, ,

Νορβηγός επιχειρηματίας δίνει μέρος της περιουσίας του για να καθαρίσει τους ωκεανούς!

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Νορβηγίας, ο δισεκατομυριούχος Kjel Inge Rokke, αποφάσισε να δώσει ένα μέρος από τα πλούτη του για δημιουργήσει ένα

Νορβηγός επιχειρηματίας δίνει μέρος της περιουσίας του για να καθαρίσει τους ωκεανούς!

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Νορβηγίας, ο δισεκατομυριούχος Kjel Inge Rokke, αποφάσισε να δώσει ένα μέρος από τα πλούτη του για δημιουργήσει ένα mega-yaught, το οποίο θα απαλλάσει τους ωκεανούς της Γης από 5 τόνους πλαστικού ημερησίως!

Ο κος Rokke απέκτησε τη μυθική του περιουσία ως μέτοχος σε off-shore εταιρείες γεωτρήσεων των βυθών, όπως η συναιτερική Aker. “Θέλω να επιστρέψω στην κοινωνία τα όσα κέρδισα” απαντά ο δισεκατομυριούχος, ήσυχος μάλλον που δε θα τα πάρει μαζί του. Κι έτσι επενδύει τα 2,7 δισεκατομμύριά του στο “Research Expedition Vessel” REV δηλαδή το Σκάφος Έρευνας και Εκστρατείας, το οποίο είναι ένα πλωτό και υπερσύγχρονο εργοστάσιο συγκομιδής και ανακύκλωσης πλαστικού με πάρα πολύ ντελικάτη εμφάνιση! Είναι πραγματικά ένα Mega Yaught, το οποίο καθαρίζει τους ωκεανούς!

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2017/09/norvigos-epixirimatias-dinei-meros-periousias-katharisei-okeanous/

Στο REV θα διαμένουν 100 άτομα εκ των οποίων τα 40 θα είναι το πλήρωμα ενώ τα 60 θα είναι επιστημονικό προσωπικό. Ο εξοπλισμός του διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια, αίθουσα συνεδριάσεων, δύο ελικοδρόμια, υπόστεγο αεροπλάνων για τηλεκατευθυνόμενα οχήματα, και αυτόνομα υποβρύχια τα οποία κάνουν την περισυλλογή των πλαστικών από τον πυθμένα των θαλασσών. Είναι επίσης διαθέσιμο για προσγειώσεις ιδιωτικών chapters 36 ατόμων, οι επισκέψεις των οποίων θα συμβάλλουν στα έσοδα της επιχείρησης.

Ο ίδιος είναι ευγνώμων προς τους ωκεανούς καθώς όπως καταθέτει, έχουν φροντίσει αυτόν και την οικογένειά του για όλη του τη ζωή. Έχει παρακολουθήσει όμως από πρώτο χέρι την μεγάλη, θλιβερή αλλαγή των θαλασσών όλα αυτά τα χρόνια. «Η θάλασσα βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση λόγω της υπεραλίευσης, της οξείδωσης αποβλήτων, της κλιματικής αλλαγής, της καταστροφής των βιοτόπων, της παράλιας μόλυνσης. Μα το χειρότερο απ’όλα είναι η πλαστικοποίηση των ωκεανών».

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2017/09/norvigos-epixirimatias-dinei-meros-periousias-katharisei-okeanous/

Οι εν πλω έρευνες που θα διεξάγονται στο REV θα αποπειραθούν να δώσουν απαντήσεις σε μερικά από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί σήμερα:

Ποιο το αποτύπωμα των εκπομπών του CO2 στην οξύνιση των θαλασσών και τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε την επίδραση;

Πώς μπορούμε να υπερβούμε τη μόλυνση πλαστικών η οποία προκαλεί εκτεταμένη ζημιά στην διατροφική αλυσίδα της θαλάσσιας πανίδας;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε τα ήδη υπό εξαφάνιση;

Υπάρχουν άλλες αναξιοποίητες πηγές μέσα στους ωκεανούς οι οποίες ίσως να μπορούν να μας εξασφαλίσουν ασφαλέστερη επιβίωση;

«Το REV είναι μια πλατφόρμα συλλογής γνώσης» επισημαίνει ο κύριος Rokke στη Business insider. “ Στέλνω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους μπορούν να συμβάλλουν, επιστήμονες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ινστιτούτα, στην απόκτηση νέων γνώσεων και πρακτικών που θα μας οδηγήσουν σε καινοτόμες λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αλλά και τις νέες ευκαιρίες που οι θάλασσες μπορούν να μας προσφέρουν”.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση