,

Πώς να φέρεις στη ζωή σου την αγάπη χωρίς όρους

Είναι αδύνατον να κατοικούν συγχρόνως μέσα σου και η αγάπη και ο φόβος. Αν είσαι φοβισμένος, τότε έχεις διώξει την αγάπη. Αν βιώνεις την

Πώς να φέρεις στη ζωή σου την αγάπη χωρίς όρους

Είναι αδύνατον να κατοικούν συγχρόνως μέσα σου και η αγάπη και ο φόβος. Αν είσαι φοβισμένος, τότε έχεις διώξει την αγάπη. Αν βιώνεις την τέλεια αγάπη, που βρίσκεται μέσα στην ελεύθερη βούλησή σου, τότε έχεις διώξει το φόβο.

Είναι πράγματι δύσκολο να βιώνεις διαρκώς την αγάπη χωρίς όρους, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργήσεις το πεπρωμένο σου. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις τη διαδικασία βήμα-βήμα, αρχίζοντας από αυτή τη στιγμή. Πιο κάτω σου δίνω μερικές προτάσεις για να βιώσεις και να εκπέμψεις την αγάπη χωρίς όρους.

Advertisment

1. Να θυμάσαι πάντοτε πως η αγάπη μεταμορφώνει. Κάθε πράξη αγάπης απελευθερώνει την ενέργεια που είναι μπλοκαρισμένη στο σώμα σου. Η αγάπη θεραπεύει σώμα και νου. Υπενθύμιζε συνεχώς στον εαυτό σου αυτή την αλήθεια, μέχρι να γίνει η πραγματικότητά σου. Η αγάπη είναι μια συχνότητα με την οποία μπορείς να επιλέξεις να συντονιστείς, ακριβώς όπως συντονίζεσαι μ΄ένα σταθμό στο ραδιόφωνο.

2. Ο αντίποδας της αγάπης είναι ο φόβος. Ο φόβος είναι ενέργεια που ρέει μέσα σου και παράγεται κάθε φορά που νιώθεις αποκομμένος από την πηγή της αγάπης. Κάθε φορά που αισθάνεσαι φόβο, ρώτα τον εαυτό σου: “τι συμβαίνει αυτή την στιγμή και έχω αντικαταστήσει την αγάπη με το φόβο”; Αυτή η ερώτηση θα σε φέρει πάλι στην επίγνωση πως ο φόβος διαπερνά το σώμα σου, επειδή έχασες την ευθυγράμμισή σου με την αγάπη.

Μόλις το συνειδητοποιήσεις αυτό, διώξε την ενέργεια του φόβου από το σώμα σου, αγκαλιάζοντας την αγάπη. Τις στιγμές του φόβου, η ανησυχία σου για την αποτυχία, την απόρριψη, την εμφάνισή σου, τους βαθμούς σου ή οτιδήποτε άλλο, οφείλεται στην απουσία της αγάπης χωρίς όρους. Πήγαινε στην πηγή της αγάπης κάθε φορά που νιώθεις φόβο και θα τον δεις να εξαφανίζεται σχεδόν αμέσως.

Advertisment

3. Να θυμάσαι πως η αγάπη βιώνεται μέσα από τις σκέψεις και τις πράξεις που αναφέρονται στην ενότητα. Όσο περισσότερο θεωρείς τον εαυτό σου συνδεδεμένο με τη θεϊκή πηγή, τόσο περισσότερο οι πράξεις σου θα είναι εκφράσεις της αγάπης που νιώθεις για τους άλλους.

4. Απόκτησε τη συνήθεια να διαλογίζεσαι συχνά, χωρίς να το ξέρει κανένας. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, με κάθε σου ανάσα, νιώσε να εισπνέεις την αγάπη και να εκπνέεις το φόβο. Αυτή η άσκηση μπορεί να σε οδηγήσει στην αγάπη χωρίς όρους και στη δημιουργία του πεπρωμένου σου.

Όταν βγαίνεις για περίπατο, χρησιμοποίησε την αναπνοή σου για να βάλεις μέσα σου την ουσία της αγάπης και να τη νιώσεις να κυλάει μέσα σε όλο σου το σώμα. Με κάθε σου ανάσα νιώσε να εισπνέεις την αγάπη από τη θεϊκή πηγή και να εκπνέεις το φόβο. Θα αισθανθείς χαλαρωμένος και θα νιώσεις περισσότερη χαρά κι ελευθερία.

5. Διάλεξε μια συγκεκριμένη μέρα για να κάνεις αυτή την άσκηση μαζί με κάποιον άλλον που θα επιλέξεις. Πάρε την απόφαση να σκέφτεσαι και να δρας εκπέμποντας μόνο την αγάπη για ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, δηλαδή ακόμα και στα όνειρά σου. Κάθε στιγμή της μέρας αυτής, θα είναι πλημμυρισμένη από αγάπη και μόνον αγάπη.

Αυτό σημαίνει ότι, αν μπει μέσα στη σκέψη σου η κριτική ή η ηθικολογία, αμέσως θα την αντικαταστήσεις με μια άλλη, που θα είναι σκέψη αγάπης. Αν το κάνεις αυτό για μια μέρα και λειτουργήσει, δοκίμασε να το συνεχίσεις για άλλες δυο ή τρεις μέρες. Όσο περισσότερο μπορέσεις να παραμείνεις στην κατάσταση της αγάπης, τόσο πιο εκπληκτικές θα είναι οι αλλαγές που θα συμβούν στη ζωή σου.

Θα αρχίσουν να συμβαίνουν ευτυχείς “συμπτώσεις” και θα αισθάνεσαι ότι ο Θεός σε φροντίζει ιδιαίτερα. Θα νιώθεις γεμάτος ενέργεια και τα όνειρά σου θα γίνουν πιο έντονα και πιο πνευματικά. Θα παρατηρήσεις πως έλκεις εκείνα που μέχρι τώρα φαίνονταν να είναι απρόσιτα για σένα. Θα νιώσεις μεγαλύτερη χαρά, έκσταση και ανάπτυξη σε όλες σου τις σχέσεις.

6. Πάρε την απόφαση να παραδώσεις τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζεις στο Θεό, μέσα στο πλαίσιο της αγάπης. Απλά παράδωσέ τις λέγοντας: ” δεν μπόρεσα να φέρω την αγάπη σε αυτούς τους τομείς της ζωής μου και ζητώ τη θεϊκή σου καθοδήγηση για να το καταφέρω. Κάνω ακόμα σκέψεις θυμού και μίσους για κάποιους ανθρώπους και σου ζητώ να μου δείξεις τον δρόμο για την αγάπη”.

Αναγνωρίζοντας ότι νιώθεις αδύναμος, παραδέχεσαι πως οι πεποιθήσεις και οι μέχρι τώρα εμπειρίες σου δε σου έδωσαν τα εργαλεία που σου χρειάζονται για να φέρεις την αγάπη στη ζωή σου. Αλλά, αναγνωρίζεις επίσης πως υπάρχει μια ανώτερη ενέργεια και της ζητάς να σε καθοδηγήσει. Παραδίνοντας το πρόβλημα, δείχνεις την εμπιστοσύνη σου στη θεϊκή δύναμη και παραδέχεσαι πως δεν μπορείς ακόμα να σπάσεις την κυριαρχία του εγώ.

7. Τις σιωπηλές ώρες της προσευχής μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. Αν θέλεις πραγματικά να απομακρύνεις το φόβο και το μίσος και να βρεις τη γαλήνη, τότε η βοήθεια θα έρθει οπωσδήποτε. Μην προσπαθήσεις να προκαθορίσεις τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανιστεί αυτή η βοήθεια, μη βάζεις περιορισμούς. Απλά ζήτησε αυτό που θέλεις με πίστη και όταν εμφανιστεί, δώσε ευχαριστίες.

8. Αναγνώρισε τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στη δημιουργία και στην αγάπη χωρίς όρους. Αυτή η αγάπη είναι η ενέργεια του σύμπαντος, είναι ο Θεός και επομένως είναι ό,τι είσαι κι εσύ. Αν δεν είσαι συνδεδεμένος με την αγάπη, τότε χάνεις την επαφή σου με τη δημιουργική διαδικασία.

Δεν μπορείς να έλξεις εκείνο με το οποίο είσαι ήδη συνδεδεμένος, αν εσύ μπλοκάρεις αυτήν τη σύνδεση. Η αγάπη βρίσκεται μέσα σε όλα όσα θέλεις να έλξεις, όπως βρίσκεται και μέσα σου. Κράτα την παρουσία της με πίστη και τότε θα γνωρίσεις πως “είσαι ένας Θεός”. Αν τη χάσεις, τότε χάνεις και τη θεϊκότητά σου. Είναι τόσο απλό.

Όταν αναρωτιέσαι γιατί εκείνα που επιθυμείς δε εμφανίζονται στη ζωή σου, θυμήσου όσα διάβασες πιο πάνω. Η απάντηση στο ερώτημά σου έχει σίγουρα να κάνει με την απουσία της αγάπης χωρίς όρους από μέσα σου.

9. Δεν χρειάζεται να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Αν δεν αγαπάς την προσωπικότητα κάποιου, παραδέξου το στον εαυτό σου τίμια και ειλικρινά. Μπορεί να μην αγαπάς τον χαρακτήρα του, μπορείς όμως ν΄αγαπήσεις την ουσία του. Μπορείς ν΄αγαπήσεις την αλήθεια του καθενός πάνω στον πλανήτη και πέρα από αυτόν. Δες την ουσία μέσα σε όλους, ακόμα κι αν η συμπεριφορά τους έρχεται σε αντίθεση με ό,τι εσύ θεωρείς θεϊκό και άγιο.
Αναγνώρισε πως το εγώ τους, τους καταδυναστεύει και διαστρεβλώνει τη θεϊκή τους ουσία και γι΄αυτόν το λόγο έχουν μια τέτοια συμπεριφορά. Στείλε αγάπη στην ουσία που βρίσκεται πίσω από αυτή την συμπεριφορά.

Όσο περισσότερο μπορείς να βλέπεις πέρα από το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά, τόσο περισσότερο γίνεσαι ένας φάρος που στέλνει φως σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο κόσμος θα μεταμορφωθεί μέσα από την αλλαγή της συνειδητότητας κι αυτή η καινούργια συνειδητότητα έχει μέσα της την αγάπη, που θα θριαμβεύσει και θα κατανικήσει τα πάθη του εγώ. Στείλε την αγάπη σου ξεπερνώντας τα φαινόμενα με τα οποία διαφωνείς και τότε μπορεί να δεις αυτά τα φαινόμενα να μεταμορφώνονται μπροστά στα μάτια σου.

10. Κάνε το λόγο σου νόμο! Κράτα αυτή την αρμονία που υπάρχει μέσα σου και θα βιώσεις την αγάπη παντού. Ό,τι πεις, κάνε το πράξη με αγάπη. Αυτό θα σου δώσει μια αίσθηση εσωτερικής ισορροπίας, που λείπει απ΄όσους ζουν μέσα στην άρνηση και στην ενοχή. Όσο περισσότερο ζεις με την αρχή: ” ο λόγος μου είναι νόμος. Είναι ανάγκη να τον τηρήσω”, τόσο πιο ισορροπημένη γίνεται η ζωή σου.

Το σύμπαν λειτουργεί με απόλυτη ισορροπία και η ενέργεια που κρατάει αυτή την ισορροπία είναι η αγάπη. Όταν δηλώνεις πως είσαι ένα άτομο που κρατάει το λόγο του, τότε ευθυγραμμίζεσαι με τη γεμάτη αγάπη ουσία του κόσμου.

“Δημιούργησε το πεπρωμένο σου” Dr Wayre Dyer εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση