Η πρώτη πλωτή πόλη – κράτος θα γίνει πραγματικότητα το 2020!

Το 2020 ευελπιστούν να είναι έτοιμη η πρώτη πλωτή πόλη… κράτος από το Seasteading Institute, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στο San Francisco,

Η πρώτη πλωτή πόλη - κράτος θα γίνει πραγματικότητα το 2020!

Το 2020 ευελπιστούν να είναι έτοιμη η πρώτη πλωτή πόλη… κράτος από το Seasteading Institute, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στο San Francisco, υπό την οικονομική υποστήριξη του οραματιστή δισεκατομυριούχου Peter Thiel, (ο οποίος βρίσκεται επίσης πίσω από το PayPal). Από το έτος ίδρυσής τους το 2008, προσπαθούν να πείσουν το κοινό ότι η… πλωτή ζωή είναι εφικτή.

https://enallaktikidrasi.com/2017/11/proti-ploti-poli-kratos-pragmatikotita-2020/

Advertisment

Και το όραμα είναι ακόμα πιο τολμηρό από το απλά να φτιάξουν ένα νησί μεσοπέλαγα. Ο Joe Quirk, ο πρόεδρος του Seasteading Institute, μιλά ουσιαστικά για ένα νέο κράτος στο πλωτό νεοσύστατο έδαφος, με τους κατοίκους του να έχουν την ελευθερία να ιδρύσουν μέχρι και νέο πολίτευμα! Το θεωρούν μια μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν την ανθρώπινη κοινωνία γενικότερα.

Μας γνωστοποιεί την έλλειψη ενδιαφέροντος από τις μεγάλες κυβερνήσεις μιας και είναι ακόμα κολημένες σε αρχαίες προκαταλήψεις και προτιμούν το βίαιο μονοπώλιο της υπάρχουσας γης. Η όλη ιδέα τους υποδηλώνει πως χωρίς τη γη και την κατάκτησή της, δε θα υπήρχε βία. Βέβαια, γνωρίζουν κατά βάθος ότι οι άνθρωποι μπορούμε να βρούμε άπειρους λόγους να σκοτωθούμε μεταξύ μας εκτός από τη γη…

https://enallaktikidrasi.com/2017/11/proti-ploti-poli-kratos-pragmatikotita-2020/

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2017/11/proti-ploti-poli-kratos-pragmatikotita-2020/

Στα ανοιχτά της Ταϊτής λοιπόν είναι η πρώτη πλωτή πόλη η οποία θα κατασκευαστεί από τον Quirk και το Seasteading Institute, η οποία εκτός από σπίτια θα έχει ξενοδοχεία, γραφεία, εστιατόρια και δεν στοιχίζει και πολλά: μόλις 60 εκατομμύρια δολάρια!

Image Credit: Seasteading

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση