,

Πώς μπορεί το γέλιο να σου αλλάξει τη ζωή γρήγορα και απλά

Έχεις νιώσει ποτέ ότι έχεις χάσει το γέλιο από τα χείλη σου; Έχεις νιώσει ποτέ πως η χαρά πλέον είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός;Advertisment

Πώς μπορεί το γέλιο να σου αλλάξει τη ζωή γρήγορα και απλά

Έχεις νιώσει ποτέ ότι έχεις χάσει το γέλιο από τα χείλη σου;

Έχεις νιώσει ποτέ πως η χαρά πλέον είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός;

Advertisment

Έχεις νιώσει ποτέ αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι “Πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό”, “Όλα τα βλέπω βουνό”, “Όλα είναι δύσκολα”, “Δεν μπορώ να χαρώ με τίποτα στη ζωή μου”;

Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι στην σημερινή εποχή έχουν μπει σε ένα γρήγορο μοτίβο κίνησης το οποίο πολλές φορές μας οδηγεί στο να χάνουμε την επίγνωση της καθημερινότητας και να μην μπορούμε να την απολαμβάνουμε. Γιατί η ζωή βρίσκεται στο τώρα, ούτε στο χθες, ούτε στο αύριο. Σήμερα ζούμε. Σήμερα απολαμβάνουμε στιγμές. Σήμερα, αν δεν παρατηρήσω την αίσθηση που έχω στο σώμα μου από αυτό που συμβαίνει, ακόμα και από το πιο απλό, όπως το να πλύνω τα χέρια μου και να αισθανθώ το ζεστό νερό, και να είμαι ευγνώμων που έχω ζεστό νερό. Ή διαβάζω αυτό το άρθρο και είμαι ευγνώμων που έχω laptop, έχω ρεύμα, έχω Internet, έχω όλα αυτά για να μπορώ να διαβάσω αυτό το άρθρο. Έχω όλα αυτά που χρειάζομαι για να πάρω την πληροφορία και την γνώση, να την εφαρμόσω και να αλλάξω τα αποτελέσματα στη ζωή μου.

Όμως δυστυχώς οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή, τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε… Ξυπνάμε με ένα ξυπνητήρι, τρέχουμε στην δουλειά μας, γυρνάμε από την δουλειά μας, τα κάνουμε όλα μηχανικά και στο τέλος της ημέρας τι; Κενό. Και δεν είναι αυτή η ζωή που σου αξίζει. Έτσι δεν είναι;

Advertisment

Έγινε ένα πείραμα πριν από πάρα πολλά χρόνια στο μετρό της Νέας Υόρκης. Ήταν ένας βιολιστής ο οποίος ήταν πολύ ακριβοπληρωμένος και την προηγούμενη μέρα ήταν πανάκριβο το εισιτήριο για να μπεις και να τον ακούσεις, να απολαύσεις την μουσική του. Πρόσεξε όμως. Την επόμενη ημέρα τον βγάλανε να παίξει στο μετρό. Ξέρεις τι έγινε; Μόνο ένας του άφησε λεφτά. Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε… και δεν παρατηρούμε.

Αυτό λοιπόν που σου ζητάω να κάνεις είναι να βάλεις στη ζωή σου αυτό που έκανες στο παρελθόν, να γελάς. Γιατί φαντάσου όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχεις στην ζωή σου, πώς θα άλλαζαν εάν ήσουν χαρούμενος, εάν γελούσες με αυτά; Τι κάνει λοιπόν το γέλιο; Το γέλιο καταρχήν γυμνάζει τους μυς του προσώπου. Όταν λοιπόν γυμνάζεις αυτούς τους μυς του προσώπου δίνεις ένα σήμα στον εγκέφαλο σου και του λες “Ουπς φίλε… Είμαι χαρούμενος. Είμαι εντάξει.” Μπορεί να μην ισχύει στο απόλυτο αλλά αυτό το σήμα παίρνει ο εγκέφαλος.

Για τον εγκέφαλο δεν υπάρχει πραγματικότητα όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε σε συνειδητό επίπεδο. Για παράδειγμα, αν τώρα θυμηθείς κάτι ευχάριστο θα χαρείς. Αν θυμηθείς κάτι δυσάρεστο θα λυπηθείς. Τόσο απλό. Δεν έχει αλλάξει ούτε το παρελθόν, ούτε το μέλλον, ούτε το παρόν. Αυτό που άλλαξε είναι το τι θυμήθηκες εσύ, άρα το τι εντολή έδωσες στον εγκέφαλο.

Άρα λοιπόν, όταν στον εγκέφαλο σου δίνεις αυτή την εντολή, της εκγύμνασης εκείνων των μυών που αντιπροσωπεύουν το γέλιο του στέλνεις το σήμα “Φίλε, είμαι πολύ καλά”. Και τότε ο εγκέφαλος σου αρχίζει να ανταποκρίνεται ανάλογα. Αυτό είναι το πρώτο καλό που γίνεται όταν αρχίζεις να γελάς.

Το δεύτερο καλό που συμβαίνει είναι το εξής: Καταρχήν αλλάζει η αναπνοή σου, αρχίζεις να αναπνέεις διαφραγματικά, και σ΄αυτό να τονίσω ότι το 90% των ανθρώπων αναπνέουμε αν παρατηρήσεις από ψηλά στο στήθος που είναι ένα προϊόν του φόβου, του άγχους, του στρες, άρα της κορτιζόλης, αν το δούμε βιολογικά στο σώμα.

Άρα βοηθάς τον εαυτό σου να αναπνέει σωστά. Αναπνέοντας σωστά τι άλλο δίνεις στον οργανισμό σου; Του αλλάζεις την βιοχημεία. Αλλάζοντας την βιοχημεία σου τι άλλο κάνεις; Βοηθάς στην κυκλοφορία του σώματος. Έτσι λοιπόν τι γίνεται, από την στιγμή που βοηθάς στην κυκλοφορία του σώματος βοηθάς στην καλύτερη οξυγόνωση όλων των κυττάρων. Αυτό ξέρεις τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει… ΖΩΗ !!!!

Παράδειγμα:

Κλείσε τη μύτη και το στόμα σου για μερικά δευτερόλεπτα. Θα δεις ότι θα αρχίσεις να στρεσάρεσαι. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι χωρίς φαγητό μπορείς να αντέξεις για κάποιες μέρες. Χωρίς νερό το ίδιο αλλά χωρίς αναπνοή μόνο μερικά λεπτά. Φαντάσου λοιπόν ότι συνήθως στερούμε την αναπνοή, το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε οι άνθρωποι, από το σώμα μας πάρα πολλά χρόνια. Δεν έχουμε ολοκληρωμένη αναπνοή.

Άρα λοιπόν τι χρειάζεται να κάνεις; Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις το γέλιο στην καθημερινότητα σου! Το βαθύ γέλιο. Αυτό το γέλιο που σε κάνει να θέλεις να κατουρηθείς. Πώς θα το κάνεις; Πολύ απλό. Βάλε λοιπόν έναν στόχο, δεσμεύσου κάθε φορά, κάθε μέρα να γελάς μερικές φορές. Δεν ξέρω πόσες θα είναι αυτές αλλά δεσμεύσου με τον εαυτό σου να γελάς. Πώς; Στην αρχή μπορείς να το κάνεις με το να προσποιηθείς κάτι. Μετά μπορεί να δεις κάτι ευχάριστο ή επέλεγε να μην είσαι σε τοξικά περιβάλλοντα.

Όπως και να έχει να θυμάσαι το εξής: Το γέλιο θα σε βοηθήσει να οξυγονώνεις καλύτερα το σώμα σου, στο κυκλοφορικό, στη διαφραγματική αναπνοή, και να γυμνάζεις τους μυς του προσώπου σου που αντιπροσωπεύουν την χαρά. Όλα αυτά θα τα πάρει ο εγκέφαλος και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δεις ότι αυθόρμητα χωρίς να το καταλάβεις θα είσαι πιο χαρούμενος. Και μάντεψε, όταν είσαι πιο χαρούμενος, όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση, πως θα αλλάξουν όλα τα γεγονότα; Απλά και γρήγορα!

Γιατί τελικά δεν είναι το γεγονός το πρόβλημα αλλά από ποια οπτική γωνία βλέπουμε εμείς αυτό το γεγονός.

Βάλε το γέλιο στην ζωή σου! Άρχισε να χαμογελάς! Να περνάς υπέροχα! Να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή! Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση