,

Δεν θέλω να είμαι καλή, θέλω να είμαι καλά!

Διανύοντας την Τρίτη δεκαετία της ζωής μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η διασφάλιση της ψυχικής μου υγείας αφού από αυτήν

Δεν θέλω να είμαι καλή, θέλω να είμαι καλά!

Διανύοντας την Τρίτη δεκαετία της ζωής μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η διασφάλιση της ψυχικής μου υγείας αφού από αυτήν πηγάζουν διάφορα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά την διάρκεια της ζωής μας! Προβλήματα υγείας που άλλοτε είναι ήπια αλλά μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι δεν πάει καλά, πως πρέπει να προστατεύουμε τον εαυτό μας με κάθε τρόπο! Αλλοτε όμως είναι τόσο σοβαρά σε σημείο που κινδυνεύει ακόμη και η ίδια μας η ζωή! Mερικά από αυτά είναι τα λεγόμενα ψυχοσωματικά, ψυχολογικά όπως διατροφικές και αγχώδης διαταραχές καθώς και πολλά άλλα.

Παλιότερα, το μόνο για το οποίο νοιαζόμουν ήταν να μην δυσαρεστήσω τους άλλους! Δίσταζα να πω όχι σε μια έξοδο ακομη και αν δεν ήθελα, με ανθρώπους που δεν με ενδιέφεραν. Λέγοντας πάντα ναι, μπορεί να ικανοποιούσα τους άλλους, αλλά το μόνο που κατάφερνα ηταν να καταπιέζω και να κάνω κακό στον εαυτό μου!

Advertisment

Σήμερα αυτό έχει αλλάξει! Δεν θέλω πια να είμαι καλή, θέλω να είμαι καλά! Πλέον δεν διστάζω να πω όχι σε πράγματα που δεν με ενδιαφέρουν! Είτε είναι μια εξοδος, μια κοινωνική εκδήλωση, μια συνάντηση με ανθρώπους που δεν έχω κοινά ενδιαφέροντα, μια εξυπηρέτηση! Λέγοντας Όχι – βάζοντας τα λεγόμενα όρια- προστατεύω τον εαυτό μου και την ψυχική μου υγεία! Αυτό που έχει σημασία είναι να πηγαίνουμε κάπου για να περάσουμε καλά και όχι να σκεφτόμαστε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε γιατί πρέπει!

Προστάτεψε και εσύ τον εαυτό σου! Βγάλε από την ζωή σου ανθρώπους που δεν σου προσφέρουν χαρά και σου δημιουργούν προβλήματα! Μείνε με όσους σε καταλαβαίνουν χωρίς πολλά λόγια και εξηγήσεις… ανθρώπους που δεν φοβάσαι να μιλήσεις μην τυχόν και σε παρεξηγήσουν! Βάλε όρια! Πες ΟΧΙ σε ό,τι δεν σε ενδιαφέρει χωρίς να σε νοιάζει τι θα σκεφτούν για σένα! Εξάλλου το πιο σημαντικό είναι πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας και να αισθανόμαστε καλά με αυτόν! Το πώς μας βλέπουν οι άλλοι είναι δικό τους πρόβλημα!

Photo: Author/Depositphotos

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση
Δεν φτάνει μόνο να θέλεις να αγαπήσεις, πρέπει και να μπορείς
Ένα μωσαϊκό η ζωή, με χαρές και λύπες
Πέρασαν δώδεκα μήνες από τότε που εγκληματικά σιώπησαν οι φωνές

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση