To τρίτο από τα 4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα: Πώς να χτίσεις την οικονομική σου ασφάλεια και ευημερία , To πρώτο από τα 4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας και To δεύτερο από

To τρίτο από τα 4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα: Πώς να χτίσεις την οικονομική σου ασφάλεια και ευημερία , To πρώτο από τα 4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας και To δεύτερο από τα 4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

Πάμε λοιπόν να προχωρήσουμε στο 3o μυστικό της επιτυχίας, της οικονομικής επιτυχίας, για όλους όσους διψούν πραγματικά να κάνουν την διαφορά στην ζωή τους.

Advertisment

Αν είσαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η εποχή δεν σου επιτρέπει να κάνεις την διαφορά τότε πίστεψε με δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύστημα πεποιθήσεων το οποίο σε περιορίζει να δεις όλες εκείνες τις καταστάσεις, τις πλευρές, τις οπτικές που πραγματικά θα κάνουν την διαφορά, την οικονομική διαφορά στην ζωή σου.

Αλλά δεν είναι μόνο η οικονομική διαφορά, γιατί ξέρεις, και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το γνωρίζεις, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι οι άνθρωποι να έχουμε την δυνατότητα να πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο και να μην επιλέγουμε μόνο από την δεξιά πλευρά του καταλόγου τι θα φάμε. Και ξέρεις πάρα πολύ καλά τι εννοώ.

Όλα είναι μία εμπειρία

Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορείς να έχεις εμπειρίες στην ζωή. Για ποιο λόγο; Γιατί τα χρήματα δεν είναι τίποτα άλλο από το μέσον το οποίο θα σου δώσει την δυνατότητα να έχεις εμπειρίες. Και η ευτυχία σου καθορίζεται από τις εμπειρίες που θα ζήσεις στην ζωή σου. Όλα είναι μία εμπειρία. Αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορείς να μεγαλώσεις το εύρος των εμπειριών το οποίο θα βιώσεις στο τέλος της ζωής σου.

Advertisment

Έτσι λοιπόν κάθε μέρα, κάθε βράδυ, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάνοντας το ταμείο της ζωής σου, ποιες είναι οι εμπειρίες τις οποίες απολαμβάνεις; Ποιες όχι; Δεν πειράζει. Όλα είναι θέμα εμπειρίας. Ποιες εμπειρίες θα μπορούσες να ζήσεις εάν άλλαζες την οικονομική σου κατάσταση;

Το 3o μυστικό της επιτυχίας – Το Marketing

Όμως για να αλλάξεις την οικονομική σου κατάσταση χρειάζεται να ακολουθήσεις το 3o συστατικό της επιτυχίας. Ποιο είναι αυτό; Ας το δούμε: Ρώτησε τον εαυτό σου “Έστω ότι έχεις το καλύτερο προϊόν και είσαι στην καλύτερη αγορά, ότι έχεις το πιο καινοτόμο προϊόν, ότι είσαι απόλυτα σίγουρος για το προϊόν σου, θα μπορέσεις να έχεις οικονομικά αποτελέσματα; Θα μπορέσεις να αναπτυχθείς οικονομικά;” Όχι βέβαια. Γιατί χρειάζεσαι κάτι ακόμα.

Θα σου φέρω άλλο ένα παράδειγμα. Έστω λοιπόν, ότι ο σύντροφος σου σε αγαπάει όσο δεν φαντάζεσαι. Είναι αρκετό αυτό για εσένα; Βεβαίως και όχι. Και ίσως να αναρωτιέσαι: “Μα Μάνο, τι είναι αυτό τελικά που θα βοηθήσει και η σχέση μου να αλλάξει και τα οικονομικά μου να αλλάξουν και η επιχείρηση μου να αναπτυχθεί αλλά και ως υπάλληλος να πάρω τον καλύτερο μισθό που γίνεται;”. Η απάντηση είναι το Marketing.

To Marketing είναι εκείνη η διαδικασία, είναι η κατάλληλη διαδικασία, που θα επικοινωνήσει με τον κατάλληλο τρόπο, το κατάλληλο μήνυμα στον κατάλληλο άνθρωπο. Πώς θα επικοινωνήσεις την αγάπη σου; Πώς θα επικοινωνήσεις την ιδέα σου; Πώς θα επικοινωνήσεις την καινοτομία σου; – Πήγαινε πίσω στο προηγούμενο άρθρο εάν δεν το έχεις διαβάσει. – Πώς θα επικοινωνήσεις αυτό που τελικά θα κάνει τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες;

Τι συμβαίνει χωρίς το Marketing;

Γιατί όσο καλό και να είναι το προϊόν μου ή η υπηρεσία μου, όσο μεγάλη και αν είναι η αγάπη με τον σύντροφο μου, αν τελικά δεν βρω τον τρόπο να το επικοινωνήσω, τότε θα είμαι σαν όλους αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους που πεθαίνουν στην ψάθα, που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ξέρεις πόσοι ποδοσφαιριστές υπάρχουν που δεν έχουν παίξει και δεν έχουν αμειφθεί όσο θα άξιζε να αμειφθούν; Ξέρεις πόσοι καλλιτέχνες υπάρχουν που δεν τους ξέρει κανένας; Ξέρεις πόσα μυαλά, πόσες ιδέες απλά σβήνουν όπως σβήνει αυτό που γράφεις πάνω στην άμμο όταν περνάει το νερό από πάνω; Συνεπώς μπορείς να καταλάβεις την αξία του Marketing.

Έτσι λοιπόν, κάνοντας το brainstorming το εβδομαδιαίο με την ομάδα σου, αυτό που θέλω να κάνεις και να σκεφτείς είναι το εξής: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος που θα επικοινωνήσω το μήνυμα μου, την ιδέα μου; Πώς μπορούν οι άνθρωποι να αντιληφθούν ότι αυτό που έχω πραγματικά θα τους αλλάξει την ζωή. Πώς μπορούν να αντιληφθούν οι άνθρωποι πως χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μου, χρησιμοποιώντας το προϊόν μου, τα οικονομικά τους θα αλλάξουν, οι εμπειρίες τους θα αλλάξουν, η ευτυχία τους θα αλλάξει, θα πάρουν κάτι χρήσιμο για την ζωή τους.

Κάνοντας αυτό και συνδυάζοντας το με την καινοτομία τότε θα δεις τα αποτελέσματα να αρχίζουν να αλλάζουν άρδην. Θα αλλάζουν γιατί όλο και πιο πολλοί άνθρωποι θα σε επιλέγουν. Για ποιο λόγο; Γιατί θα μιλάς στην καρδιά τους. Κάνε την διαφορά κάνοντας κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανες έως τώρα.

 Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση