Θα μπορούσα να ήμουν…

Μια πρωτότυπη καμπάνια διοργανώνει το www.keringfoundation.org για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου. Σε αυτή την καμπάνια, προσκαλεί

Θα μπορούσα να ήμουν...

Μια πρωτότυπη καμπάνια διοργανώνει το www.keringfoundation.org για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου. Σε αυτή την καμπάνια, προσκαλεί τον κάθε άντρα να φανταστεί πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε γεννηθεί γυναίκα. Με αυτό τον τρόπο θέλει να στρέψει την προσοχή μας προς την βία που όντως ασκείται παγκοσμίως στις γυναίκες απλά και μόνο επειδή είναι γυναίκες, και στο πώς μπορεί αυτή να εξαλειφθεί από τις συνειδήσεις των ανθρώπων και των ερχόμενων γενεών.

Έτσι, κάθε άντρας που λαμβάνει μέρος στην καμπάνια, μπορεί να μπει στο ICouldhavebeen.org και να δηλώσει πώς θα ήταν η ζωή του, το όνομά του, η καταστασή του, αν είχε γεννηθεί γυναίκα. Μπορεί να πάρει ένα όνομα που θα του έδιναν οι γονείς του αν ήταν κορίτσι π.χ το όνομα της γιαγιάς του ή της αδερφής του. Ο κάθε άντρας που λαμβάνει μέρος στην καμπάνια, γίνεται ενήμερος για όλα τα περιστατικά της βίας που θα του είχαν συμβεί αν ήταν γυναίκα και καλείται να τα μοιραστεί στο διαδίκτυο προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον υπόλοιπο κόσμο.

Advertisment

Από την άλλη, κάθε γυναίκα που λαμβάνει χώρα στην καμπάνια, καλείται ν’ αφήσει για λίγο το όνομά της και να δηλώσει την ύπαρξή της ως «Εκείνη» όπου «εκείνη» είναι κάθε γυναίκα που σήμερα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να της ασκείται βία. Αυτό γίνεται ώστε όλες οι γυναίκες να δηλώσουν αλληλεγγύη η μία στην άλλη και να ενωθούν ώστε να έχουν όλες μαζί την ευκαιρία να μεγαλώσουν τις ερχόμενες γενιές, δίχως βία και τρόμο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση