, ,

Χρειάζεται θετική στάση για να πετύχετε θετικά αποτελέσματα

Η στάση σας καθορίζει την κατάσταση του κόσμου μέσα στον οποίο ζείτε. Είναι η βάση για κάθε επιτυχία και κάθε αποτυχία που είχατε και

Χρειάζεται θετική στάση για να πετύχετε θετικά αποτελέσματα

Η στάση σας καθορίζει την κατάσταση του κόσμου μέσα στον οποίο ζείτε. Είναι η βάση για κάθε επιτυχία και κάθε αποτυχία που είχατε και θα έχετε. Μπορεί να σας βοηθήσει ή να σας γίνει βάρος. Η στάση σας ελέγχει την ίδια τη ζωή σας. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι εσείς ελέγχετε τη στάση σας.

Η στάση διαμορφώνει τον τρόπο που νιώθετε για τους ανθρώπους και για τις καταστάσεις. Οι πράξεις σας είναι αποτέλεσμα της στάσης σας -που με τη σειρά τους προκαλούν μια αντίδραση από τους άλλους.

Advertisment

Είναι η στάση σας προς τους άλλους και προς το σύμπαν που καθορίζει την επακόλουθη στάση προς εσάς. Αν έχετε θετική και ευχάριστη στάση, θα έχετε θετικά και ευχάριστα αποτελέσματα. Ενισχύστε τη κακή και αρνητική στάση και θα αποτύχετε πριν καν συνειδητοποιήσετε ότι ξεκινήσατε.

Με απλά λόγια, ό,τι σκεφτόμαστε, παίρνουμε. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν παύει να είναι αληθινό.

Από πού προέρχονται οι αρνητικές στάσεις;

Οι αρνητικές στάσεις προέρχονται από αρνητικές σκέψεις που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, μέχρι να γίνουν μέρος του υποσυνείδητου μέρους της προσωπικότητάς σας -γίνονται μια συνήθεια. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε ότι επιδεικνύετε αρνητική στάση, επειδή είναι μέρος του εγώ σας για πολύ καιρό. Όταν έχετε αρνητική στάση, περιμένετε την αποτυχία και την καταστροφή. Και αυτή η προσδοκία, σας μετατρέπει σε μαγνήτη αυτών.

Advertisment

Ύστερα, γίνεται φαύλος κύκλος: Αναμένετε το χειρότερο κι έτσι λαμβάνετε το χειρότερο. Οι αρνητικές σας πεποιθήσεις ενισχύονται. Γι’ αυτό αν περιμένετε το χειρότερο, θα λάβετε και το χειρότερο.

Πώς λοιπόν αλλάζουμε τις σκέψεις μας και διαμορφώνουμε μια θετική στάση;

Χρειάζεται δουλειά, αλλά εξάλλου για να δημιουργήσουμε οτιδήποτε πολύτιμο χρειάζεται κάποιος κόπος. Για να αποκτήσετε μια νέα στάση, χρειάζεται να αλλάξετε την υποσυνείδητη σκέψη σας. Πώς; Αναλύοντας κάθε σκέψη σας μέχρι ο θετικός τρόπος σκέψης να γίνει συνήθεια. Αντικαθιστάτε μια παλιά συνήθεια με μια υγιή, περίπου όπως θα αντικαθιστούσατε το κάπνισμα με τη γυμναστική.

Δεν μπορείτε απλά να σταματήσετε να είστε αρνητικοί -χρειάζεται να αντικαταστήσετε εκείνες τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Κάποιοι άνθρωποι θα έλεγαν: «Αλλά οι αρνητικές σκέψεις είναι μια πραγματικότητα. Απλά εμφανίζονται στην καθημερινή ζωή».

Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Οι καταστάσεις, ναι, είναι μια πραγματικότητα. Όντως εμφανίζονται. Αλλά είναι η στάση σας που κάνει μια κατάσταση θετική ή αρνητική. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε τον έλεγχο της σκέψης και των συναισθημάτων σας -κανένας άλλος πάνω στη γη δεν έχει αυτή τη δύναμη, εκτός αν εσείς οι ίδιοι την παραδώσετε αλλού. Κερδίστε τον έλεγχο της στάσης σας, τον τρόπο σκέψης σας και πάρτε τον έλεγχο των αποτελεσμάτων.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση