, ,

Για να λάβεις, πρέπει πρώτα να δώσεις – Πριν τη συγκομιδή προηγείται πάντα η σπορά –

Οι άνθρωποι που συσσωρεύουν ή συλλέγουν πράγματα τα οποία δεν χρειάζονται, οι τσιγκούνηδες, όσοι φοβούνται να ξοδέψουν τα χρήματά τους ή τα κρύβουν σε

Για να λάβεις, πρέπει πρώτα να δώσεις - Πριν τη συγκομιδή προηγείται πάντα η σπορά -

Οι άνθρωποι που συσσωρεύουν ή συλλέγουν πράγματα τα οποία δεν χρειάζονται, οι τσιγκούνηδες, όσοι φοβούνται να ξοδέψουν τα χρήματά τους ή τα κρύβουν σε θησαυροφυλάκια και μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται κτητικά προς τα παιδιά, τους φίλους ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όλοι τους αντιστέκονται στη φυσική τάξη του σύμπαντος, η οποία διέπεται από συνεχή ροή και αλλαγή.

Εφόσον ζούμε στο μέσο αυτής της τεράστιας ενεργειακής ροής, εφόσον όλοι μας είμαστε κανάλια μέσα από τα οποία ρέει αυτή η ενέργεια, δεν γίνεται παρά να νιώθουμε περίφημα και να είμαστε υγιείς, χαρούμενοι, πλούσιοι, παραγωγικοί και να απολαμβάνουμε τη ζωή δίνοντας και λαμβάνοντας με φυσικό τρόπο.

Advertisment

Όταν δεν σκεφτόμαστε την προσφορά και την αποδοχή αλλά απλά τις εφαρμόζουμε, όταν δίνουμε αβίαστα επειδή αυτή είναι η φύση της ζωής, τότε εναρμονιζόμαστε με το σύμπαν. Η ροή αποτελεί τη φυσική τάξη των πραγμάτων. Αν το καλοσκεφτείς, είναι γεγονός ότι τα πάντα μας προσφέρονται στη ζωή: η ζωή, ο αέρας, το νερό, οι γονείς μας, το σώμα μας, τροφή, ο πλανήτης στον οποίο ζούμε, αλλά και άνθρωποι για να παίζουμε παρέα.

Γιατί λοιπόν μένουμε προσκολλημένοι σε οτιδήποτε… όταν ήδη έχουμε τα πάντα; Γιατί αντιστεκόμαστε στη ροή; Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος εκτός από το φόβο;

Φοβόμαστε ότι θα χάσουμε κάτι, φοβόμαστε ότι δεν θα έχουμε αρκετά. Ο φόβος αυτός όμως είναι μια ψευδαίσθηση και πηγάζει από τη βασική έλλειψη κατανόησης για τη φύση του σύμπαντος. Από τη στιγμή που θα θυμηθείς την πραγματική σου προέλευση, από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι ήδη έχεις τα πάντα, ο φόβος θα υποχωρήσει.

Advertisment

Γι΄αυτό λοιπόν, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη ζωή σου και θέλεις να νιώσεις καλύτερα, άρχισε αμέσως να δίνεις! Ειδικότερα όταν τα πράγματα φαίνονται να έχουν κολλήσει ή αν είσαι άρρωστος ή ακόμα και αν τα οικονομικά σου δεν είναι και τόσο ανθηρά, τότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να αρχίσεις να δίνεις.

Η προσφορά ανοίγει τα κανάλια.
Η προσφορά καταπολεμά τη συμφόρηση.
Η προσφορά βοηθά την ενέργεια να ρέει.
Η προσφορά ανοίγει πόρτες ώστε να μπορείς πάλι να λαμβάνεις, επειδή για να λάβεις, πρέπει πρώτα να δώσεις… όπως και στη φύση – πριν τη συγκομιδή προηγείται πάντα η σπορά. Αυτός είναι παγκόσμιος νόμος.
Όταν δεν δίνεις ή δεν σπέρνεις, δεν υπάρχει τίποτα να θερίσεις.

“Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε” Μπάρμπαρα Μπέργκερ εκδόσεις Καστανιώτη

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση