Η ζωή είναι ωραία αλλά πολύ σύντομη για να την σπαταλάμε σε ανούσια πράγματα! Ξεχάσαμε τι είναι οι αρχές, οι αξίες και δεν δίνουμε πλέον σημασία σε όλα αυτά τα μικρά καθημερινά που έχουν μοναδική αξία και γεμίζουν την κάθε στιγμή της ζωής μας και την κάνουν μοναδική!

Όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν εναντίον μας! Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί να συμβαίνει αυτό;

Γιατί ζούμε σε μια κοινωνία που απαιτεί να λειτουργούμε σύμφωνα με κάποιους κανόνες, έτσι ώστε να είμαστε αποδεκτοί από το κοινωνικό σύνολο! Εντάσσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε δομές που μας θυμίζουν τις υποχρεώσεις της εργασίας μας, χωρίς να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να νιώσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και πραγματικής ελευθερίας! Όλα είναι σε ένα πρόγραμμα με απαράβατους κανόνες! Έχουμε χάσει τον αυθορμητισμό μας, το χιούμορ μας και την αυθεντικότητα μας ως άνθρωποι.

Κοιτάμε με επιφύλαξη τον άλλον και το πως μπορούμε να κερδίσουμε κάτι από αυτόν. Ιδανικά, φιλίες, αξίες ξεπερασμένες για την εποχή μας! Αρχή για μερικούς είναι αυτό που τους βολεύει!

Θέτουμε στόχους και από την στιγμή που θα αρχίσει η προσπάθεια για την επίτευξη τους τότε εμφανίζονται οι πρώτες δυσχέρειες και οι θυσίες που πρέπει να γίνουν! Μόλις επιτευχθούν οι στόχοι, θέτουμε άλλους και συνεχώς βρισκόμαστε σε εγρήγορση να τα προλάβουμε όλα! Δεν λέω να μην κάνουμε όνειρα, να μην θέτουμε στόχους, αυτά άλλωστε είναι που μας κρατούν ζωντανούς. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις καταφέρουμε και φτάσουμε σε μια άλφα κοινωνική θέση, έχοντας οικονομική ανεξαρτησία, δεν σταματάμε… πάντα θέλουμε περισσότερα… γινόμαστε άπληστοι και ενώ κερδίζουμε έδαφος σε οικονομικό επίπεδο χάνουμε σε ηθικό!

Είναι άσκοπο να θυσιάζουμε τις χαρές που μπορεί να μας προσφέρουν τα μικροπράγματα της κάθε μέρας στο βωμό των υλικών αγαθών που δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από στιγμιαία εικονική χαρά. Αυτό που θα μείνει και θα κάνει την κάθε στιγμή της ζωής μας σημαντική και μοναδική, είναι να αγωνιστούμε για την επίτευξη των ηθικών αξιών και για την ανύψωση τους στην θέση που πραγματικά τους αξίζει… στην ψυχή μας!

Carpe Diem!

Συγγραφέας Θοδωρής Γιαννόπουλος

Η Θάλασσα είναι Σειρήνα. Μαγνήτιζε τις ανθρώπινες καρδιές, τους αποτραβούσε για να τους ταξιδέψει, ήθελε να τους μάθει την ζωή, ότι στην ουσία της είναι ένα ταξίδι. Έγινε το χάδι στο παράπονο, η σύντροφος σε μια αγάπη ξεχασμένη, η σιωπή και το όνειρο για τις ψυχές των ανθρώπων. Δεν είναι παράξενο που κανείς δεν μπορεί να την ζωγραφίσει, μιας και αλλάζει, πόσο μάλλον να βρει λόγια να την χαρακτηρίσει. Θάλασσα, είναι η ζωή και εμείς μικρά καράβια που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε... μικρές και μεγάλες φουρτούνες!!!

Δείτε όλα τα άρθρα

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε