, , , , ,

VIGOR (Ευρωστία): Το ρόφημα της ευεξίας και της ευζωίας

Το εύγευστο και πρωτότυπο αυτό ρόφημα αποτελείται από έξι βασικά βότανα αναμφισβήτητης ωφέλειας και συνιστάται για όλες τις ηλικίες. Η σύζευξη των βοτάνων αυτών

VIGOR (Ευρωστία): Το ρόφημα της ευεξίας και της ευζωίας

Το εύγευστο και πρωτότυπο αυτό ρόφημα αποτελείται από έξι βασικά βότανα αναμφισβήτητης ωφέλειας και συνιστάται για όλες τις ηλικίες. Η σύζευξη των βοτάνων αυτών είναι ωφελιμότατη, και αυτό, διότι το ένα βότανο ενισχύει το άλλο και το καθένα δίνει τις ωφέλιμες ιδιότητές του στο σύνολό τους, μιας και οι ιδιότητές τους είναι συγγενικές.

Τα έξι βασικά βότανα από τα οποία αποτελείται ρόφημα Vigor είναι τα εξής:

VIGOR (Ευρωστία): Το ρόφημα της ευεξίας και της ευζωίας

Advertisment

Λουίζα

Στη θεραπευτική χρησιμοποιούνται και οι βλαστοί και τα φύλλα και τα άνθη. Πίνεται σαν τσάι υγιεινό και συντελεί και στο αδυνάτισμα του σώματος. Η λουίζα είναι φυτό τονωτικό, στομαχικό, αντιπυρετικό, εφιδρωτικό και αντισπασμωδικό.

Διαβάστε:

Λουίζα, το βότανο με τις μαγικές ιδιότητες

Advertisment

Φτιάξτε ένα ρόφημα με λουίζα

Τα οφέλη της λεβάντας για την υγεία και πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας στο σπίτι

Λεβάντα

Είναι φυτό αντισπασμωδικό κατά του άτακτου βήχα μερικών παθήσεων της λαρυγγίτιδας, του αναπνευστικού συστήματος, κατά του άσθματος, του κοκίτη και της γρίπης. Είναι φυτό διουρητικό αλλά και ναρκωτικό σε υψηλές δόσεις. Δρα κατά των πονοκεφάλων και είναι καταπραϋντικό του νευρικού συστήματος. Είναι φυτό δυναμωτικό.

Διαβάστε

Τα οφέλη της λεβάντας για την υγεία και πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας στο σπίτι

https://enallaktikidrasi.com/2017/10/vigor-eurostia-rofima-euexias-euzoias/

Φασκόμηλο

Οι ξένοι το έχουν ονομάσει “τσάι της Ελλάδας” και είναι γνωστό για τις εξαιρετικές θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι φυτό κατά του κρυολογήματος, των ρευματισμών και των πυρετών. Είναι ιδιαίτερα τονωτικό και δυναμωτικό χάρη στο αιθέριο έλαιο που περιέχει. Είναι ένα καλό φάρμακο κατά της ατονίας του στομάχου και των εντέρων. Κατά της νευρασθένειας. Απολυμαντικό, κάνει και για γαργάρες.

Διαβάστε

Τσάι φασκόμηλου: Πως να το φτιάξετε και που ωφελεί

Τσάι φασκόμηλου: Πως να το φτιάξετε και που ωφελεί

Μελισσόχορτο

Είναι φυτό που απομακρύνει το γήρας και θεραπεύει την ανικανότητα. Είναι διεγερτικό, στομαχικό επουλωτικό, κατά των αερίων και του βόμβου των αυτιών.
Κατά της ξινίλας και της δυσπεψίας. Είναι επίσης, εφιδρωτικό. Τονωτικό της καρδιάς και ευεργετικό για το νευρικό σύστημα. Εξωτερικά, χρησιμοποιείται κατά των πληγών αλλά και των ρευματισμών.

Διαβάστε

Μελισσόχορτο: Θεραπευτικές ιδιότητες και τρόποι χρήσης

Ματζουράνα

Δρα κατά των μολύνσεων. Είναι ευεργετική για την κυκλοφορία του αίματος. Το αφέψημά της συνιστάται κατά των πόνων του στήθους. Είναι εφιδρωτική και αντισπασμωδική.

Διαβάστε

Μαντζουράνα: Το βότανο της ευτυχίας

Δενδρολίβανο VIGOR (Ευρωστία): Το ρόφημα της ευεξίας και της ευζωίας

Δεντρολίβανο

Στομαχικό, τονωτικό, εμμηναγωγό, κατά της χρόνιας χολοκυστίτιδας. Επουλωτικό των πληγών, ενδείκνυται κατά του άσθματος. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και άλλων λειτουργιών.

Διαβάστε

Δεντρολίβανο: Iδιότητες, τρόπος χρήσης και θεραπευτικές συνταγές

Vigpr: Το ρόφημα της ευεξίας και της ευζωίας

Το Vigor είναι το ρόφημα της ευεξίας και της ευζωίας. Προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στη φυσική θεραπεία. Πίνεται για πρωινό και για βραδινό σαν ρόφημα, με λίγη καστανή ζάχαρη ή μέλι.

Πίνεται αντί για μεταλλικό νερό, διατηρώντας το στο ψυγείο και ανανεώνοντας μέρα παρά ημέρα τη βράση του. Είναι ασυγκρίτως ωφελιμότερο και υγιεινότερο από πολλά ροφήματα και ενδείκνυται για πολλές περιπτώσεις, χωρίς να βλάπτει σε καμία περίπτωση. Το χρησιμοποιούν και σαν διουρητικό και αποτοξινωτικό σε μεγάλες δόσεις. Είναι ηρεμιστικό και ενδείκνυται κατά της σύγχυσης και της υπερέντασης.

Χρήση και δοσολογία

Συνιστάται δύο ή τρεις φορές την ημέρα, μετά το φαγητό. Σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού, αρκούν ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σε κάθε δόση και αφού πάρει μια καλή βράση, το σερβίρετε.

Επιστροφή στη Φύση Μιχαήλ και Απόστολος Σπανός εκδόσεις Γιάννης Β. Βασδέκης

Προσοχή: Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του επαγγελματία υγείας. Εάν λαμβάνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση