, ,

Η τεχνολογία της πνευματικής καρδιάς

Μια μελέτη του Ινστιτούτου HeartMath δείχνει ότι οι σκέψεις ή οι λέξεις που βασίζονται στην αγάπη έχουν θεραπευτική επίδραση στο DNA, ενώ οι σκέψεις

Η τεχνολογία της πνευματικής καρδιάς

Μια μελέτη του Ινστιτούτου HeartMath δείχνει ότι οι σκέψεις ή οι λέξεις που βασίζονται στην αγάπη έχουν θεραπευτική επίδραση στο DNA, ενώ οι σκέψεις ή οι λέξεις που βασίζονται στο φόβο έχουν καταστρεπτική επίδραση.

Σε μια μελέτη, όταν οι συμμετέχοντες κρατούσαν στα χέρια τους ένα δοκιμαστικό σωλήνα που περιείχε ανθρώπινο DNA και έκαναν θετικές, θεραπευτικές σκέψεις, το DNA παρουσίαζε την ίδια συμμετρία και αρμονία που προκαλούσαν στο νερό οι λέξεις αγάπης του δρα Εμότο. Ομοίως, όταν οι συμμετέχοντες έκαναν αρνητικές, καταστροφικές σκέψεις, η δομή του DNA γινόταν χαοτική.

Advertisment

Επαναλαμβάνω ότι η οθόνη της καρδιάς και η τεχνολογία της πνευματικής καρδιάς δεν είναι μεταφορικές έννοιες. Υπάρχουν πραγματικά. Τα δεδομένα φόβου και αγάπης επηρεάζουν διαρκώς τα κύτταρά σας και, άρα, τη φυσιολογία, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις πεποιθήσεις και τις εξωτερικές συνθήκες σας. Αυτά τα δεδομένα φόβου και αγάπης μπορεί να προέρχονται από τον προγραμματισμό σας, τις κληροδοτημένες αναμνήσεις σας, τις προσωπικές επιλογές σας, καθώς και από άλλους ανθρώπους με τους οποίους είστε συνδεδεμένοι χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Φυσικά, κάθε φορά που νιώθουμε πεσμένοι ψυχολογικά, δεν σκεφτόμαστε αυτομάτως: “Α, ναι. Τρεις μέρες πριν, μίλησα στη φίλη μου και ήταν πολύ στενοχωρημένη. Μάλλον γι΄αυτό νιώθω έτσι”. Όχι! Το μυαλό μας προσπαθεί να βρει ένα λόγο για την αρνητική συναισθηματική μας κατάσταση, ώστε να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τον πόνο και να επιδιώξουμε την ευχαρίστηση με τη δύναμη της θέλησης. Το αποτέλεσμα είναι να αναζητάμε γύρω μας αυτόν το λόγο και να κατηγορούμε τη σύζυγό μας, να χτυπάμε το σκύλο μας ή να κορνάρουμε στο μπροστινό μας αυτοκίνητο.

Όταν κατανοήσουμε την επιστημονική βάση πίσω από την τεχνολογία της πνευματικής καρδιάς, αποκτά νέο νόημα το ρητό “Διάλεγε προσεκτικά τους φίλους σου”! Ταυτόχρονα, αν αποπρογραμματίσουμε και αναπρογραμματίσουμε τον εαυτό μας με φως κι αγάπη και επιλέξουμε να ζούμε στην παρούσα στιγμή, μπορεί η παρουσία μας να έχει θεραπευτική επίδραση στους γύρω μας. Η αγάπη και το φως πάντα διαλύουν το φόβο και το σκοτάδι. Έτσι, αν εκπέμπουμε και λαμβάνουμε συνειδητά μόνο αγάπη, το ενεργειακό πεδίο μας θα καταστρέφει όποιες συχνότητες φόβου ή άγχους έρχονται προς το μέρος μας. Κι αυτό μπορεί να έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στη ζωή μας και στη ζωή των άλλων.

Advertisment

Μια πελάτισσά μου είχε να μιλήσει στην κόρη της δέκα χρόνια. Όταν με πήρε πρώτη φορά τηλέφωνο, μου είπε: “Έχω πρόβλημα με την κόρη μου”. Τελικά, την έπεισα να σταματήσει να ανησυχεί για την κόρη της και απλώς να εστιάσει στη θεραπεία του εσωτερικού της προβλήματος. Αρκετούς μήνες αργότερα, ενώ χρησιμοποιούσε τη μέθοδο αποπρογραμματισμού και αναπρογραμματισμού, ένιωθε να βελτιώνεται συνεχώς.

Μια μέρα που μου τηλεφώνησε, έκλαιγε. Μου είπε: “Σήμερα το πρωί που έκανα τις ασκήσεις αποπρογραμματισμού και επαναπρογραμματισμού, ένιωσα να εξαφανίζεται και το τελευταίο κομμάτι πικρίας και θυμού. Ήξερα ότι είχα επιτέλους θεραπευτεί. Εκείνη τη στιγμή, χτύπησε το κουδούνι. Όταν άνοιξα την πόρτα, είδα μπροστά μου την κόρη μου, με την αγκαλιά της ανοιχτή. Μου ζήτησε συγγνώμη κλαίγοντας και με ρώτησε αν μπορούσα να τη συγχωρήσω”.

“Ο Κώδικας της Θέλησης” Alexander Loyd PhD, ND εκδόσεις διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση