Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε μέσα σε 24 ώρες

Ακόμα κι αν έχετε διαβάσει τα πάντα για το Νόμο της έλξης, ορισμένες φορές μπορεί να νιώθετε ότι χρειάζονται μήνες ή και χρόνια για

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε μέσα σε 24 ώρες

Ακόμα κι αν έχετε διαβάσει τα πάντα για το Νόμο της έλξης, ορισμένες φορές μπορεί να νιώθετε ότι χρειάζονται μήνες ή και χρόνια για να αποκτήσετε ό,τι επιθυμείτε. Εντούτοις, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι αν δουλέψετε προσεκτικά τα παρακάτω τέσσερα διακριτά βήματα, υπάρχει η δυνατότητα να δείτε αποτελέσματα πολύ πιο σύντομα. Δοκιμάστε λοιπόν τον παρακάτω οδηγό!

Βήμα 1ο: Επιλέξτε αυτό που επιθυμείτε να αποκτήσετε

Όταν θέλετε να αποκτήσετε κάτι, είναι ζωτικής σημασίας ο ακριβής προσδιορισμός του. Και φυσικά, όταν μπαίνετε στη διαδικασία να τα καταφέρετε μέσα σε 24 ώρες, χρειάζεται να επιλέξετε κάτι που πιστεύετε πραγματικά και ρεαλιστικά ότι μπορείτε να το αποκτήσετε.

Advertisment

Επομένως, για παράδειγμα, δε βγάζει και πολύ νόημα να πείτε ότι θέλετε να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση μέσα σε 24 ώρες, εκτός αν πραγματικά πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε αυτό τον στόχο την επόμενη μέρα. Ωστόσο, είναι πιο λογικό να πιστεύετε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε το επόμενο βήμα στο ταξίδι σας για την έναρξη μιας νέας επιχείρησης σε μια μέρα· σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να το θέσετε ως στόχο σας (να ολοκληρώσετε ένα επιχειρηματικό πλάνο, να πάρετε το δάνειο που χρειάζεστε ή να βρείτε έναν συνεργάτη).

Όταν επιλέγετε κάτι που θέλετε να αποκτήσετε, κάντε στον εαυτό σας σοβαρά τις ακόλουθες ερωτήσεις:

• Το θέλω πραγματικά αυτό, μέσα από την καρδιά μου;

Advertisment

• Πώς θα ωφεληθώ αν το αποκτήσω;

• Όταν φαντάζομαι ότι το έχω αποκτήσει, το νιώθω σωστό;

• Πώς θα αποδειχθεί καλό αυτό για μένα και για τους άλλους;

Εν ολίγοις, συγκεκριμενοποιήστε αυτό που επιθυμείτε να αποκτήσετε, συνδεθείτε πραγματικά με την πρόθεση να το προσπαθήσετε και πιστέψτε ότι θα λάβετε αυτό που θα ζητήσετε.

Βήμα 2ο: Ξεφορτωθείτε πράγματα που στέκονται εμπόδιο

Δυστυχώς, σχεδόν πάντα, θα υπάρχει κάτι που θα σας κλείνει το δρόμο προς την επιτυχία. Αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει, αποτελεί απλά μέρος της διαδικασίας. Να έχετε στο νου σας αυτά τα τρία πιο συνηθισμένα εμπόδια:

Αρνητικές πεποιθήσεις/στάσεις

Αν δεν είστε σε πολύ καλή συναισθηματική κατάσταση, χρειάζεται πρώτα να βρείτε τη σωστή στάση, πριν μπορέσετε να αποκτήσετε επιτυχώς αυτό που θέλετε. Δεν βγάζει κανένα νόημα να εστιάζετε στην αρνητικότητα και να αναμένετε ότι θα βγάλετε κάτι καλό από αυτό το δρόμο στη ζωή σας. Οπότε, αφιερώστε χρόνο στο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Δοκιμάστε τον διαλογισμό και τις διάφορες τεχνικές ανακούφισης από το στρες.

Τοξικοί άνθρωποι

Όταν αποφασίσετε ότι θα δουλέψετε σκληρά για να εκπληρώσετε το όνειρό σας, χρειάζεται να σιγουρευτείτε επίσης ότι κανείς δεν θα παρακωλύει το έργο σας. Τα άτομα που δεν πιστεύουν σε εσάς, σας επικρίνουν συνεχώς και/ή παραπονιούνται για τα πάντα αποτελούν εμπόδια που σας κρατούν μακριά από το να βρείτε την καλύτερη εκδοχή σας.

Η χρονική στιγμή

Μερικές φορές, χρειάζεται απλά να είστε υπομονετικοί. Ό,τι θέλετε, θα συμβεί, αλλά θα συμβεί στη σωστή στιγμή και για τους σωστούς λόγους. Οπότε αν κάτι δεν συμβαίνει για εσάς αυτή τη χρονική στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Γι’ αυτό συνεχίστε να πιστεύετε και να δουλεύετε σκληρά για το στόχο σας. Και μπείτε στη διαδικασία να αξιολογήσετε τη διαδικασία μέχρι σήμερα. Νιώθετε ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο ή υπάρχει τώρα κάτι που σας καθυστερεί;

Βήμα 3ο: Φανταστείτε (οραματιστείτε) αυτό που θέλετε να αποκτήσετε

Πιθανώς να γνωρίζετε ήδη τεχνικές ή έστω τα βασικά σημεία του οραματισμού· ίσως να έχετε δοκιμάσει και κάποιες φορές. Αυτή τη φορά ξεκινήστε, επιλέγοντας ένα ήσυχο και απομονωμένο σημείο για να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο να φανταστείτε πώς θα είναι αυτό που επιθυμείτε να αποκτήσετε. Βάλτε όλη την ενέργεια και τη συγκέντρωσή σας στη φαντασία σας και αφήστε όλα τα καλά συναισθήματα για το αντικείμενο ή το αποτέλεσμα να αναβλύσουν από μέσα σας.

Αυτό το βήμα λειτουργεί καλύτερα αν χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας- αν μπορέσετε να δείτε, να ακούσετε, να μυρίσετε, να αγγίξετε και να «γευτείτε» το αποτέλεσμα που τόσο θέλετε να δημιουργήσετε. Κάντε το όσο πιο πραγματικό μπορείτε, σαν να είναι ήδη δικό σας. Προσθέστε όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε και μην προσπαθήσετε να φανταστείτε ακριβώς το πώς θα γίνει δικό σας (αυτό ανήκει στο πρακτικό κομμάτι)- αντιθέτως, εστιάστε μόνο στο τελικό αποτέλεσμα της εκπλήρωσης.

Βήμα 4ο: Αναλάβετε δράση για να επιτύχετε το στόχο σας

Μπορείτε να περάσετε την υπόλοιπη μέρα σας σχεδόν όπως συνηθίζετε -δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πράξη που χρειάζεται να κάνετε, ώστε να καταστήσετε δυνατή την εκπλήρωση της επιθυμίας σας (οι προθέσεις σας είναι εκείνες που θα καθορίσουν την επιτυχία σας). Είναι καλύτερα, μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα 1-2, να περιμένετε γι’ αυτό που θέλετε να κάνει την εμφάνισή του.

Εντούτοις, αν νιώθετε την έντονη επιθυμία να κάνετε κάτι συγκεκριμένο -είτε αυτό είναι κάτι σχεδιασμένο λογικά, είτε αποφασισμένο διαισθητικά- κάντε το! Αρκεί να σας βγαίνει φυσικά. Αν δείτε ότι δεν έχετε λάβει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε μέσα σε 24 ώρες, ανατρέξτε στα πρώτα δύο βήματα και ξανακάντε τα. Υπάρχουν φορές που κάτι μπορεί να μη κάναμε σωστά. Αν π.χ. δυσκολεύεστε να προσδιορίσετε πλήρως αυτό που θέλετε, δοκιμάστε να το καταγράψετε, ώστε να δώσετε μια έξτρα ώθηση στη διαδικασία.

Υπάρχουν κάποιοι συνηθισμένοι λόγοι που μπορεί να μην τα καταφέρνετε όσο άμεσα θα θέλατε. Συγκεκριμένα, αναλογιστείτε αν έχετε κάποιο δισταγμό ως προς τη διαδικασία -ίσως φοβάστε ενδόμυχα ότι δεν το αξίζετε ή αμφιβάλλετε για το αν όντως υπάρχει δυνατότητα να το αποκτήσετε. Κάθε είδος αρνητικών συναισθημάτων (π.χ. άγχος, ανησυχία, θυμός και αμφιβολία) ή αρνητικών πεποιθήσεων μπορεί να εμποδίσουν τα αποτελέσματα.

Βήμα 5ο: Αναγνωρίστε και εκτιμήστε

Αν και αυτό το τελικό βήμα μπορεί να μη φαίνεται τόσο σημαντικό με την πρώτη ματιά, μπορεί στην πραγματικότητα να συνεισφέρει πολλά στη διαμόρφωση της δυναμικής σας στο μέλλον. Βασικά, η κύρια σκέψη εδώ είναι ότι χρειάζεται να εκτιμήσετε πλήρως αυτό που έχετε μόλις το αποκτήσετε. Είναι εύκολο να ξεχάσετε αυτό που ζητήσατε, μπορεί να το πάρετε ως δεδομένο, οπότε λάβετε προληπτικά μέτρα για να εμποδίσετε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Επιστρέψτε πίσω, εκεί που αρχικά σκεφτήκατε τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείτε και εκεί που το οραματιστήκατε, και συνδέστε εκείνες τις εμπειρίες με τη νέα εμπειρία, εκείνη δηλαδή της απόκτησής του. Συνειδητοποιήστε την απτή αυτή απόδειξη ότι οι σκέψεις μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικές αλλαγές στον κόσμο γύρω σας. Όσο πιο μεγάλη έμφαση δώσετε σε αυτό, τόσο καλύτεροι θα γίνετε στο μέλλον.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση