Η γλυκιά απόλαυση του να μην κάνεις τίποτα

Μία τέχνη η οποία έχει τις ρίζες της στην Ιταλία και έχει καθιερωθεί από τους πολίτες της σαν στάση ζωής. Έχουν μάθει να διαχωρίζουν

Η γλυκιά απόλαυση του να μην κάνεις τίποτα

Μία τέχνη η οποία έχει τις ρίζες της στην Ιταλία και έχει καθιερωθεί από τους πολίτες της σαν στάση ζωής. Έχουν μάθει να διαχωρίζουν τη διασκέδαση από την απόλαυση και στη δεύτερη κατηγορία έχουν ενσωματώσει την πιο γλυκιά τέχνη: εκείνη του να μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ… Ακούγοντάς το, θα πίστευε κανείς ότι επρόκειτο για μία τεμπέλικη νοοτροπία, όμως κάθε άλλο παρά αυτό είναι.

Σε μία εποχή όπου οι ιδέες και οι ενέργειές μας είναι επηρεασμένες από τα ένστικτα, τη ρουτίνα, τα πρέπει και τα θα, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα η εφαρμογή στην πράξη μιας τόσο υπέροχης στιγμής η οποία βοηθάει στη χαλάρωση και «ανατροφοδότηση» του κεντρικού μας συστήματος. Φαντάσου πώς θα ένιωθες, εάν κάθε μέρα έκανες δώρο στον εαυτό σου μία τέτοιου είδους ανέξοδη απόλαυση.

Advertisment

Και δεν εννοώ να σταματήσεις τη δουλειά σου, για παράδειγμα, για να πας να πιεις καφέ ή για να ελέγξεις τα e-mail σου ή για να τσεκάρεις τα μηνύματα στο messenger. Εννοώ, τη στιγμή εκείνη που θα τα αφήσεις όλα και δε θα κάνεις απολύτως τίποτα, παρά μόνο ουσιαστικά καλή παρέα στο εαυτό σου λίγα λεπτά της ημέρας για κάθε μέρα. Να παραδοθείς στην απόλυτη ηρεμία, ανεπηρέαστος από εξωτερικούς παράγοντες, απολαμβάνοντας το ΤΩΡΑ.

Η χαλάρωση την οποία όλοι αναζητάμε, δε βρίσκεται μόνο σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος, στην κορυφή ενός βουνού, στις διακοπές και στα ταξίδια 1-2 φορές το χρόνο και αυτές προγραμματισμένες. Μπορούμε να τη συναντάμε στην καθημερινότητά μας, εάν συμπεριλάβουμε σε αυτή, την πιο γλυκιά απόλαυση του να μην κάνουμε τίποτα έστω και για λίγα λεπτά.

Ίσως να πιστεύεις πως χαλαρώνεις βλέποντας τηλεόραση, διαβάζοντας κάποιο βιβλίο ή πίνοντας κάτι με παρέα. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις αντί να «αδειάζεις», γεμίζεις με πληροφορίες και αντί να νιώθεις την αναμενόμενη ηρεμία, εσύ νιώθεις ένταση. Διέκοψε για λίγο μέσα στη μέρα ό,τι κάνεις και δώσε ποιότητα στη ζωή σου, με το να σου προσφέρεις απόλυτη χαλάρωση, ερχόμενος σε επαφή με τον εαυτό σου.

Advertisment

Τα συναισθήματα (είτε πρόκειται για χαρά είτε για λύπη), θα εξαφανιστούν και ο αληθινός σου εαυτός θα αναδυθεί. Φαντάσου τι αποτελέσματα θα έχει στον ψυχισμό σου εάν αυτό συμβαίνει καθημερινά και η χαλάρωση γίνει τρόπος ζωής και όχι πολυτέλεια που θα γεύεσαι μία φορά το χρόνο…

Αρκεί να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία του… DOLCE FAR NIENTE!

Latest posts by Αθηνά Γραμμόζη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση