Το HeartMath ιδρύθηκε από τον Doc Childre το 1991 με σκοπό να βοηθήσει άτομα, οργανώσεις και την παγκόσμια κοινότητα να ενσωματώσουν τη νοημοσύνη της καρδιάς στην καθημερινή εμπειρία της ζωής τους. Αυτό επιτυγχάνεται συνδέοντας την καρδιά και την επιστήμη με τρόπους που ενδυναμώνουν τους ανθρώπους ώστε να μειώσουν σημαντικά το άγχος, να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους και να ξεκλειδώσουν τη φυσική τους διαισθητική καθοδήγηση για να κάνουν καλύτερες επιλογές. Στόχος του Ινστιτούτου είναι η δημιουργία ενός κόσμου που συνδέεται περισσότερο με την καρδιά.

Από την ίδρυσή του, το Ινστιτούτο ανέπτυξε και παρέχει εργαλεία και τεχνολογίες βασισμένα στην έρευνα, πρακτικά και αξιόπιστα, που επιτρέπουν στους ανθρώπους να ευθυγραμμίζουν και να συνδέουν την καρδιά, το μυαλό και τα συναισθήματά τους για να παράγουν μεταμορφωτικά αποτελέσματα – με μεγαλύτερη ροή και λιγότερη πίεση. Στην ουσία, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του HeartMath έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βελτιώσουν την εμπειρία της ζωής τους και να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή τους.

HeartMath & Εκπαίδευση

Το Ινστιτούτου HeartMath ξεκίνησε το 1991 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και εκπαίδευσης. Η HeartMath LLC ιδρύθηκε το 1996 για να προσφέρει προγράμματα και προϊόντα κατάρτισης με βάση την έρευνα σε οργανισμούς, επαγγελματίες υγείας και άτομα σε όλο τον κόσμο. Τα προγράμματα κατάρτισης HeartMath έχουν παραδοθεί με εξαιρετικά τεκμηριωμένα αποτελέσματα σε μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Fortune 100, δεκάδων νοσοκομείων, σχολείων και κυβερνητικών υπηρεσιών, καθώς και σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που επιδιώκουν την προσωπική ανάπτυξη ή την καλύτερη υγεία.

HeartMath & Τεχνολογία

Το 2002, ξεκίνησε η Quantum Intech (dba HeartMath Inc.) για να αναπτύξει τεχνολογίες βασισμένες στην έρευνα HeartMath σχετικά με τις επικοινωνίες καρδιάς-εγκεφάλου-σώματος. Οι βραβευμένες τεχνολογίες του HeartMath επιτρέπουν στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν καλύτερα τη νοημοσύνη της καρδιάς για να βελτιώσουν την απόδοσή τους και την υγεία τους.

Η HeartMath Inc. απέκτησε το 2006 την HeartMath LLC για να δημιουργήσει μια συνδυασμένη τεχνολογία και εταιρεία κατάρτισης για να φέρει ολόκληρο το σύστημα HeartMath στον κόσμο. Aνθρωποι από περισσότερες από 100 χώρες και όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Ινστιτούτου.

HeartMath και Πιστοποιήσεις Coaches

Η συνεργασία, η συμμετοχή και η συνδημιουργία είναι πολύ σημαντικοί στόχοι για το HeartMath. Για να συμπεριλάβει περισσότερους ανθρώπους στην αποστολή του, το Ινστιτούτο επέκτεινε τα προγράμματα πιστοποίησης / αδειοδότητσης το 2014 για να εκπαιδευτούν επαγγελματίες Coaches και Trainers που θα μπορούν να καθοδηγήσουν άλλους και θα διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο ώστε να διαδώσουν τον τρόπο χρήσης του συστήματος HeartMath για τη βελτίωση της υγείας και συνολικά της ζωής των ανθρώπων. Η συνεργασία μέσω προγραμμάτων τεχνολογικής αδειοδότησης και συνεκτικής ανάπτυξης επιτρέπει στο Ινστιτούτο να φτάσει σε εκατομμύρια ανθρώπους για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός κόσμου που συνδέεται περισσότερο με την καρδιά.

Η πιστοποίηση Coach στην Ελλάδα

Η Εναλλακτική Δράση, θέλοντας να στηρίξει το έργο του Ινστιτούτου, ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο HeartMath του Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, τον Σεπτέμβριο του 2017, ο διευθυντής του HeartMath, Gavin Andrews, θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ώστε να πιστοποιήσει τους πρώτους Έλληνες Coaches του Ινστιτούτου. Θεωρούμε αυτή την εξέλιξη πολύ σημαντική, διότι, μέσω της πρώτης ομάδας Coach θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε αναλυτικά πως λειτουργεί το σύστημα HeartMath,να συμμετάσχουμε στα παγκόσμιας εμβέλειας πειράματά του και να συμβάλλουμε καθοριστικά στην εγκαθίδρυση ενός πιο υγιούς κόσμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι έρευνες του Ινστιτούτου είναι ανοικτές στο κοινό. Μπορείτε να τις δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του https://www.heartmath.com/research/

Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για το εργαστήριο πιστοποίησης Coach του HeartMath μεταβείτε εδώ

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε