, ,

Αδράνεια, μια ωφέλιμη παύση!

Σώμα μουδιασμένο σαν ξύλινο, χέρια ακίνητα σχεδόν παγωμένα, σκέψη καθηλωμένη μέσα σε κενό, βλέμμα μακρινό στον ορίζοντα πέρα από σύνορα και όρια. Τόσο καιρό

Αδράνεια, μια ωφέλιμη παύση!

Σώμα μουδιασμένο σαν ξύλινο, χέρια ακίνητα σχεδόν παγωμένα, σκέψη καθηλωμένη μέσα σε κενό, βλέμμα μακρινό στον ορίζοντα πέρα από σύνορα και όρια. Τόσο καιρό γέμιζες το μυαλό σου, το κούραζες με σκέψεις μπερδεμένες, διχασμένες που δεν μπορούσαν να γίνουν πράξη και έτσι αποφάσισε το σώμα σου να πράξει για εσένα και να αδρανήσει.

Καμμία δράση καμμία σκέψη! Τίποτα!

Advertisment

Για κάποιους η αδράνεια είναι απραξία μα αν την περιεργαστείς η αδράνεια είναι μια ωφέλιμη παύση πριν τη δημιουργία, ένα σώμα που θέλει να νικήσει μα κρατιέται σιωπηλό και ηθελημένα παροπλισμένο για να προετοιμαστεί για την απογείωση. Βρίσκεσαι σε ένα διάλειμμα μαζεύοντας τις εσωτερικές σου δυνάμεις αθόρυβα στο υποσυνείδητό σου. Στην αδράνεια είσαι σαν ανύπαρκτος για τους άλλους μα για εσένα είσαι εκεί που κυριαρχεί το απόλυτο “εσύ” και ας φαίνεται σαν αδυναμία πράξης.

Δυστυχώς στις μέρες μας είναι πρακτικά αδύνατο για τον κοινό νου να αδρανήσει αφού είναι μαθημένος να γεμίζει το κεφάλι του με σκέψεις ακατάπαυστα!
Όποιος σκέφτεται συνέχεια βρίσκεται σε μία κατάσταση προσωπικής χειραγώγησης. Η μία σκέψη φέρνει την άλλη και την άλλη το ένα “και αν” φέρνει το άλλο και κάποια στιγμή μπλοκάρεις, δεν αντέχεις άλλο, επιβάλλεται να αδρανήσεις!

Η αδράνεια είναι μηχανισμός αυτοσυντήρησης, ο οργανισμός σου κατεβάζει ρολά στο μυαλό σου! Αν καταφέρεις να βρεθείς σε αυτή την κατάσταση είσαι ευτυχισμένος αφού αδειάζοντας το κεφάλι σου από την σκέψη αποκτάς το κλειδί της εσωτερικής γαλήνης, την διατήρηση κατάστασης ηρεμίας ενός σώματος κατά τον Νεύτωνα. Οι σκέψεις είναι οι δυνάμεις που σε βγάζουν από την ηρεμία αυτή και δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε θόρυβο μέσα στο μυαλό σου! Γι’ αυτό όσες φορές αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να κάνεις ούτε βήμα μπρος μα ούτε και πίσω όσες φορές νιώθεις αδρανής, ηρέμησε και μην επιτρέπεις σε κανένα να σου προσδίδει λανθασμένες ταμπέλες! Δεν είσαι αδιάφορος ούτε τεμπέλης ούτε οκνηρός!

Advertisment

Το σώμα-νους χρειάζεται διάλειμμα και βρίσκεται σε διαδικασία επαναφόρτισης! Είναι η στιγμή που ετοιμάζεται να κάνει την έκρηξή του για να πιάσει ουρανό! Είναι σαν το κενό στον άνδρα μερικά δεύτερα πριν την εκσπερμάτιση. Μια μικρή παύση πριν την δημιουργία ζωής!

Όσο προσπάθω να αποδώσω σε λέξεις την αξία της αδράνειας στην ζωή του ανθρώπου μου ηχούν στην ψυχή μου τα παρακάτω λόγια ενός ανθρώπου σοφού που δεν ζει πια: “Κατερινούλα μπορείς να σταθείς έστω για λίγα δευτερόλεπτα στη σιωπή χωρίς σκέψεις; Σε αυτό εκπαιδεύσου μόνο κι όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους!”

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση