Τζιμ Κάρεϊ: «Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει σημασία… κι αυτά είναι τα καλά νέα!»

Ο Τζιμ Κάρεϊ δέχεται μια έμμεση επίθεση, εδώ και πολύ καιρό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς επιμένει να μοιράζεται μαζί μας σημαντικά μηνύματα

Τζιμ Κάρεϊ: «Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει σημασία... κι αυτά είναι τα καλά νέα!»

Ο Τζιμ Κάρεϊ δέχεται μια έμμεση επίθεση, εδώ και πολύ καιρό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς επιμένει να μοιράζεται μαζί μας σημαντικά μηνύματα τα οποία, όσοι έχουν τον έλεγχο των μίντια, δε θα ήθελαν να ξέρουμε. Κι εμείς, υπνωτισμένοι συχνά από αυτά που μας σερβίρουν, προσπερνούμε αδιάφορα τα μηνύματα που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας άνθρωποι που έχουν περάσει από την ψεύτικη αίγλη και την αποκαρδιωτική λάμψη των προβολών του Χόλιγουντ και άλλων μεγάλων στούντιο της εποχής της εικόνας.

Η τηλεόραση είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο χειραγώγησης στα χέρια της ελίτ αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να γίνει και μια νέα πλατφόρμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων.

Advertisment

«Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει σημασία για μένα» είπε σε συνέντευξή του ο Τζ. Κάρει. «Μπορεί να έχει για άλλους αλλά για μένα όχι, όχι πια. Ο Τζιμ Κάρεϊ, αυτή η κινηματογραφική περσόνα, δεν υπάρχει πια… δεν υπήρξε ποτέ! Είμαι εντελώς ελεύθερος από εκείνη την πλαστή προσωπικότητα οπότε, ό,τι κι αν λένε για εκείνον τον Κάρεϊ δεν με αφορά στο ελάχιστο»

Με αυτές του τις δηλώσεις ο Κάρεϊ κάνει λόγο για επίγνωση και ανακάλυψη του εαυτού του σε πολύ βαθύ επίπεδο. Απαλλαγμένος από το πολυπόθητο νόημα της ζωής, μας κάνει λόγο για ένα νέο επίπεδο ελευθερίας, που μάλλον αντιστοιχεί σε ένα ακόμα πιο νέο επίπεδο τόλμης. «Αυτό είναι το κλειδί» λέει συνεπαρμένος «Εγώ, δεν είμαι (δεν υπάρχω). Υπάρχουν απλά πράγματα που συμβαίνουν… δηλαδή, δεν πρόκειται για τον κόσμο μας. Αυτό είναι το κλειδί. Εμείς, δεν έχουμε καμία σημασία. Δεν είμαστε σημαντικοί… κι αυτά είναι τα καλά νέα!».

Το αξιοσημείωτο σε αυτή την υπόθεση, το οποίο δεν θα πρέπει να μας προκαλεί και μεγάλη έκπληξη, είναι ότι πολλοί αστέρες προσπέρασαν ως αλλόκοτες τις δηλώσεις του Τζ. Κάρεϊ, προσπαθώντας να κρατήσουν σε όσο το δυνατόν πιο «υλιστικό» το επίπεδο των μίντια και των περσόνων που τα απαρτίζουν.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να μην είσαι ούτε ο βασιλιάς, ούτε ο στρατιώτης. Να είσαι ο σκακιστής (Σουν Τζου - Η Τέχνη του Πολέμου)
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Το Φως στο Σκοτάδι της Ψυχής
Ιπποκράτης: Ο πρώτος ολιστικός ιατρός και επίτιμος πατέρας της ιατρικής
Παράκελσος: Ο ασυμβίβαστος αλχημιστής επιστήμων που μεταμόρφωσε την ιατρική

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση