, , ,

30 τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί στην εργασία σας

30 τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί στην εργασία σας Η παραγωγικότητα αποτελεί ένα ζόρικο θέμα. Ίσως τις πρώτες ώρες, να βγάζετε εύκολα τη

30 τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί στην εργασία σας

30 τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί στην εργασία σας

Η παραγωγικότητα αποτελεί ένα ζόρικο θέμα. Ίσως τις πρώτες ώρες, να βγάζετε εύκολα τη δουλειά, καθώς πίνετε τον πρωινό καφέ σας, αλλά μέχρι τις 3, υπάρχουν περισπασμοί παντού- οι συνάδελφοι, εκείνη η σοκολάτα στο συρτάρι του γραφείου, το κινητό, τα κοινωνικά δίκτυα και η λίστα συνεχίζεται…

Advertisment

Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί τρόποι να διατηρήσετε την παραγωγικότητά σας με ευχάριστο και όχι βασανιστικό τόνο. Από την επιλογή σωστών τροφών μέχρι λίγα λεπτά διαλογισμού και χαλαρής αναπνοής.

30 τρόποι για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

1. Επαρκής ύπνος: Επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ συνιστούν τον ολοκληρωμένο ύπνο.

2. Γεμάτο πρωινό: Ξεκινώντας τη μέρα με ένα πρωινό εφοδιασμένο με πρωτεΐνη και ελάχιστη ζάχαρη αποτελεί έναν σπουδαίο τρόπο πυροδότησης της παραγωγικότητας.

Advertisment

3. Προετοιμάστε εκ των προτέρων το γεύμα σας: Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να βασίζεστε στα βαριά και πρόχειρα φαγητά των εστιατορίων και των fast food, που θα σας κάνουν να νιώθετε κόπωση και απροθυμία για εργασία.

4. Αφήστε το ασανσέρ και χρησιμοποιήστε τις σκάλες: Θα κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει γρηγορότερα, αυξάνοντας την ενέργεια.

5. Προτιμήστε να καταναλώνετε χυμούς, τσάι και κομπούχα στη μέση περίπου της εργασιακής μέρας σας: Και εννοείται ότι το αλκοόλ είναι ένας σίγουρος τρόπος να καταστρέψετε την παραγωγικότητα σας!

6. Προτιμήστε τα κατάλληλα, ελαφριά σνακ: Αυτό σημαίνει ότι εκείνα τα ντόνατς που προτιμάστε δεν είναι οι και καλύτεροι σας φίλοι.

7. 3 λεπτά yoga: Ακόμα και αν αυτό σημαίνει δύο ή τρεις μόνο στάσεις στο γραφείο σας.

8. Πιείτε αρκετό νερό.

9. Αναπνεύστε βαθιά: Μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη συγκέντρωση.

10. Κάντε διατάσεις και περιστροφές: Η ενεργοποίηση της σπονδυλικής σας στήλης είναι πολύ σημαντική για τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα.

11. Όταν παίρνετε έξω το γεύμα σας, επιλέξτε σοφά: Προτιμήστε περισσότερο λαχανικά, πρωτεΐνη και υγιεινά λίπη και αποφύγετε την πολλή ζάχαρη.

12. Προσέξτε το φαγητό λόγω βαρεμάρας: Αντί γι’ αυτό, κάντε μια μικρή βόλτα καλύτερα.

13. Οργανωθείτε: Ένα ακατάστατο γραφείο σίγουρα θα βλάψει το βαθμό παραγωγικότητας σας.

14. 3 λεπτά διαλογισμού

15. Γιορτή στη δουλειά; Φτιάξτε τα δικά σας υγιεινά σνακ και μοιραστείτε τα με τους συναδέλφους!

16. Ελέγξτε την ποσότητα των μερίδων φαγητού: Τα βαρύ στομάχι δεν σας κάνει και τόσο παραγωγικούς.

17. Περπατήστε: Θα νιώσετε μια έκρηξη ενέργειας και θα συγκεντρώνεστε ευκολότερα.

18. Περπατήστε, μιλώντας με τους συναδέλφους σας: Είναι σίγουρα πιο παραγωγικό, από το να το κάνετε καθισμένοι στα γραφεία ή στα πόστα σας. Και ίσως κατά τη διάρκεια της βόλτας, να έχετε τις καλύτερες ιδέες.

19. Θυμηθείτε τις βαθιές, χαλαρές ανάσες: Προσπαθήστε να κάνετε τέτοια διαλείμματα μια φορά κάθε μια ώρα.

20. Καταγράψτε το πρόγραμμα σας πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας: Έτσι, θα πορεύεστε μέσα στη μέρα, γνωρίζοντας περίπου το τι θα συμβεί.

21. Καθορίστε συγκεκριμένο χρόνο για να απαντάτε στα mail σας: Πέρα από την περίπτωση του επείγοντος, το να απαντάτε στα mail σύμφωνα με τη ροή που έρχονται, σίγουρα θα κάνει την παραγωγικότητα σας ένα δύσκολο εγχείρημα.

22. Ενσωματώστε τη yoga στη μέρα σας: Θα αποδειχτεί καλή για την πνευματική και σωματική σας υγεία. Και όταν αυτό συμβαίνει, θα νιώθετε πιο έτοιμοι για εργασία. Αναζητήστε για μαθήματα yoga κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά σας!

23. Σηκωθείτε από την καρέκλα σας για 5 λεπτά ανά μία ώρα: Το σώμα και ο νους σας θα σας ευγνωμονούν.

24. Χαμογελάστε: Κάνει καλό στη διάθεση σας και έτσι στην όρεξη για συγκέντρωση.

25. Μειώστε τους περισπασμούς: Θέστε ως στόχο την μείωση του χρόνου εργασίας, μειώνοντας τους περισπασμούς του Facebook, Instagram ή όποιας άλλης εφαρμογής, οι οποίες δυσκολεύουν την παραγωγικότητά σας. Τουλάχιστον δώστε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα χρήσης τους.

26. Κάντε τις πιο δύσκολες δουλειές σας πρώτες: Αν έχετε δει ότι είστε πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί τα πρωινά, ξεκινήστε τότε με τις πιο δύσκολες δουλειές.

27. Αποφύγετε την καφεΐνη το απόγευμα, ειδικά αν επηρεάζει τον ύπνο σας αρνητικά: Μπορεί στιγμιαία να σας προσφέρει ενέργεια, αλλά τα επίπεδα της θα είναι χαμηλότερα γενικά, αν σας εμποδίζει να αποκοιμηθείτε.

28. Χρησιμοποιήστε ακουστικά: Ειδικά αν εργάζεστε σε ένα μεγάλο γραφείο με πολλούς συναδέλφους και έτσι θόρυβο, θα σας προσφέρουν ησυχία και απομόνωση μέσα στη μέρα.

29. Χρησιμοποιήστε τα βράδια και τα σαββατοκύριακα για ανάρρωση και χαλάρωση: Σίγουρα η επίμονη ενασχόληση με κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, δεν θα σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί μέσα στην εβδομάδα.

30. Μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας: Είναι φυσιολογικό να έχουμε μέρες που δεν θα είναι τόσο παραγωγικές, όσο θα θέλαμε. Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχει και το αύριο!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση