Η σημαντικότερη ανακάλυψη της εποχής μας: «Το διάστημα δεν είναι κενό, εκεί εδράζονται οι πιο βίαιοι φυσικοί νόμοι»

Η «ελεύθερη ενέργεια» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται αρκετά τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είναι και πολύ αρεστός από το κίνημα της ενέργειας. Αυτό

Η σημαντικότερη ανακάλυψη της εποχής μας: «Το διάστημα δεν είναι κενό, εκεί εδράζονται οι πιο βίαιοι φυσικοί νόμοι»

Η «ελεύθερη ενέργεια» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται αρκετά τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είναι και πολύ αρεστός από το κίνημα της ενέργειας. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν είναι κυριολεκτικά «ελεύθερη» ή όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε το «ελεύθερη», δηλαδή δεν σημαίνει ότι η ενέργεια που χρησιμοποιούμε έρχεται από το πουθενά.

Προέρχεται από το κβαντικό κενό, το οποίο φαίνεται ότι βρίσκεται σε απεριόριστες ποσότητες, δεδομένου του γεγονότος ότι είναι αυτό που «φτιάχνει» το μέχρι σήμερα γνωστό σε εμάς σύμπαν. Σίγουρα, η ηλιακή, αιολική ενέργεια και άλλες καθαρές μορφές της αποτελούν σπουδαίες πηγές ενέργειας για εμάς. Αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν όλοι είναι ότι υπάρχουν και άλλοι πιο ανεπτυγμένοι τρόποι παραγωγής καθαρής ενέργειας που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο μας από πολλές πλευρές. Παραδόξως, αυτές οι δυνατότητες έχουν αποδειχτεί από εκατοντάδες εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει την ανάλογη δημοσιότητα.

Advertisment

Το κβαντικό κενό: Τι είναι;

Πριν από πολλά χρόνια, οι φυσικοί ανακάλυψαν ότι αυτό που αποκαλούμε «διάστημα» δεν είναι κενό, ότι υπάρχει ενέργεια στο σύμπαν και ότι είναι γεμάτο στοιχεία αόρατα στο γυμνό μάτι. Πρόκειται ακριβώς για τα άτομα, στροβιλιζόμενα και δονούμενα κομμάτια ενέργειας, που κάποτε γίνονταν αντιληπτά ως κενά και άδεια. Απ’ ότι φαίνεται, το «αόρατο» κυβερνά το «ορατό».

«Κανένα στοιχείο δεν είναι πιο σημαντικό απ’ αυτό· ότι το διάστημα δεν είναι κενό, αλλά εκεί εδράζονται οι πιο βίαιοι φυσικοί νόμοι» – John Wheeler

Αυτό περιγράφεται καλύτερα από το «φαινόμενο Casimir», το οποίο εξηγεί τη μηδενική ενέργεια σημείου. Οι εφαρμογές αυτής της θεωρίας είναι ευρύτατες και έχουν αναλυθεί εκτενώς από πολλούς ερευνητές σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, αρχίζουμε πια να αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι έννοιες δεν είναι μόνο θεωρητικές, αλλά κυρίως πρακτικές. Η επόμενη ερώτηση που ακολουθεί αυτή την ανακάλυψη είναι: πόση από αυτή την ενέργεια μπορεί να γίνει εκμεταλλεύσιμη και πόση μπορεί να παραχθεί;

Advertisment

Ο Nassim Haramein, ο οποίος ηγείται μιας ομάδας φυσικών, μηχανολόγων, μαθηματικών και άλλων επιστημόνων, για την εξερεύνηση των ορίων των αρχών ενοποίησης και των εφαρμογών τους, έδωσε μια ομιλία στο TEDx. Σε αυτή αναφέρει ότι: «Το διάστημα δεν είναι κενό, αλλά αντίθετα είναι γεμάτο ενέργεια… Η ενέργεια στο διάστημα δεν είναι καθόλου ασήμαντη ποσοτικά και μπορούμε να την υπολογίσουμε και να αποκαλυφθεί σε εμάς η πραγματικότητα. Γιατί όλα όσα βλέπουμε αναδύονται από εκείνο το διάστημα».

Οι Daniel C. Cole (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών) και ο φυσικός Harold E. Puthoff σε άρθρο τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Πρόσφατα έχει προταθεί στη θεωρία η εξαγωγή ενέργειας και θερμότητας από μηδενική ακτινοβολία σημείου μέσω της χρήσης της δύναμης Casimir…».

Αυτοί οι ισχυρισμοί μας οδηγούν να σκεφτούμε ότι αυτές οι έννοιες δεν είναι μόνο αληθινές σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και σε πρακτικό.  «Δεν πρόκειται για απλά αφελείς επιστήμονες με φανταστικές ιδέες. Είναι συμβατικές ιδέες, που έχουν δημοσιευτεί σε κανονικά επιστημονικά περιοδικά, οι οποίες λαμβάνονται σοβαρά τόσο από τον στρατό, όσο και από την ΝΑΣΑ» Dr. Harold E. Puthoff.

Υπάρχει κάποιο παράδειγμα;

«Όσο η προσοχή του κόσμου αποσπάται από το διαδίκτυο, τις ασήμαντες ειδήσεις και το τελευταίο κινητό smart phone υπνωτίζει τις μάζες, οι μηχανικοί και οι εφευρέτες εργάζονται σιωπηλά, προσπαθώντας να καταλάβουν τι εννοούσε ο Τesla όταν έλεγε ότι: «Πριν περάσουν πολλές γενιές, ο μηχανικός μας εξοπλισμός θα καθοδηγείται από μια ενέργεια που θα αποκτάται σε κάθε σημείο του σύμπαντος»- Toby Grotz.

Όσο αναλύουμε αυτές τις ιδέες, πρέπει να έχουμε στο νου μας και τον κόσμο της μυστικότητας. Υπάρχουν αρκετοί εφευρέτες που χρησιμοποιούν αυτές τις ιδέες, αλλά δυστυχώς «προστατεύονται» από προγράμματα εχεμύθειας και δεν έχουν τον απόλυτο έλεγχο της τεχνολογίας που παράγουν.

Και τέλος, ένα μέρος της ομιλίας του Tesla , τροφή για σκέψη…

«Πριν περάσουν πολλές γενιές, ο μηχανικός μας μηχανισμός θα καθοδηγείται από μια ενέργεια που θα αποκτηθεί από κάθε σημείο του σύμπαντος. Αυτή η ιδέα δεν είναι καινούρια… Τη βρήκαμε στο γοητευτικό μύθο του Ανταίου που έπαιρνε δύναμη από τη Γη. Τη βρήκαμε ανάμεσα στους ευφυείς υπολογισμούς ενός εκ των λαμπρών μαθηματικών σας… Σε όλο το χώρο του σύμπαντος υπάρχει ενέργεια. Είναι τούτη η ενέργεια στατική ή κινητική; Αν είναι στατική τότε οι ελπίδες μας είναι μάταιες. Αν είναι κινητική – και εμείς γνωρίζουμε ότι είναι, μετά βεβαιότητος- τότε είναι απλά θέμα χρόνου το να προσαρμόσει ο άνθρωπος τα μηχανήματα που φτιάχνει στον τροχό της φύσης».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση