παιχνίδι.

10 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διασκεδάζετε παίζοντας

1. Θέστε στόχο να παίζετε περισσότερο

Ξεκινήστε θέτοντας στόχο την περισσότερη διασκέδαση. Όταν σκεφτόμαστε τους στόχους, συνήθως πιστεύουμε ότι πρέπει να αφορούν σε σοβαρά ζητήματα, όπως την απώλεια βάρους, τη διακοπή του καπνίσματος, τις περισσότερες οικονομικές απολαβές ή την ασχολία με ένα επάγγελμα. Ωστόσο, ο στόχος της διασκέδασης είναι εξίσου σημαντικός. Εξάλλου, ποιο το νόημα του να είμαστε ελκυστικοί, οικονομικά άνετοι και ανεξάρτητοι, αν δεν απολαμβάνουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας;

Advertisment

2. Προσδιορίστε τι εστί διασκέδαση για εσάς

Συνήθως οι ενήλικες δεν μπορούν καν να θυμηθούν τι ήταν αυτό που τους διασκέδαζε. Ή ίσως υπερβάλλουν για τα πράγματα που έκαναν στο παρελθόν και δεν μπορούν να σκεφτούν κάτι νέο και κατάλληλο για την ηλικία τους. Αν αυτό συμβαίνει και σε εσάς, υπάρχουν δύο βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

• Αρχικά, καταγράψτε σε μια λίστα τα πράγματα που απολαμβάνατε να κάνετε ως παιδί. Ύστερα, ανατρέξτε στη λίστα σας και υπογραμμίστε εκείνα τα πράγματα που ακόμα φαίνονται διασκεδαστικά και μπορείτε να κάνετε.

• Μπορείτε να ψάξετε διαδικτυακά, για να πάρετε ιδέες σχετικά με διασκεδαστικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε. Τι από αυτά σας ενδιαφέρει περισσότερο;

Advertisment

10 τρόποι για να διασκεδάζετε και να απολαμβάνετε το παιχνίδι ως ενήλικες

3. Θέστε έναν ελάχιστο χρόνο διασκέδασης

Όπως ακριβώς προγραμματίζετε να γυμναστείτε την ημέρα για τουλάχιστον μισή ώρα, πείτε στον εαυτό σας ότι θα κάνετε κάτι διασκεδαστικό για εσάς για τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα. Επιπλέον:

• Διαλέξτε μια μέρα την εβδομάδα κατά την οποία θα διασκεδάζετε για τουλάχιστον δύο ώρες.

• Επίσης διαλέξτε τουλάχιστον δύο εβδομάδες τον χρόνο, κατά τις οποίες θα αφιερώνετε τον χρόνο σας αποκλειστικά στη διασκέδαση και απόλαυση σας κατά τις διακοπές αυτές.

Κάντε το τεστ: Επικοινωνείτε με το εσωτερικό σας παιδί;

4. Συμπεριλάβετε τη διασκέδαση στο πρόγραμμα σας

Με το βαρύ πρόγραμμα που πιθανώς θα έχετε, αν δεν σχεδιάσετε κάτι, είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί. Γι’ αυτό, αν θέλετε να παίζετε περισσότερο, πρέπει να το προγραμματίσετε.

Επιπλέον, ο προγραμματισμός της διασκέδασης σας είναι σημαντικός και για την παραγωγικότητα σας. Και γιατί γίνεται αυτό; Γιατί ο προγραμματισμός θα σας κάνει να μην αναβάλλετε τίποτα. Σκεφτείτε το: είναι σαν να έχετε δύο διαφορετικούς ανθρώπους στο μυαλό σας. Ο ένας από αυτούς είναι ένας ενήλικας, ο άλλος ένα μικρό παιδί. Ο πρώτος θέλει και πρέπει να εργαστεί, να τελειώσει μια ορισμένη ποσότητα εργασίας την ημέρα. Ωστόσο, το παιδί μέσα σας έχει άλλη άποψη. Δεν το νοιάζουν καθόλου τέτοια πράγματα. Θέλει απλά να χαζεύει και να διασκεδάζει.

Επομένως, αν θέλετε να ηρεμήσετε και να ικανοποιήσετε το παιδί μέσα σας, πρέπει να του υποσχεθείτε μια ανταμοιβή. Και αυτή είναι η ώρα του παιχνιδιού. Αν το μικρό παιδί μέσα σας ξέρει ότι στις 8:00 μετά τη δουλειά, θα βγει για να χορέψει ή θα πάει για bowling, τότε θα ηρεμήσει και θα περιμένει υπομονετικά να τελειώσει ο ενήλικος εαυτός σας τη δουλειά. Γι’ αυτό, αν θέλετε να εργάζεστε με ήσυχο κεφάλι, προγραμματίστε ακόμα και την διασκέδαση σας.

5. Δημιουργήστε ένα ντουλάπι παιχνιδιού

Όχι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι παιδικό. Μαζέψτε σε έναν ξεχωριστό, αποκλειστικό χώρο τα παιχνίδια με τα οποία θέλετε να ασχολείστε όταν νιώθετε ότι χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την ενήλικη ζωή. Τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυτό το ντουλάπι;

• Σταυρόλεξα, Sudoku, παζλ, σπαζοκεφαλιές

• Κονσόλες παιχνιδιού, video games,

• Επιτραπέζια

• Ακόμα και μπλοκ ζωγραφικής για ενήλικες, που αποδεδειγμένα μειώνουν την ένταση της καθημερινότητας και το στρες.

https://enallaktikidrasi.com/2017/05/tropoi-diaskedazete-apolamvanete-paixnidi-enilikes/

6. Συνδυάστε τη διασκέδαση με άλλες δραστηριότητες

Κοιτάξτε ξανά τη λίστα που φτιάξατε πριν και δείτε πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε και να υλοποιήσετε την ιδέα σας για διασκέδαση. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε την ανάγκη σας για παιχνίδι με την γυμναστική. Δοκιμάστε με όρεξη διάφορους τρόπους άσκησης, zumba, Pole dancing κλπ. Διαλέξτε ένα άθλημα και γραφτείτε σε έναν σύλλογο, σε μια ομάδα. Αν πάλι δεν είστε της γυμναστικής, μπορεί να σας διασκεδάζουν άλλα πράγματα, όπως η φωτογραφία, οι εκδρομές, το σκάκι. Για όλα αυτά θα υπάρχει μια ομάδα στην περιοχή που κατοικείτε.

7. Διασκεδάστε περισσότερο στην εργασία σας

Η διασκέδαση και το χιούμορ στην εργασία έχουν πολλά οφέλη για εμάς. Αν εργάζεστε σε μια εταιρία και όχι μόνοι σας, θα δείτε ότι αυτά τα στοιχεία προκαλούν θετική διάθεση και αύξηση της απόδοσης σε ομαδικό επίπεδο. Προτείνετε στους συναδέλφους σας να οργανώνετε μια μέρα την εβδομάδα ή ένα βράδυ μετά την εργασία, που θα σας φέρνει πιο κοντά και θα σας χαλαρώνει με διασκεδαστικό τρόπο.

8. Διασκεδάστε με το/τη σύντροφό σας

Τα ραντεβού σας δεν χρειάζεται να είναι μόνο δείπνο ή κινηματογράφος. Αντί γι’ αυτά, επιλέξτε κάποιες φορές να επισκεφτείτε ένα λούνα παρκ, ένα θεματικό πάρκο, να πάτε για bowling ή για paintball. Εξάλλου, η διάθεση παιχνιδιού θα ενδυναμώσει τη σχέση σας και θα σας βγάλει από τη ρουτίνα.

9. Κάντε διασκεδαστικούς φίλους

Τα άτομα με τα οποία κάνετε παρέα έχουν τεράστια επίδραση στη ζωή σας. Αν θέλετε να ξαναθυμηθείτε πώς είναι να χαλαρώνετε, να νιώθετε αυθόρμητοι και να γελάτε περισσότερο, χρειάζεται να αναζητήσετε κάποιον που να σας παρακινήσει να κάνετε όλα αυτά και να σας εμπνέει.

10. Κάντε λίγη παρέα με ένα παιδί

Τα μικρά παιδιά γνωρίζουν έμφυτα πώς να παίξουν και να διασκεδάσουν. Θα δείτε ότι ο χρόνος με τα παιδιά είναι θεραπεία!

Συμπέρασμα

Ως ενήλικας, έχετε κάθε δικαίωμα να απολαμβάνετε τη ζωή και τον εαυτό σας. Οι ενήλικες χρειαζόμαστε το παιχνίδι. Ο Bernard Shaw έγραψε: «Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή μεγαλώνουμε· μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε».

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση