, ,

Dr Wayne Dyer: Χρησιμοποιήστε τη δημιουργική σας ενέργεια για να υλοποιήσετε όσα θέλετε

Υπάρχει μια δύναμη μέσα σου που σου επιτρέπει να σχηματίζεις σκέψεις και εικόνες. Αυτή η δύναμη της νοερής απεικόνισης είναι η δύναμη της έλξης

Dr Wayre Dyer: Χρησιμοποιήστε τη δημιουργική σας ενέργεια για να υλοποιήσετε όσα θέλετε

Υπάρχει μια δύναμη μέσα σου που σου επιτρέπει να σχηματίζεις σκέψεις και εικόνες. Αυτή η δύναμη της νοερής απεικόνισης είναι η δύναμη της έλξης που βρίσκεται σε κάθε δημιουργική διαδικασία. Αυτή η δύναμη είναι η ίδια η υπόσταση της ζωής. Δεν είναι δυνατόν ούτε να δεις, ούτε να ακούσεις, ούτε να αγγίξεις αυτή την ενέργεια, αλλά πάντως βρίσκεται μέσα σου. Όταν χρησιμοποιείς αυτή την ενέργεια δε σημαίνει ότι προσπαθείς να αλλάξεις ή να επέμβεις στους νόμους της φύσης.

Αντίθετα, εκπληρώνεις αυτούς τους νόμους. Αυτή η αδιαφοροποίητη ενέργεια είναι η βάση της μυστηριακής έλξης που πραγματοποιεί τις επιθυμίες σου. Μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να κατανοήσει αυτή την ενέργεια, αν φανταστείς ότι είσαι ένας από τους τρόπους που έχει ο Θεός για να μορφοποιεί την ενέργειά Του. Ύστερα, δες την ικανότητά σου να σχηματίζεις νοερές εικόνες ως τη θεϊκή δημιουργική δύναμη που ενεργοποιείται μέσα από σένα. Μπορείς να κατανοήσεις πως η δημιουργική ενέργεια που είσαι εσύ είναι η ίδια ενέργεια που χρησιμοποιείς για να πραγματοποιήσεις όλες τις επιθυμίες σου;

Advertisment

Αυτή η ενέργεια τρέφεται από την ευτυχία, την αγάπη, τη χαρά, τη γαλήνη και την αίσθηση της ικανοποίησης. Όσο περισσότερο γεμάτος από αγάπη κι ευτυχία είσαι, τόσο περισσότερο δυνατός γίνεσαι. Μέσα από τις σκέψεις σου (ή μέσα από τον τρόπο που χρησιμοποιείς τη δύναμή σου να δημιουργείς σκέψεις), διοχετεύεται σε σένα όλη η δημιουργική ενέργεια. Αν με τις νοερές σου εικόνες βλέπεις τον εαυτό σου τριγυρισμένο από πράγματα και καταστάσεις που επιθυμείς κι αν φορτίσεις αυτές τις εικόνες με χαρά κι εμπιστοσύνη, τότε θα έλξεις αυτά τα πράγματα και τις καταστάσεις στη ζωή σου. Μοιάζει υπερβολικά με ευσεβή πόθο όλο αυτό, αλλά, πίστεψέ με, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ευχολόγιο και ελπίδα.

Η διαφορά βρίσκεται στο ότι αναγνωρίζεις πως ακόμα και η ικανότητα να σκέφτεσαι είναι θεϊκή δύναμη κι έτσι, αναγνωρίζοντας την ιερότητα της σκέψης, δημιουργείς ένα όραμα ή μια νοερή εικόνα. Ύστερα, την κρατάς στο νου σου με αγάπη, ξέροντας μέσα σου πως η θεϊκή δύναμη που δημιούργησε τα πάντα μέσα στο σύμπαν, δημιούργησε κι εσένα. Η μορφή που θα πάρει αυτή η ενέργεια ελέγχεται και κατευθύνεται από τη θέλησή σου ή από τη νοερή σου απεικόνιση. Η ενέργεια περιμένει να πάρει όποια κατεύθυνση εσύ αποφασίσεις.

Είναι σημαντικό να είσαι ικανός να σκέφτεσαι με τρόπους που ξεπερνούν τις αισθήσεις σου. Η ενέργεια είναι η ζωτική δύναμη που σου επιτρέπει να φτιάξεις όλα όσα παρατηρείς με τις αισθήσεις σου. Είναι μια αόρατη δύναμη που υποστηρίζει την υπόσταση της ζωής μας σε υλικό επίπεδο. Αυτή η ενέργεια μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε κι είναι η ίδια ενέργεια που βρίσκεται μέσα σε όλα όσα φαίνονται να είναι έξω από μας. Οι νοερές σου εικόνες, έχουν μέσα τους τη δύναμη της έλξης, καθώς και την εμπειρία της δημιουργικής ενέργειας που συνδέεται μαζί της, όταν θα τις βάλεις σε εφαρμογή.

Advertisment

“Δημιούργησε το πεπρωμένο σου” Dr Wayre Dyer εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Πως οι τελειομανείς ξυπνούν μέσα μας τον έφηβο!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση