, ,

Γιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν μιλούν για τη σχέση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ζούμε σε περίεργες εποχές, όπου για πολλούς ανθρώπους το status τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο.

Γιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν μιλούν για τη σχέση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ζούμε σε περίεργες εποχές, όπου για πολλούς ανθρώπους το status τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Αξιολογούμε τη ζωή κάποιου με βάση τις φωτογραφίες που ανεβάζει στη σελίδα του Facebook και του Instagram και από το τι γράφει εκεί. Και φυσικά οι κρίσεις μας είναι συχνά λανθασμένες. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένοι λόγοι που τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν έχουν την ανάγκη να επιδεικνύουν τις ζωές τους διαδικτυακά.

Οι λόγοι που τα ευτυχισμένα ζευγάρια δε μιλούν για τη σχέση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όταν οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι στη σχέση τους, ζουν στο εδώ και τώρα

Αν όλα πάνε καλά στη ζωή και στις διαπροσωπικές σχέσεις ενός ατόμου, δεν βρίσκει κανένα απολύτως νόημα στο να σπαταλά το χρόνο του, γράφοντας και ανεβάζοντας φωτογραφίες, για να αποδείξει το οτιδήποτε στους άλλους. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν βγάζει φωτογραφίες ή ότι δεν ασχολείται με τα κοινωνικά μέσα, αλλά νιώθει ήδη τόσο ευχαριστημένο από τη ζωή του, που δεν έχει την ανάγκη να αποσπάται από αυτή την πρακτική.

Advertisment

Όποιο ζευγάρι επιδεικνύει τα προβλήματά του στο διαδίκτυο και στους άλλους δεν κερδίζει τίποτε από αυτό

Το να αποκαλύπτουμε τα προσωπικά μας προβλήματα σε όλους όσους γνωρίζουμε στα μέσα δικτύωσης είναι πραγματικά η λιγότερο διαθέσιμη αποτελεσματική μέθοδος για την επίλυσή τους. Το μόνο που θα κάνει είναι να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Η πραγματική ευτυχία πηγάζει από μια απλή ευτυχισμένη σχέση με κάποιον που αγαπάμε

Δεν θα κερδίσετε τίποτα με το να ανεβάζετε στοιχεία για το πόσο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι νιώθετε στο προφίλ σας. Η χαρά βρίσκεται στις αληθινές στιγμές με τον άλλο, όχι στην γνωστοποίηση των στιγμών σας σε όλους. Για όσους το κατανοούν, τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν ελάχιστη σημασία.

Δε χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μια αληθινά ευτυχισμένη σχέση δεν ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το/τη σύντροφό τους για να αποδείξουν στους άλλους το πώς νιώθουν. Είναι μαζί, επειδή το θέλουν και δεν ενδιαφέρονται καν αν στο προφίλ τους δεν υπάρχει η δήλωση ότι «βρίσκονται σε σχέση».

Advertisment

Και το σημαντικότερο όλων…

Οι ερευνητές έχουν βρει ότι όσοι δεν χρησιμοποιούν κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι γενικά πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που χρησιμοποιούν, επειδή δεν μπαίνουν συνεχώς σε διαδικασία σύγκρισης με τους συναδέλφους και τους φίλους τους- οι οποίοι με κάποιον διαστρεβλωμένο τρόπο εμφανίζονται πάντα καλύτεροι ή πιο ευτυχισμένοι. Συχνά ξεχνάμε ότι αυτό που τελικά μετράει είναι οι αληθινές μας ζωές, οι σχέσεις, οι εμπειρίες και τα συναισθήματά μας- και όχι η ατέλειωτη αναζήτηση διαδικτυακής δημοτικότητας.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση