, ,

Πάντα θα παλεύω για σένα, αλλά ποτέ δεν θα παλέψω για να μείνεις!

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κάνετε κυριολεκτικά ό,τι περνά από το χέρι σας για να είναι οι σύντροφοί σας ευτυχισμένοι- εφόσον και εκείνοι

Πάντα θα παλεύω για σένα, αλλά ποτέ δεν θα παλέψω για να μείνεις!

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κάνετε κυριολεκτικά ό,τι περνά από το χέρι σας για να είναι οι σύντροφοί σας ευτυχισμένοι- εφόσον και εκείνοι έχουν τις ίδιες προθέσεις για εσάς. Είναι εντάξει να κάνετε κάτι παραπάνω απ’ αυτό που αναμένεται, να εκτιμάτε περισσότερα απ’ όσο είναι απαραίτητο και να υπερασπίζεστε πάντα το/τη σύντροφό σας κάθε φορά που επικρίνεται αδίκως ή χωρίς λόγο (εφόσον και εκείνος/η έχει την ίδια φιλοσοφία με τη δική σας).

Δεν έχει καμία σημασία αν ο ένας σύντροφος ήταν εκείνος που διάλεξε τον άλλο πρώτος· έχει όμως μεγάλη σημασία αν μόνο ο ένας σύντροφος είναι εκείνος που σκέφτεται, νιώθει ή πράττει με αυτό τον τρόπο, μονόπλευρα. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται, λένε ή κάνουν οι άλλοι άνθρωποι (όταν και οι δύο αγωνίζεστε εξίσου για τη σχέση σας). Η αφοσίωση αποτελεί επιτακτική ανάγκη στις τρυφερές, συντροφικές και σταθερές σχέσεις, οπότε είναι πάντα ωφέλιμο και για τους δύο να εμπιστεύεστε και να τιμάτε το/τη σύντροφό σας· εφόσον είναι και εκείνοι αφοσιωμένοι σε εσάς.

Advertisment

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο ένας κάνει τον άλλο να αμφιβάλλει για την αξία του ως άνθρωπος, τότε είναι η ώρα να σταματήσει να αγωνίζεται για τη σχέση. Αν εσείς είστε εκείνοι που δεν σέβεστε τον άλλο, τότε καμία δικαιολογία ή ψέμα δεν θα τον πείσει να παλέψει για εσάς. Όταν ο ένας σύντροφος δείχνει ξεκάθαρα στον άλλο ότι δεν τον αγαπά ή νοιάζεται, τότε δεν υπάρχει ούτε ένας καλός λόγος για να συνεχιστεί η σχέση.

Όλοι παίρνουμε κάποια πράγματα ως δεδομένα στη ζωή, αλλά η αγάπη δεν πρέπει ποτέ να περιλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία. Κανένας δεν θα έπρεπε ποτέ να προσπαθήσει να πείσει τον άλλο ότι τον αγαπά ή ότι η αγάπη του είναι πολύτιμη. Όταν για τον ένα η σχέση είναι προτεραιότητα και για τον άλλο επιλογή, τα πράγματα δεν είναι και πολύ αμοιβαία. Οι περισσότεροι άνθρωποι απεχθάνονται να αφήνουν πίσω κάποια πράγματα στη ζωή τους, αλλά μια άνιση αγάπη δεν θα έπρεπε ποτέ να περιλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία.

Είναι εντάξει να παλεύετε για το/τη σύντροφό σας, αλλά δεν είναι σχεδόν ποτέ εντάξει να παλεύετε για να κερδίσετε την αγάπη τους. Έξάλλου, αν ή όταν συνειδητοποιήσουν τι ήταν αυτό που θεωρούσαν δεδομένο, τότε εκείνοι θα είναι που θα παλεύουν για να κερδίσουν την αγάπη σας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση