,

Η ζωή μας προλαβαίνει και… έχει πλάκα

Κάνεις σχέδια, πλάνα, σενάρια και εκεί ψηλά ένα μουσάτος γελάει. Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν είναι ούτε η τελευταία. Πόσες φορές έπιασες τον

Η ζωή μας προλαβαίνει και… έχει πλάκα

Κάνεις σχέδια, πλάνα, σενάρια και εκεί ψηλά ένα μουσάτος γελάει. Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν είναι ούτε η τελευταία. Πόσες φορές έπιασες τον εαυτό σου να τα έχει προγραμματίσει όλα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και τσαφ… με ένα ξαφνικό τηλεφώνημα, να πηγαίνουν όλα στον αέρα; Έλα, μην το σκέφτεσαι πολύ. Οι φορές είναι αμέτρητες και ο ψηλός εκεί πάνω έχει ξεκαρδιστεί.

Ας μην το φιλοσοφήσουμε πολύ για άλλη μια φορά. Ας κάνουμε τη διαφορά σε αυτό εδώ το κείμενο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ ότι θέλουμε, ή μας βολεύει να πιστεύουμε. Και η ίδια η «φιλοσοφία» πολλές φορές και το να διυλίζεις τον κώνωπα, μη ξεχνάς πως ίσως παίζει το ρόλο του στο «βόλεμα» που έχουμε επιλέξει… Αυτό για… food for thought.

Advertisment

Η ζωή μας προλαβαίνει φίλε μου. Μας προλαβαίνει πολλές φορές με γεγονότα αναπάντεχα και ίσως άσχημα και άλλες φορές με εκπλήξεις ιδιαιτέρως ιδιαίτερες και… συναρπαστικές! Όχι, δεν είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε αυτές όπως και να ‘χουν και ούτε είναι ανάγκη να πιεστούμε εμμονικά για να συμβαδίσουμε με νέα δεδομένα.

Ο χρόνος είναι δικαίωμά μας και νομίζω πως έφτασε η ώρα να μάθουμε και πως τον αξίζουμε και πως είναι σημαντικό να τον αξιοποιούμε, αξιολογώντας. Προσωπικά δε γνωρίζω κατά πόσο εσάς σας βοήθησαν τα «αν», τα «θα» και τα «ίσως», αλλά για μένα με πάσα βεβαιότητα μπορώ να πω πως όχι μόνο δε με βοήθησαν, απεναντίας με κούρασαν πολύ. Ψυχικά.

Ναι, πιστεύω στη Ροή, ναι πιστεύω και στις επιθυμίες μας, ναι είμαι υπέρμαχος των στόχων, ΑΛΛΑ όχι σε σημείο όλα αυτά να μας τρελάνουν κιόλας…

Advertisment

Καμιά φορά ξέρεις ίσως χρειάζεται να επιτρέψεις και στην ίδια τη ζωή να «σε πάει»… Όχι να την πηγαίνεις μόνο εσύ με μεγατόνους τελειομανίας, άγχους και πίεσης παραμάσχαλα, για να καταφέρεις τι; Τρυπούλες στο νερό. Ενώ για σκέψου να κολυμπήσεις στη θάλασσα της ζωής, μια λάδι, μια τρικυμία και μια πάνω σε ένα στρώμα μονό αγκαζέ με τον έρωτα…

Ας μην τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά. Η ζωή μας προλαβαίνει και έχει πλάκα. Μας αξίζει να την απολαύσουμε… με τα όλα της!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση