Το σώμα μας, το μέσο μας

Τι κοινό μπορεί να έχει το σώμα μας με ένα αυτοκίνητο; Η αλήθεια είναι ότι το σώμα μας είναι το αυτοκίνητο… του εαυτού μας!

Το σώμα μας, το μέσο μας

Τι κοινό μπορεί να έχει το σώμα μας με ένα αυτοκίνητο; Η αλήθεια είναι ότι το σώμα μας είναι το αυτοκίνητο… του εαυτού μας! Μας πηγαίνει όπου θέλουμε! Όπως τα αυτοκίνητα, έτσι και το σώμα μας μπορεί να είναι γρήγορο, αργό, νέο ή μεγάλο σε ηλικία, με καλή ή κακή φυσική κατάσταση, με λίγα ή πολλά κιλά. Το πώς θα συντηρήσουμε το αυτοκίνητο μας εξαρτάται από εμας. Το ίδιο και το πώς θα συντηρήσουμε το σώμα μας.

Ένα αμάξι παραμελημένο χρόνια στο γκαράζ δεν είναι παρά μια σκονισμένη, ακίνητη και ίσως χαλασμένη μεταλλική μάζα. Το ίδιο ακριβώς είναι και ένας άνθρωπος αν μείνει χρόνια ακίνητος. Μια χαλασμένη ανθρώπινη μάζα. Και όλοι φανταζόμαστε τις συνέπειες αυτού. Όταν το αμάξι είναι νέο, έχει καλή απόδοση και είναι όμορφο, όπως ακριβώς ένας νέος άνθρωπος. Παρόλα αυτά, όπως τα πάντα στη γη, έτσι και αυτό, έπειτα από χρόνια χαλάει, σκονίζεται και φυσικά θέλει το «σέρβις» του.

Advertisment

Και αυτό είναι ανάλογο με το αν και πόσο έχει κακομεταχειριστεί από τον ιδιοκτήτη-εαυτό του. Μία αντιστοιχία που επηρεάζει το αμάξι-σώμα θα μπορούσε να είναι η ποιότητα καυσίμου-φαγητού. Το εξωτερικό πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι παρόμοιο με το να κάνουμε ντους. Το εσωτερικό πλύσιμό του έχει να κάνει με το να έχουμε εσωτερική γαλήνη και ηρεμία, να καθαρίσουμε δηλαδή τον εαυτό μας από οτιδήποτε μας ρυπαίνει τη ψυχή – και φυσικά ο καθένας μπορεί να βρει το δικό του τρόπο. Το χαλασμένο αυτοκινήτο είναι η αρρώστια μας και το σέρβις είναι τα φάρμακα…

Τόσα παραδείγματα και τόσες παρομοιώσεις! Αλήθεια, ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του. Το σώμα μας λέει και δείχνει πολλά. Και φυσικά εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για την κατάστασή του. Ας δώσουμε στο σώμα μας ένα καλύτερο μέλλον, γιατί αυτό είναι το μέσο μας. Το σώμα μας, το μέσο μας!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Λίπος στο συκώτι: Ποιο είδος άσκησης και πόση ώρα χρειάζεται για να το μειώσετε
Άσκηση: Το δραστικότερο φάρμακο μακροζωίας
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση