,

“taexeiola.gr”: Ένα δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο στον υπολογιστή σας!

Το διαδίκτυο μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο «εργαλείο» για τον μαθητή και σε ένα βαθμό έχει ήδη γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινή μελέτη του,

"taexeiola.gr": Ένα δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο στον υπολογιστή σας!

Το διαδίκτυο μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο «εργαλείο» για τον μαθητή και σε ένα βαθμό έχει ήδη γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινή μελέτη του, αναζητώντας πρόσθετες ασκήσεις, εργασίες, φυλλάδια, πληροφορίες κτλ.

Το taexeiola.gr, είναι ένας τέτοιος ιστότοπος, που απευθύνεται στον μαθητή, τον γονέα και τον εκπαιδευτικό και τους προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο. Φυσικά, τον δάσκαλο δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει κανένας, αλλά λίγη εξωσχολική βοήθεια πάντα είναι καλοδεχούμενη ειδικά για τους γονείς που πολλές φορές «πελαγώνουν» ακόμα περισσότερο από τα παιδιά τους, όταν θέλουν να τα βοηθήσουν.

Advertisment

Το περιβάλλον της ιστοσελίδας είναι φιλικό προς τον χρήστη, έχοντας διαμορφωθεί σαν blog και το περιεχόμενο είναι ανοιχτό για όλον τον κόσμο χωρίς εξαιρέσεις. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, σχολικά βοηθήματα, φύλλα εργασιών κα. σε ψηφιακή μορφή.

Όπως αναφέρει και η ίδια η σελίδα: το taexeiola φιλοδοξεί να γίνει ένα ευέλικτο εργαλείο, που θα βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν νέους τρόπους μάθησης, που συμβαδίζουν με την εποχή μας και τη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα. Στόχος της είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία που θα λειτουργεί παράλληλα και βοηθητικά για τη σχολική κοινότητα.

Και πολύ σωστά επισημαίνεται πως: ο μαθητής σε συνεργασία με τον γονιό, θα πρέπει να χρησιμοποιεί το βοηθητικό υλικό με στόχο την κατανόηση της ύλης του σχολείου, αλλά και την περαιτέρω διεύρυνση των γνώσεών του. Η χρήση ενός βοηθήματος ίσως αρκεί για το διάβασμα της ημέρας, δεν αρκεί όμως για μία επιτυχημένη σχολική χρονιά. Ο μαθητής δεν πρέπει να εφησυχάζει και οφείλει να αναζητά επιπρόσθετο υλικό και να δοκιμάζει συνεχώς τις δυνάμεις του με νέες ασκήσεις και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να κατακτήσει την γνώση.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση