,

Κουίζ γενικών γνώσεων: Ποιο είναι το επίπεδο των γενικών σας γνώσεων;

Τελειώνοντας το σχολείο, οι περισσότεροι από εμάς, διατηρούμε ένα ελάχιστο μέρος των γνώσεων που λάβαμε. Στη συνέχεια, μεγαλώνοντας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με πληροφορίες που άλλοτε

Κουίζ γενικών γνώσεων: Ποιο είναι το επίπεδο γενικών γνώσεων στη ζωή σας;

Τελειώνοντας το σχολείο, οι περισσότεροι από εμάς, διατηρούμε ένα ελάχιστο μέρος των γνώσεων που λάβαμε. Στη συνέχεια, μεγαλώνοντας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με πληροφορίες που άλλοτε είναι τεκμηριωμένες και άλλοτε δεν είναι. Επειδή δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να τις διαχωρίσουμε, καταλήγουμε να επιλέξουμε ως πραγματικές τις πληροφορίες αυτές που απλά ταιριάζουν περισσότερο στις πεποιθήσεις μας και σε όσα μας δίδαξαν όταν ήμασταν παιδιά. Έτσι, έχουμε στο μυαλό μας ένα συνονθύλευμα από γεγονότα, παρωχημένα επιστημονικά συμπεράσματα και αρκετούς μύθους που διαιωνίζονται χωρίς να έχουν αποδειχθεί ποτέ.

Είναι αλήθεια ότι το διαρκές διάβασμα, η περιέργεια και η επιθυμία για μάθηση μας κάνουν λιγότερο ευάλωτους στου μύθους, στις υπερβολές ή/και στις ψευδείς ειδήσεις. Η καλλιέργεια επιτυγχάνεται με διαρκή προσπάθεια και ένας θαυμάσιος τρόπος να την μετρήσουμε είναι δια μέσου των γενικών γνώσεων που έχουμε αποκομίσει για διάφορους τομείς της ζωής.

Advertisment

[viralQuiz id=184]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση